Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: E-500 czy E-510?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: E-500 czy E-510?

Cytat Zamieszczone przez xlenka Zobacz posta
    Raczej nie chodzi o komputer, bo bo to na wyświetlaczu aparatu jest ładne a potem już nie, na monitorze jest takie jak na wyświetlaczu.
    No to powiem, że już nic nie rozumiem. Na ekraniku jest OK, na monitorze jest OK, a piszesz, że "po zapisaniu i przegladaniu zdjęć wyraźnie traci na jakości". Sprecyzuj o kiedy i na jakim urządzeniu nie jest OK, bo chyba wszyscy się pogubili

Ok. odpowiedź poszła nim zdążyłem zatwierdzić swój post
    Ostatnio edytowane przez ahutta ; 24.01.13 o 13:36
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Dla mnie i jedno i drugie zdjęcie było poprawne pod względem ostrości...
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

dla mnie również, nie widzę, żeby AF przestrzelił na pierwszym zdjęciu, zresztą chyba nie o to się rozchodzi.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

Na ekranie po zrobieniu zdjęcia wyświetla się ok, ale przy ponownym podglądzie na aparacie jest mydło. po zgraniu na kompa jest już ok - ja tak to rozumiem, albo już oszalałem

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta
    Na ekranie po zrobieniu zdjęcia wyświetla się ok, ale przy ponownym podglądzie na aparacie jest mydło. po zgraniu na kompa jest już ok - ja tak to rozumiem, albo już oszalałem
    Niemożliwe.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Niemożliwe.
    Dlatego napisałem, że to szaleństwo. Czekamy więc na wyjaśnienia bo już nic z tego nie kumam a rozwiązanie problemu może być banalnie proste

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta

Nie napisałam, że na kompie jest ok. Monitor mam dobrze ustawiony i to co na wyswietlaczu aparatu to na komputerze. Chodzi mi o sam aparat nie komputer

A tak poza tym to czy któryś z modeli e-xxx nie wariuje w ciemniejszych pomieszczeniach?

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Ale zauważ, że napisałaś: podgląd po zrobieniu zdjęcia jest Ok., po ponownym wyświetleniu jest mydło.
    To jest raczej niemożliwe, bo to jest podgląd tego samego zdjęcia. Nie kojarzę żeby w E-5xx były opcje pozwalające zmienić ustawienia wyświetlacza dla podglądu po zrobieniu zdjęcia i dla podglądu wszystkich z karty. Może spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne.

| OlyJedi Awatar Reedmooley
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Strzeliłem teraz na próbę kilka klatek moim e-420, pogląd po zrobieniu zdjęcia, i w menu podglądu jest wg mnie identyczny.
    Moj E-420 z kitem, często przy świetle żarowym wali fleshem jak spawarka-ale jak już złapie autofocus to robi zdjęcia poprawnie.Co masz na myśli że aparat wariuje, ze nie jest w stanie ustawić ostrości czy jakieś inne objawy?
    Jak Ahutta proponuje-reset do ustawień fabrycznych na początek.Jaki firmware masz w body?
    E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
    Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Reedmooley Zobacz posta
    Strzeliłem teraz na próbę kilka klatek moim e-420, pogląd po zrobieniu zdjęcia, i w menu podglądu jest wg mnie identyczny.
    Moj E-420 z kitem, często przy świetle żarowym wali fleshem jak spawarka-ale jak już złapie autofocus to robi zdjęcia poprawnie.Co masz na myśli że aparat wariuje, ze nie jest w stanie ustawić ostrości czy jakieś inne objawy?
    Jak Ahutta proponuje-reset do ustawień fabrycznych na początek.Jaki firmware masz w body?

Aparat zresetoany, karta sformatowana, jest OK. Chodzi mi właśnie o ustawianie ostrości w ciemniejszych pomieszczeniach. Miałam kilka lustrzanek i wszystkie od razu po naciśnięciu spustu migawki robiły zdjęcie. Jeśli chciałabym robić zdjęcia w szkole, albo w pomieszczeniach wieczorem to może to być kłopotliwe. Czyżby zostało tylko dokupienie niezbyt taniej lampy? Myślałam, że może jakiś inny model nie ma z tym problemu.

Uprawnienia umieszczania postów