Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Wątek: jaki laptop ze znośną matrycą?

| OlyJedi Awatar Johny_85
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: jaki laptop ze znośną matrycą?

No jeżeli dużą rolę gra waga to jakiś ultra...

U mnie laptop zastępuje stacjonarkę

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta

a może faktycznie odpuścić sobie ultramobilne i szukać porządnego "desktopa" ?

Po pierwsze musisz zdecydować, czy potrzebujesz go do podróży, czy do pracy w domu.

Do pracy w podróży brałbym ultrabooka, maks 13 cali, z procesorem Intela Core I3 co najmniej, jakieś 4 - 8 GB Ramu.
    USB 3.0 nie zaszkodzi, zawsze to szybszy transfer choćby przy zgrywaniu zdjęć.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Po pierwsze musisz zdecydować, czy potrzebujesz go do podróży, czy do pracy w domu.

....[/I]
    przetrawiłem sporo "za i przeciw" - będzie na lekko i mobilnie!
    czy ktoś miał do czynienia z takim wynalazkiem jak Lenovo IdeaPad S300 I3-2365 4GB 500GB + 24GB SSD W8? może jakieś inne propozycje rozsądnych laptopów z matrycą "13"?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Prawie od roku z przerwami zbierałem sie do wymiany laptopa, nawet gdzieś wątek założyłem. I przed gwiazdką "przewaliłem" w sklepach chyba ze 30 laptopów od 13"-17". Niespodziewanie właśnie ze względu na matrycę padło na to http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...roduct=5284951
    Ekran 14" waga 2kg=prawie mobilny=prawie ultrabook a z nagrywarką
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Ja ze swojej strony podpowiem tylko, że czasem można dostać dobry używany sprzęt na gwarancji ale to zależnie od preferencji, w każdym razie duża różnica w kosztach zakupu. Pomyślnego wyboru.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamotl Zobacz posta
    Ja ze swojej strony podpowiem tylko, że czasem można dostać dobry używany sprzęt na gwarancji ale to zależnie od preferencji, w każdym razie duża różnica w kosztach zakupu. Pomyślnego wyboru.
    jak widzę jak się w Polsce traktuje służbowe samochody (w myśl zasady : jaki samochód podjedzie pod każdy krawężnik-służbowy!) - tak socjalistycznie - jakoś mam ograniczone zaufanie do tych "poleasingowych" komputerów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Kupiłem dwa poleasingowe laptopy i działają bez problemów od lat... Nie miał bym obaw przed zakupem kolejnego.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar oktopus
    Mieszka w
    Żory
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jest jeszcze jedna droga - z powodów finansowych dzielimy zakupy na 2 etapy (kolejność wymienna):
    1. Kupujemy/składamy dobry sprzęt stacjonarny
    2. Kupujemy tablet

Ostatnio z powodu awarii sprzętu po 8 latach działania tylko na laptopach nabyłem stacjonarne pudełko, bezpośrednio podyktowane posiadaniem tabletu (na palcach jednej ręki doliczyłem się mobilnych zastosowań laptopa w ciągu ostatnich 2 lat).

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez oktopus Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna droga - z powodów finansowych dzielimy zakupy na 2 etapy (kolejność wymienna):
    1. Kupujemy/składamy dobry sprzęt stacjonarny
    2. Kupujemy tablet

Ostatnio z powodu awarii sprzętu po 8 latach działania tylko na laptopach nabyłem stacjonarne pudełko, bezpośrednio podyktowane posiadaniem tabletu (na palcach jednej ręki doliczyłem się mobilnych zastosowań laptopa w ciągu ostatnich 2 lat).
    blaszak odpada ze względów mieszkaniowych nie mam już miejsca na osobne stanowisko z komputerem składany/mobilny "desktop" z monitorem lub bez załatwi sprawę

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    Lenovo IdeaPad S300 I3-2365 4GB 500GB + 24GB SSD W8? może jakieś inne propozycje rozsądnych laptopów z matrycą "13"?
    Sądzę, że to niezły wybór.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA