Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 82

Wątek: jaki laptop ze znośną matrycą?

darkelf
    Gość

Odp: jaki laptop ze znośną matrycą?

Skoro uwazacie, ze dyskusje na temat "taniego laptopa do obrobki zdjec" maja sens, to moze idzmy do przodu i zapytajmy "jaki telefon do obrobki zdjec".

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Matko, cenami rzucacie jakby o wyposażenie kancelarii premiera chodło. Gość pyta o laptop w cenie X, a większość mu próbuje udowodnić, że musi wydać min. 2x tyle, bo zdjęcia nie wywoła. Howno prawda, wywoła, będzie pstrykał i tyle. Fakt, że będzito odbiegać od profesjonalnej obróbki na sprzęcie z 5 x X, je nieistotny. Jak to będzie robił zawodowo, to kupi sprzęt z innej półki. Chyba na początku roku był analogiczny temat i odpowiedzi wyglądały tak samo. Dajcie sobie na luz i spróbujcie się postawić na jego miejscu, bo tymi radami to tylko go zniechęcacie i dajecie do zrozumienia, że na tym forum ma nie pytać, skoro nie dysponuje grubszym portfelem.
    Amen....
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    Dziwię się Mysia, że w taki sposób podsumowałas - o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem cię nie podejrzewam.
    Kolega wymienił KONKRETNE OCZEKIWANIA i podał przedział cenowy.
    Otrzymał kilka odpowiedzi, że w tym przedziale cenowym nie znajdzie nowego laptopa z matrycą spełniająca te wymagania.
    I do niego teraz należy, czy
    A) pogodzi się z tymi ograniczeniami
    B) poszuka używanego
    C) poszuka dodatkowych pieniędzy.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Tak, ja się zgadzam połowicznie z Tobą. Bo owszem - w tej cenie nie będzie szału. Zakładamy, że wybieramy tak trochę mniejsze zło. Ja się podpisuję pod słowami Ahutty o tyle, że to nie tylko forum dla tych z zasobnym portfelem. Oczywiście, że obróbka obróbce nierówna. Ale skoro można pracować na tańszym sprzęcie i uzyskać zadowalające wyniki - mówię tutaj o wywoływaniu zdjęć na swoje potrzeby, to można o tym napisać. Setki ludzi korzysta z tańszych rozwiązań. Regularnie stykam się z najróżniejszymi laptopami przez zaprzyjaźniony serwis i są tam i "mercedesy", i "maluchy". Ale nawet w tej tańszej klasie widać różnicę i śmiem twierdzić, że laptop laptopowi nie jest równy, nawet w klasie ok. 2000-2300.
    Na pewno Twoje punkty są jak najbardziej prawdziwe, ale wcześniejsze posty (nie Twoje, tylko w dyskusji) biły jedynie widmem $$$.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

A zakup laptopa ze średnią matrycą i dodatkowy monitor do obróbki fotek? Nie musi być drogi, jeszcze tydzień temu działałem na 19" z matryca MVA zakupionym za niecałe 200 zł. Super obrazek w porównaniu do wszystkich laptopów jakich używałem. Od tygodnia działam na iiyama X2472HD z matrycą VA .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    I do niego teraz należy, czy
    A) pogodzi się z tymi ograniczeniami
    B) poszuka używanego
    C) poszuka dodatkowych pieniędzy.
    D)kupi laptopa z ciekawą specyfikacją i podepnie zewnętrzny, lepszy od wbudowanego monitor. Ja tak mam i sobie chwalę.
    Mam jednocześnie możliwość sensowniejszej obróbki dzięki lepszemu odwzorowaniu kolorów w domu i przenośny komputer.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Pozwolę się podłączyć do wątku mój laptop powili umiera ma swoje lata czas na zmiany a ja mam dość dźwigania kloca bateria padła jakiś czas temu więc i tak noszę kable i zasilacz! szukam czegoś mobilnego póki co wyleczyłem się z tabletu jeszcze nie czas a relacja ceny do laptopów i netbooków na korzyść tych ostatnich 13' lub coś koło tej wielkości matrycy, do użytku domowego internet programy biurowe przeglądanie poczty. A teraz wywołam burzę ! też do zdjęć mam dobry jak dla mnie monitor zewnętrzny z matową matrycą Myślałem o ultrabooku samsunga czy macie jakieś doświadczenia, plusy minusy urządzeń z wbudowaną baterią? Budżet tak +/- 2500 zł.
    Proszę o poradę będę wdzięczny za konkretną ofertę, model.

PS
    może są jakieś "odchudzone" pod względem wagi modele 15' - dlaczego nie?
    Ostatnio edytowane przez micky ; 3.01.13 o 11:19

| OlyJedi Awatar Johny_85
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ja polecam Asusa R500A...głównie ze względu na stosunek zakupu/do wydajności. Kupiłem za 2300 zł z rozszerzoną gwarancją.

BTW. Uważajcie na na ilość usb 3.0 - u mnie jest są 3 usb3 i tylko jedno usb2...

Co do serwisu...jest genialny...

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Johny_85 Zobacz posta
    Ja polecam Asusa R500A...głównie ze względu na stosunek zakupu/do wydajności. Kupiłem za 2300 zł z rozszerzoną gwarancją.

BTW. Uważajcie na na ilość usb 3.0 - u mnie jest są 3 usb3 i tylko jedno usb2...

Co do serwisu...jest genialny...
    qrcze 2,5kg vs 1,5kg http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb w podróży robi różnicę
    a może faktycznie odpuścić sobie ultramobilne i szukać porządnego "desktopa" ?