Co do winiet uważam, że lepiej je robić je w programie niż aparatem no chyba, że zapisuje się od razu w JPEG i RAW'ie to wtedy owszem. Mam kilka fotek, które zrobiłem otworkową a nie miałem ich w RAW'ie i teraz żałuje tego.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ja do "dramatycznej tonacji" czuje mietę. Może dlatego, że tak spreparowane fotki przedstawiają świat "inaczej".
---------- Post dodany o 22:58 ---------- Poprzedni post był o 22:56 ----------
Czasami najbezpieczniej jest focić w RAWach. A potem OV i dawaj![]()
"Dramatyczna tonacja" jest super, chociaż wielu tutaj na nią pluje hihi
Teraz zawsze robię fotę tak, że zapisuję ją w JPEG i RAW'ie i mam spokój. Co chce to zaraz komuś pokażę lub prześlę a jak mi się nudzi to i pogrzebię![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
OM-D + 12-50 (makro):
Coraz bardziej podoba mi się funkcja makro w tym obiektywie....
Ostro kadrowane 400/5.6 Sigmy z G5. ISO 160, 1/80s, elektroniczna migawka. TC2x w przyszłym tygodniu i wtedy się na niego ponownie zasadzę![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
He he, też mam łysego. Dosłownie godzinę temu trzaśniętyFoto z ręki, trzymałem aparat bez obiektywu przed wyciągiem okularowym newtona 150/750mm. Koniecznie muszę kupić przejściówkę T2.
U mnie chmury dzisiaj :/
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
To jest fajna sprawa do naprawdę długiej ogniskowej. Jak cena G5 jeszcze spadnie, to chyba będzie mój drugi korpus. Do teleskopu mogę jeszcze dołożyć soczewkę barlowa coś jak telekonwenter i wtedy uzyskam ekwiwalent 3000 mm. Pomimo solidnego montażu na stalowym statywie obawiam się o poruszenie zdjęć.