Strona 348 z 475 PierwszyPierwszy ... 248298338346347348349350358398448 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.471 do 3.480 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Kto Cię robi w balona? Oszukał Cię ktoś? Straciłeś pieniądze? Sytuacja jest jasna: masz podaną cenę i albo kupujesz, albo nie. Ludzie sami się robią w balona, żyjąc w iluzji, że cały świat jest tylko po to, żeby im robić dobrze. A najlepsze jest to, że najbardziej narzekają Ci, którzy co roku kupują sobie nowe zabawki za grube siano, a jęczą, że sklep podniósł cenę o 300 zł.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Myślę, że Polacy nie zasługują na żadne promocje, przedłużone gwarancje czy w ogóle jakiekolwiek rozszerzone prawa - i tak im będzie nie pasowało, za głupi są na to. Jak nie dostają nic, to wtedy czują się dobrze i nie jęczą. A ci, którzy mają łeb na karku, to sobie poradzą i kupią w Niemczech.
    Via post Vindex #3470, odblokowałem sobie ciebie by wystawić ztcp pierwszy raz minusa.

/edit: niestety nie mogę, ale będę miał na uwadze.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ciekawe ,że ten sam produkt mozna kupić z niemieckiej dystrybucji za ~ 4.900 , a nasi najbardziej pazerni "handlowcy" chcą za niego 5.700-5.800.
    Ceny co prawdą mają, porównywalne jak w PL (pomijam Saturny, MM, Sferis gdzie ceny sięgają rzędu 5,600-5700)

http://www.ac-foto.com/onlineshop/ac...&hersteller=30

w PL możesz dostać xe1 + 35 or 18-55 za 4,999 (z 3 letnią gwarancją)

ale ździerstwo to jest, nie ma co ukrywać. Choć jak ktoś zauważył, każdy orze jak może (tyle, żeby promocja chociaż została dziewicza)
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 21.12.12 o 12:27
    runner

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Guzik prawda. To są na razie ich pobożne życzenia . Obserwuje np allegro i nikt za te ceny nie kupuje. Akucje koncza się zerową sprzedaża. Czekaja chyba na naiwniaków . Po telefonicznym kontakcie są skłonni sprzedawać nawet po 400-500 zł taniej.
    no to "sprawdzimy" - jeśli uda mi się urwać 600 stówek z którejś ofert na Allegro to na sylwestra będę miał nowy aparat a Ty u mnie piwo na najbliższym zlocie...
    A jeśli nie, to też specjalnie żałować nie będę tylko spokojnie poczekam na spadek cen / promocję na X-E1 bo im dłużej przyglądam się zdjęciom jakie wychodzą z tego aparatu tym bardziej mi się on podoba

Kto Cię robi w balona? Oszukał Cię ktoś? Straciłeś pieniądze? Sytuacja jest jasna: masz podaną cenę i albo kupujesz, albo nie. Ludzie sami się robią w balona, żyjąc w iluzji, że cały świat jest tylko po to, żeby im robić dobrze. A najlepsze jest to, że najbardziej narzekają Ci, którzy co roku kupują sobie nowe zabawki za grube siano, a jęczą, że sklep podniósł cenę o 300 zł.
    Kto się napala na nowości sam traci... wiadomo... ale kupując gorące nowości, kupujemy nie tylko sprzęt ale przede wszystkim "satysfakcję z posiadania tego czego jeszcze inni nie mają". Tyle że ta satysfakcja z czasem mija, a zostaje sprzęt za który obiektywnie, przepłaciliśmy. Stad rozgoryczenie. Dlatego, najlepiej jest przyjąć sobie jedną z dwóch strategii:
    a) kupujemy tylko na promocjach
    b) wyznaczamy są "naszą cenę maksymalną" np. przez porównanie do oferty konkurencji i nie kupujemy dopóki nie znajdziemy oferty odpowiadającej naszej wycenie.
    ---
    ps. to powyższe 600 zł o których pisałem to jest właśnie tak zrównanie ceny do limitu który sobie za OMD wyznaczyłem
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Ja mam inną strategię: jeśli mnie stać i chcę coś mieć, to to kupuję; jeśli mnie nie stać, to nie kupuję; jeśli występuje jakaś inna sytuacja, idę do terapeuty.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    no to "sprawdzimy" - jeśli uda mi się urwać 600 stówek z którejś ofert na Allegro to na sylwestra będę miał nowy aparat a Ty u mnie piwo na najbliższym zlocie...
    A jeśli nie, to też specjalnie żałować nie będę tylko spokojnie poczekam na spadek cen / promocję na X-E1 bo im dłużej przyglądam się zdjęciom jakie wychodzą z tego aparatu tym bardziej mi się on podoba
    przykład Fotomaster(Wrocław) objęty 2+1. Dzwonie i się pytam o cene z allegro ( 5,590) a sprzedawca mi mówi no ale to na allegro tak mamy. My sprzedajemy po 5,290. Po czym pada pytanie z jego strony czy jestem zainteresowany, ja na to, że tak. Więc się potem pyta, a ile pan chce za niego, ja mówie 5,190 a On no OK. Ale znalazłem sklep, gdzie kupiłem za 4,999 więc fotomaster odpuściłem.

Może ianczej, po prostu jak chcecie X-E1 z kitem bądź stałką za 4999 to fotomarzenie.pl i powodzenia

jeśli występuje jakaś inna sytuacja, idę do terapeuty.
    zanim się pójdzie do specjalisty, można poczekać na obniżke cen albo szukać nowości lekko używanych a jak nie pasuje to nie wiem czy terapeuta pomoże
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 21.12.12 o 12:50
    runner

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Panowie,
    Jak pisałem kilka dni wcześniej przed decyzja czy OM-D czy tez X-E1 zadałem sobie trud przeczytania całego wątku.
    Jest tam w pewnym momencie dyskusja na temat potencjalnej ceny OM-D - zachęcam do lektury.
    Dzisiaj możemy kupić aparat z dwoma obiektywami za 4.999 PLN oraz dodatkami (ja dostałem kubek aluminiowy, koszulkę oraz dmuchaną deskę do nauki pływania). Zakładająć z grubsza, że kit 12-50 kosztuje 1.000 PLN a 45-ka kolejne 1.000 PLN otrzymujemy świetne body za 2.999 PLN.
    Gdyby taka cena za body była w dniu debiutu wszyscy byli by zachwyceni, a pewno pojawiłyby się głosy, że Olympus oszalał.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Sklepy sprzedają na Allegro drożej, bo muszą tam płacić prowizję. Nic dziwnego, że poza sprzedają taniej.
    Za 3000 samo body, to chętnie bym kupił ale mi się nie śpieszy z zakupem.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Za gotówkę też sprzedają taniej, niż przy płatności kartą.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Za gotówkę też sprzedają taniej, niż przy płatności kartą.
    To dotyczy raczej małych sklepów, nie gigantów jak MM czy Saturn.
    Zresztą mamy w kraju spore prowizje za transakcje kartami płatniczymi.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Uprawnienia umieszczania postów