Myślę, że AF dałby sobie radę nocą z osobą idącą w świetle latarni. Jutro to sprawdzę.
Myślę, że AF dałby sobie radę nocą z osobą idącą w świetle latarni. Jutro to sprawdzę.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tyle udało mi się dzisiaj pstryknąć:
![]()
Po dzisiejszych warsztatach wiem juz ze XE-1 nie jest dla mnie. Wysokie ISO jest faktycznie b.ladne ale problemy ze zlapaniem ostrosci, szybkosc AF i ilosc chybionych strzalow mocno mnie rozczarowaly. XE1 z zoomem faktycznie fajnie sie trzyma (mimo ze zoom jest niewiele mniejszy od 12-35 i minimalnie lzejszy to sprawia wrazenie duzo lzejszego), ilosc przelacznikow i menu na poczatek troche przytlaczaja ale potem jest OK. Aparat jest bardzo przyjemny i stosunkowo niewielki - gdyby nie ten AF to mialbym powazny zgryz. Jesli jednak Fuji bedzie w stanie poprawic AF w XE-2 o tyle o ile poprawilo go w XE-1 w stosunku do XPro-1 to bedzie bardzo ciekawie
O, Vindex, ciekawy który z tych osób na warsztatach to byłes ty ;D.
ja własnie ogladam JPG'i z x100 @4000 i jest dramat. I myślę, czym otworzyć rawy z XE-1
Problem solved, zassałem triala CaptureOne
Fajny przykład tego, jak można wykorzystać DR matrycy X-E1:
http://forums.dpreview.com/forums/post/50496506
I jest też nowy firmware do zooma:
http://www.fujifilm.com/support/digi.../download.html
Ostatnio edytowane przez epicure ; 18.12.12 o 23:15
A ktory byles ty?Jak sie jakies zdjecia pojawia to moze sie tam znajdziemy
JPG'i z XE'1 sa dosc ladne - widac tylko ze z DR przy wysokim ISO jest juz kiepsko. Za to cienie faktycznie mozna ciagnac nawet w jpg'ach - gdyby nie AF to bylby na prawde swietny aparat
---------- Post dodany o 22:35 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ----------
Do EP1 nie ma odniesienia - to przynajmniej 1,5 EV lepiej
Taki chłopaczek w białej koszuli, siedziałem przy głównym stole, przy takich 2 dziewczynachjedna blondynka, 2ga czarne włosy
![]()