Super wrzuta.
Super wrzuta.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Kadrowy bałagan zrobił z tego foty o niczym![]()
Tego rodzaju foty w pewnym sensie zawsze są o niczym. I to jest dla mnie ich zaleta.
Rzeczywiście 13 nienajlepsza - cała prawa strona nie wiadomo po co(a prawy górny róg to już w ogóle). 14 lepsza - coś tam niepotrzebnie majaczy na prawym brzegu. Ale bałaganu nie ma według mnie - nie ma hieratycznego porządku, ale to co innego. Ja dochodzę do wniosku, że nie jest dobrze jak fotograf ma pod kontrolą każdy element kadru - a już szczególnie jak taką kontrolę ostentacyjnie demonstruje. To Pilch Jerzy gdzieś powiedział - parafrazuję - "jak piszesz za dobrze to znaczy, że piszesz źle". Ideałem byłoby pewnie, żeby fotograf miał faktyczną absolutną kontrolę nad kadrem ale świadomie "popuszczał cugli".
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 13.12.12 o 10:31
Macie rację - przy tego typy zdjęciach kompozycja i kadrowanie powinno być nienaganne - nie ma kontekstu, powinna być przynajmniej estetyka
Nie ma usprawiedliwienia - zbyt pochopnie wrzucone
Zapraszam do podzielenia się opiniami o kolejnych.
15.
16.
![]()
A kto tam się uśmiecha cichaczem w odbiciu na 15.? Fajne foto - szarości, przenikanie się odbicia z zamyślonym panem.
Drugie jakoś mnie nie zatrzymało na dłużej.
Ludzie ludziami, ale auta jakie!
W 13 kadr mnie trochę uwiera, choć wiem, że tablica w PD swoje znaczenie ma, jednakowoż przyciężkawo to wygląda. Za to 14 pięknie spod wiaduktu wyprowadza.
Dwa ostatnie z ludźmi. Dobre dla mnie.
15 też mi bardziej do gustu przypadła, ale w 16 podoba mi sie, że taki piękny stolik pusty bo "oni" woleli na 'parapecie' przycupnąć.
Pozdr
Tak. Stolik i oni - fajna korespondencja i w kadrze zagrało.