12, świetna,
w kontekście dyskusji ciekawe jakie spojżenie ujżelibyśmy gdyby fotografia nie był strzelana ukradkiem...
12, świetna,
w kontekście dyskusji ciekawe jakie spojżenie ujżelibyśmy gdyby fotografia nie był strzelana ukradkiem...
pewnie zmęczenie, znużenie, może senność? A tak jest błysk w oku.
Było już dosyć późno, gdy wracaliśmy całkowicie wypompowani z całodniowego chodzenia po Londynie. Jako, że mieszkaliśmy kawałek od centrum, w pewnym momencie w wagonie metra pozostaliśmy sami - dziewczyna oraz ja z moją drugą połową siedzący bardzo blisko - prawie naprzeciwko niej. Dziewczyna siedziała wpatrzona gdzieś przed siebie, słuchająca muzyki.
Niezwykła sytuacja i nastrój tamtego momentu spowodował, że trzymając cały czas aparat w ręku (na kolanach), spróbowałem zrobić zdjęcie – skierowanie obiektywu w jej stronę nawet z tej pozycji przyciągnęło jednak jej wzrok – i tak powstało to zdjęcie, inne od zamierzonego ale chyba też ciekawe ?
Nie wyobrażam sobie, abym w tamtym momencie miał podnosić aparat do oka, to całkowicie zburzyło by nastrój tamtej chwili - to co próbowałem uchwycić. Nie miałem żadnych złych intencji robiąc to zdjęcie – po jego zrobieniu wymieniliśmy uśmiechy… i tyle
Strach, szpiegowanie, kombinowanie z kolan – nie pasuje mi do tamtej chwili.
Hmmm.. Bardzo interesujący wątek. Czytam z dużym zainteresowaniem. Wiele recept i pewnie każda z nich skuteczna. Myślę jednak, że są sytuacje, na które recepty nie ma. Wtedy i tak mamy wybór. Pstryk z konsekwencjami albo aparat pod pazuchę
Pozdrawiam przedpiszących.
Ostatnio edytowane przez wojtek1234 ; 6.12.12 o 23:47
POdoba mi się tutaj , będę zaglądał częściej.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie, nigdy. Może to po prostu kwestia mojego stylu bycia, a może sporej dawce empatii. A może po sposobie pracy wyczuwali, że nie mam złych intencji
Nigdy nie miałem nieprzyjemnej sytuacji, rozmowy, czy gróźb związanych z robieniem zdjęć. A zrobiłem ich na ulicy parę tysięcy, bez specjalnych technik maskujących![]()
Dla relaksu dwa obrazki bez ludzi w rolach głównych...
Dziękuję wszystkim za ciekawą dyskusjęi zapraszam do dzielenia się uwagami.
13.
14.
![]()
eeeee, są ludzie i to sporo... .................................................. .......................................na szczęście, fajne foty znów...![]()