Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 87

Wątek: Warszawa moim okiem

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Warszawa moim okiem

Dziesiątka! Tylko prosi się o cięcie dołu poniżej ramion Polski Walczącej. Jasne elementy i pozostałości kwiatów są zbędne

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Warszawa piękna nie jest, napiszę więcej - mieszkałem w niej 5 lat i dostatecznie ją znielubiłem..
    A ja mieszkam 43 lata i nie znielubiłam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

a jaki jest sens mieszkac i nie lubic miejsca tego.Nalezy szanowac miejsce i okolice w ktorych sie mieszka.Jak jade tam gdzie dorastalem,jest lato,cieplo to klade sie na trawie patrze na chmury i oddycham.Naprawde nawet jak smierdzi to to jest moj smrod i tesknie za nim.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Pokazujesz bardzo ładne foty swojego miasta, kadry ciekawe, ogólnie dobry kierunek. Tylko z tym stwierdzeniem, że gdzie indziej jest brudno i śmierdzi to mam mieszane uczucia. Żyjemy w kraju gdzie ludziom wszystko jedno gdzie flaszkę rzucą, nasiusiają lub wypróżni się ich pies. Pod tym względem wszędzie śmierdzi tak samo. A każde miasto ma swoją historię i dzień dzisiejszy. Foć dalej swoją Warszawę najlepiej jak umiesz, bo miejsc magicznych w niej sporo. Ja też popatrzę.

Syn swojej Łodzi

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Naprawdę fajne fotki - a jak na początkującego, to nawet bardzo.
    Szczerze mówiąc jak się na nie patrzę, to mam ochotę sam połazić z aparatem po mieście .... tylko tak samemu, to ciężko się zebrać ...
    Może by tak zorganizować wspólny plenerek?
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Jak to powiedział stary ogier do młodego przed Wielką Pardubicką: "nie widzę przeszkód." Robercie może któryś weekend? Po między świętami a nowym rokiem powinienem znaleźć jeden dzień wolny.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

dzarro
    Gość

Fota z helikopytem OK

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Zważ Diable, że to początki jak napisał Autor.
    Nie rozumiem o co ci chodzi. No początkujący. no zrobił jakieś tam fotki. Czemu zaraz odbierasz to jako napaść?
    Te fotki są proste, z jednym planem, bez jakiegoś zamysłu, z banalna kompozycją. Dzięki waszym pochwałom autor pewnie jeszcze jakiś czas nie dowie się czym jest np. przedplan czy sztafaż i jakie mają one znaczenie w tego typu zdjęciach.
    Czy mam się zachwycać tylko dlatego, że są ostre? W dzisiejszych czasach (prawie) każdy aparat ma super-hiper autofocus. Naprawdę, zrobienie ostrej fotki nie jest szczytowym punktem nowoczesnej fotografii.

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Diabolique - wiem co to jest przedplan i sztafaż. Staram się robić czyste zdjęcia z prostym kadrem dlatego zazwyczaj rezygnuję z przedplanu.
    Co do sztafażu... wiem, idący człowiek powinien być pod helikopterem... ale jak ma się tylko chwilę na zrobienie zdjęcia, to nie zawsze udaje się trafić ten właściwy moment. Niemniej jednak bardzo dziękuję za Twoją radę i następnym razem zrobię zdjęcia z przedplanem i sztafarzem.
    Zauważ ile jest chaotycznych zdjęć Warszawy na których jest bałagan, mnóstwo się dzieje i przez to dla wielu nie są przyjemne w odbiorze.

13.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    Diabolique - wiem co to jest przedplan i sztafaż. Staram się robić czyste zdjęcia z prostym kadrem dlatego zazwyczaj rezygnuję z przedplanu.
    No to jeśli wiesz, to czemu 3/4 zamieszczonych tu fotek wygląda jak wybranych z foldera "pamiątkarsko-wycieczkowe"?
    Nie chcę się czepiać, ale wiesz... to "forum fotograficzne". Niektórym wystarczają takie zdjęcia, ale inni chcieliby zobaczyć coś ciekawszego
    Sęk w tym, że zdanie odbiegające in minus od "świetne foty" traktowane jest tu jako faux pas, więc wicie, rozumicie... Będzie wiele pochwał, nie należy się przejmować moim zdaniem