Jak bedziesz mial takie widoczki to wrzucaj...![]()
Jak bedziesz mial takie widoczki to wrzucaj...![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Warszawa piękna nie jest, napiszę więcej - mieszkałem w niej 5 lat i dostatecznie ją znielubiłem, wtedy była nijaka, ale taka Marszałkowska od strony MDM i Pałac miały swój charakter, a te blokowiska z wielkiej płyty, szkoda gadać,pobierałem naukę na Grochowie i na dalekim Ursynowie, to był już wtedy koszmar. Za to dzielnica oficerska na Żoliborzu, czy Żoliborskie Sady, to było miodzio. Praga już wtedy nadmiernie wyeksploatowana i co i rusz połyskująca cegłami zamiast tynków. A to od nowa budowane Stare Miasto? I ten pusty Stadion nad Wisła, przy moście Poniatowskiego. Dziwaczne jak dla mnie.
Popatrz na to miasto inaczej , jest wiele do pokazania, przez dziesiątki jak budowano tam przyzwoiciej jak w całej Polsce, z dbałościa o szczegół. trzeba go tylko chcieć znaleźć.
Tyle moich uwag, to Twoje miasto i Twoja wrażliwość...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
APZ - myślę, że każdy ma swoją małą ojczyznę. Ja się urodziłem w Warszawie i mieszkam tu. Ty byłeś tylko przejazdem. Jesteśmy różni. Ja rozumiem Twój punkt widzenia i szanuję go... Nie powiedziałem, że Warszawa jest piękna choć ma swój urok. Lubię to miasto i jego zakamarki... historię.
Odbudowane Stare Miasto... fakt nie ma tam klimatu jak na Hradczanach w Pradze, we Lwowie albo w Wilnie... czy nawet w naszym Wrocławiu... ale jest nasza Polska.
Warszawa to miasto, które przeżyło własną śmierć i mi jako Polakowi i Warszawianinowi nie wolno o tym zapominać.
To tak jak z ludźmi z Łodzi. Łódź nie jest piękna, jest brudna i śmierdzi... ale ma swój urok i ludzie ją za to lubią a nawet kochają.
Pozdrawiam
Fotografia jest jak magia...
Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Napisałem, że Warszawa jest piękna - bo jest. Grochów - wspaniałe miejsce. Cała Praga Południe jest wspaniała - nie mniej niż Stara Praga. W Centrum też można znaleźć super klimaty, tylko trzeba przestać gapić się na 3 wieżowce na krzyż.
Jak ktoś kojarzy piękno wyłącznie z fotosami ze Starówki albo Łazienek to jak kończę dyskusję.
Ja z poludnia jestem a jakbym mial zmienic miejsce zamieszkania to na pewno wybralbym Trojmiasto, zadnych centralnych, wschodnich czy zachodnich stron naszej wspanialej Polski![]()
A ze zdjęć dotychczasowych najbardziej podobają mi się dwa ostatnie, 8 i 9. Pierwsze z nich widziałam bym najchętniej w monochromie. Drugie może ciut korekcji kolorów?![]()
Jedenastka ciekawa![]()