Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 87

Wątek: Warszawa moim okiem

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Odp: Warszawa moim okiem

Jak bedziesz mial takie widoczki to wrzucaj...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez klikacz Zobacz posta
    Od razu wiedziałam kto napisał.
    Dzarro, nie wszyscy lubią fotografować śmietniki. A Warszawa jest piękna i kropka.
    Warszawa piękna nie jest, napiszę więcej - mieszkałem w niej 5 lat i dostatecznie ją znielubiłem, wtedy była nijaka, ale taka Marszałkowska od strony MDM i Pałac miały swój charakter, a te blokowiska z wielkiej płyty, szkoda gadać,pobierałem naukę na Grochowie i na dalekim Ursynowie, to był już wtedy koszmar. Za to dzielnica oficerska na Żoliborzu, czy Żoliborskie Sady, to było miodzio. Praga już wtedy nadmiernie wyeksploatowana i co i rusz połyskująca cegłami zamiast tynków. A to od nowa budowane Stare Miasto? I ten pusty Stadion nad Wisła, przy moście Poniatowskiego. Dziwaczne jak dla mnie.

Popatrz na to miasto inaczej , jest wiele do pokazania, przez dziesiątki jak budowano tam przyzwoiciej jak w całej Polsce, z dbałościa o szczegół. trzeba go tylko chcieć znaleźć.
    Tyle moich uwag, to Twoje miasto i Twoja wrażliwość...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

APZ - myślę, że każdy ma swoją małą ojczyznę. Ja się urodziłem w Warszawie i mieszkam tu. Ty byłeś tylko przejazdem. Jesteśmy różni. Ja rozumiem Twój punkt widzenia i szanuję go... Nie powiedziałem, że Warszawa jest piękna choć ma swój urok. Lubię to miasto i jego zakamarki... historię.
    Odbudowane Stare Miasto... fakt nie ma tam klimatu jak na Hradczanach w Pradze, we Lwowie albo w Wilnie... czy nawet w naszym Wrocławiu... ale jest nasza Polska.
    Warszawa to miasto, które przeżyło własną śmierć i mi jako Polakowi i Warszawianinowi nie wolno o tym zapominać.
    To tak jak z ludźmi z Łodzi. Łódź nie jest piękna, jest brudna i śmierdzi... ale ma swój urok i ludzie ją za to lubią a nawet kochają.

Pozdrawiam
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez klikacz Zobacz posta
    A Warszawa jest piękna i kropka.
    Ta Pani ma rację.

---------- Post dodany o 18:06 ---------- Poprzedni post był o 18:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    /.../ale taka Marszałkowska od strony MDM i Pałac miały swój charakter/.../. Za to dzielnica oficerska na Żoliborzu, czy Żoliborskie Sady, to było miodzio. /.../jest wiele do pokazania, przez dziesiątki jak budowano tam przyzwoiciej jak w całej Polsce, z dbałościa o szczegół. trzeba go tylko chcieć znaleźć.
    Tyle moich uwag, to Twoje miasto i Twoja wrażliwość...
    Ten Pan ma rację.

---------- Post dodany o 18:07 ---------- Poprzedni post był o 18:06 ----------

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    APZ - myślę, że każdy ma swoją małą ojczyznę. Ja się urodziłem w Warszawie i mieszkam tu. Ty byłeś tylko przejazdem. Jesteśmy różni. Ja rozumiem Twój punkt widzenia i szanuję go... Nie powiedziałem, że Warszawa jest piękna choć ma swój urok. Lubię to miasto i jego zakamarki... historię.
    Odbudowane Stare Miasto... fakt nie ma tam klimatu jak na Hradczanach w Pradze, we Lwowie albo w Wilnie... czy nawet w naszym Wrocławiu... ale jest nasza Polska.
    Warszawa to miasto, które przeżyło własną śmierć i mi jako Polakowi i Warszawianinowi nie wolno o tym zapominać.
    To tak jak z ludźmi z Łodzi. Łódź nie jest piękna, jest brudna i śmierdzi... ale ma swój urok i ludzie ją za to lubią a nawet kochają.

Pozdrawiam
    Ten Pan ma rację.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

dzarro
    Gość

Napisałem, że Warszawa jest piękna - bo jest. Grochów - wspaniałe miejsce. Cała Praga Południe jest wspaniała - nie mniej niż Stara Praga. W Centrum też można znaleźć super klimaty, tylko trzeba przestać gapić się na 3 wieżowce na krzyż.
    Jak ktoś kojarzy piękno wyłącznie z fotosami ze Starówki albo Łazienek to jak kończę dyskusję.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Ja z poludnia jestem a jakbym mial zmienic miejsce zamieszkania to na pewno wybralbym Trojmiasto, zadnych centralnych, wschodnich czy zachodnich stron naszej wspanialej Polski

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Ta Pani ma rację.

---------- Post dodany o 18:06 ---------- Poprzedni post był o 18:04 ----------

Ten Pan ma rację.

---------- Post dodany o 18:07 ---------- Poprzedni post był o 18:06 ----------

Ten Pan ma rację.
    Dodam, że podoba mi się sposób, w jaki przedstawiają swoje racje

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Dzarro - nie każdemu musi się podobać Warszawa tylko dlatego, że jest stolicą Polski. Nie kończmy tak od razu dyskusji.

10.

11.

12.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

A ze zdjęć dotychczasowych najbardziej podobają mi się dwa ostatnie, 8 i 9. Pierwsze z nich widziałam bym najchętniej w monochromie. Drugie może ciut korekcji kolorów?

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Jedenastka ciekawa