Kiedyś brak lampy wbudowanej mnie również zniechęcił do e-1 i wybrałem e-500 (które później zmieniłem na e-1![]()
Kiedyś brak lampy wbudowanej mnie również zniechęcił do e-1 i wybrałem e-500 (które później zmieniłem na e-1![]()
pracuję w sklepie ogrodniczym i niedawno do nas wszedł klient z E1 na szyinie podszedłem po zapierdziel miałem...
![]()
Ja właśnie kupiłem zestaw z gripem i zaczynam go rozpoznawać, choć zacząłem od C-5060, E-510, teraz E-1. Miłe zaskoczenieFaktem jest, że brak lampy jest małym dyskomfortem, trzeba o niej pamiętać
Ale komu to przeszkadza :P
Posiadam E1 i uważam że to naprawdę genialny aparat. Pod względem ergonomii to moim zdaniem majstersztyk.
Z podpiętym gripem naprawdę nie ma sobie równych, niby to nic takiego, ale czasem to aż miło sobie potrzymać
Jakby kiedyś ktoś miał budować lustrzankę doskonałą to pudło z jedynki byłoby moim faworytem.
Często nim sobie coś pstrykam. Jedyne co mi doskwiera to jednak troszku za mało megapiksów(zależy do czego) i strasznie malutki wyświetlacz.
ISO 100, 200 super- można bawić się korektą EV na kompie w bardzo dużym stopniu i genialne kolorki, niby teraz na kompie można wszystko,
ale jednak coś w nich jest.
Nie zapominajmy że już niedługo Dziadek będzie obchodził swoje 10 urodziny![]()
Może jakąś imprezę urodzinową zrobić z tego powodu? :>
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Oj, lecicie na sentymencie. Sprzęt sprzed 10 lat mógł sobie i wyglądać, i być wygodny, i w ogóle fajny, bo ''pierwszy'', ale z jakością materiału zeń pochodzącego to było kiepściutko. Jak dziś oglądam pliki z E10/20 czy E1 (albo innych im współczesnych maszynek), to widzę, że byle kompakt z dzisiejszej półki daje radę lepiej na każdym froncie. Jeszcze w dobrych warunkach ujdzie, ale już trochę ciemniej, trochę dynamiczniej i leży...
E1 to nie tylko kiepska w porównaniu do dzisiejszych aparatów jakość zdjęć, to komfort użytkowania, niezniszczalność, bryzgoszczelność itp. Dla amatora, który chce się nauczyć czegoś więcej, niż tryb auto, a nie stać go na dzisiejsze lustrzanki profesjonalne, to myślę aparat idealny. Ja sobie już postanowiłem, że zestaw E1 + 14-54 + grip ma u mnie dożywocie i będzie używany do zadań specjalnych.
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 30.11.12 o 21:48
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Moze pod wzgledem jakosci zdjec ale juz szybkostrzelnosci to chyba raczej niena forum nikona jest podobny watek odnosnie D200, ktos kto od zawsze marzyl o takim sprzecie a wiadomo jak jest i nie stac go bylo to obecnie czasem zrobi lepszy uzytek z E1 czy D200 niz posiadacze najnowszych puch
Ja posiadam D700 i zabieram go na przechadzki po lesie razem z E1, E1 oczywiscie do iso 100 i dla 14mm ( 14-54)
![]()