Strona 319 z 475 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369419 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.181 do 3.190 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Z jakiej racji niby? Transfery w najlepszych czytnikach kart osiagaja nawet 70 MB/s, w srednich okolo 10 MB/s. 802.11n w realu w porywach osiaga okolo 4 MB/s
    Dlatego np, że jest na bieżąco
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Dlatego np, że jest na bieżąco
    Jak siedzisz w domu, gdzie masz wifi i włączony komputer, na który zrzucasz fotki to na bieżąco.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Jak siedzisz w domu, gdzie masz wifi i włączony komputer, na który zrzucasz fotki to na bieżąco.
    Jak masz hotspot w okolicy to wysyłasz automatycznie na komputer. Amator może nawet tak wysyłać do labu bez zużywania złącza SD (tak, one się potrafią popsuć).

Zawodowiec może przez Eye-Fi wysyłać od razu kopie zdjęć na komputer/do agencji.
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Jak masz hotspot w okolicy to wysyłasz automatycznie na komputer. Amator może nawet tak wysyłać do labu bez zużywania złącza SD (tak, one się potrafią popsuć).

Zawodowiec może przez Eye-Fi wysyłać od razu kopie zdjęć na komputer/do agencji.
    Ćwiczyłeś to osobiście? Bo ja mam na tym polu baaardzo złe doświadczenia. Szybkość przesyłania jest żadna, o wiele mniejsza niż robienie fotek. Miałem taki pomysł żeby fotki z latawca ściągać, ale próby w domu pokazały że aparat robi dużo więcej niż da radę wysłać. Może w "studio" po jednej klateczce to ma sens.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zasięgu tej wbudowanej w kartę antenki i prędkości działania. Duży pomieszczenie jest już wystarczającym problemem. Wiem bo widziałem to w akcji. To jest dobre rozwiązanie jak na szybko chcesz pokazać zdjęcie na tablecie, telewizorze itp. Ale na pewno nie do zrzucania dużej ilości zdjęć na komputer.

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Jedyne co mogę zaoferować na taką odległość to jakieś pliki z takiego zestawu, póki mam do dyspozycji OM-D.
    Dziękuję za uprzejmość, odezwę się na PM.

Nie mogę dać rep, to daję +1 za chęci pomocy.
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MCR Zobacz posta
    Dziękuję za uprzejmość, odezwę się na PM.

Nie mogę dać rep, to daję +1 za chęci pomocy.
    Mogę Ci podesłać 2-3 takie sample, bo przez chwilę taki set miałem w rękach (mam ORFy).

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Powszechnie używane WiFi to 54 Mbit/s. Czyli jakieś 10MB/s. I to w idealnych warunkach. Mój dosyć przeciętny czytnik na USB zrzucami mi zdjęcia z prędkościami powyżesz 30MB/s.
    W idealnych warunkach byloby 54/8 = niecale 7 MB/s i to bez dodatkowych pakietow szyfrujacych i kontrolnych. W praktyce z 802.11g wychodzi raptem 2 MB/s, zas 820.11n, ktorego uzywam obecnie daje 4, czasem 5 MB/s. Niestety problem taki, ze teraz gesto od sieci Wi-Fi i sila rzeczy wiele routerow pracujacych na jednym kanale (jest ich tylko 12 dostepnych "dla ludu") musi sie podzielic pasmem. Wyjsciem sa routery pracujace na 5 GHz, poki co malo popularne. Ja w kazdym razie wszedzie, gdzie potrzebuje odpowiedniej szybkosci w sieci uzywam kable, gigabitowy ethernet daje odpowiednie rezultaty
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    W idealnych warunkach byloby 54/8 = niecale 7 MB/s i to bez dodatkowych pakietow szyfrujacych i kontrolnych. W praktyce z 802.11g wychodzi raptem 2 MB/s, zas 820.11n, ktorego uzywam obecnie daje 4, czasem 5 MB/s. Niestety problem taki, ze teraz gesto od sieci Wi-Fi i sila rzeczy wiele routerow pracujacych na jednym kanale (jest ich tylko 12 dostepnych "dla ludu") musi sie podzielic pasmem. Wyjsciem sa routery pracujace na 5 GHz, poki co malo popularne. Ja w kazdym razie wszedzie, gdzie potrzebuje odpowiedniej szybkosci w sieci uzywam kable, gigabitowy ethernet daje odpowiednie rezultaty
    Przepraszam. Myślałem o jednym, pisałem o drugim ... miałem napisać 5MB/s. To z tego, że z grubsza przepustowości należy w tej chwili dzielić prze 10 aby dostać MB. Dwa bity na korekcje.

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Chodzi mi o zdjęcia postaci, od połowy, w pomieszczeniu (jak zachowuje się tło, rozmycie etc.)
    Bardzo będę zobowiązany.
    Thx.

Pytanie 2: prędkość AF-u. Wiem, że OM-D to szybka maszyna, ale pytanie co oznacza wolno. Mając X100 znam chyba dolną granicę wolności AF-u, ale wolałbym coś w miarę szybkiego...
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Uprawnienia umieszczania postów