Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Ćwiczyłeś to osobiście? Bo ja mam na tym polu baaardzo złe doświadczenia. Szybkość przesyłania jest żadna, o wiele mniejsza niż robienie fotek. Miałem taki pomysł żeby fotki z latawca ściągać, ale próby w domu pokazały że aparat robi dużo więcej niż da radę wysłać. Może w "studio" po jednej klateczce to ma sens.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zasięgu tej wbudowanej w kartę antenki i prędkości działania. Duży pomieszczenie jest już wystarczającym problemem. Wiem bo widziałem to w akcji. To jest dobre rozwiązanie jak na szybko chcesz pokazać zdjęcie na tablecie, telewizorze itp. Ale na pewno nie do zrzucania dużej ilości zdjęć na komputer.
"Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
http://macrayers.500px.com
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
W idealnych warunkach byloby 54/8 = niecale 7 MB/s i to bez dodatkowych pakietow szyfrujacych i kontrolnych. W praktyce z 802.11g wychodzi raptem 2 MB/s, zas 820.11n, ktorego uzywam obecnie daje 4, czasem 5 MB/s. Niestety problem taki, ze teraz gesto od sieci Wi-Fi i sila rzeczy wiele routerow pracujacych na jednym kanale (jest ich tylko 12 dostepnych "dla ludu") musi sie podzielic pasmem. Wyjsciem sa routery pracujace na 5 GHz, poki co malo popularne. Ja w kazdym razie wszedzie, gdzie potrzebuje odpowiedniej szybkosci w sieci uzywam kable, gigabitowy ethernet daje odpowiednie rezultaty![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Chodzi mi o zdjęcia postaci, od połowy, w pomieszczeniu (jak zachowuje się tło, rozmycie etc.)
Bardzo będę zobowiązany.
Thx.
Pytanie 2: prędkość AF-u. Wiem, że OM-D to szybka maszyna, ale pytanie co oznacza wolno. Mając X100 znam chyba dolną granicę wolności AF-u, ale wolałbym coś w miarę szybkiego...
"Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
http://macrayers.500px.com