Strona 320 z 475 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.191 do 3.200 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    W idealnych warunkach byloby 54/8 = niecale 7 MB/s i to bez dodatkowych pakietow szyfrujacych i kontrolnych. W praktyce z 802.11g wychodzi raptem 2 MB/s, zas 820.11n, ktorego uzywam obecnie daje 4, czasem 5 MB/s.
    Nie przesadzaj, 2 MB/s wyjdzie na połączeniach symetrycznie obciążonych, przy jednokierunkowymn ściąganiu do 4 powinno przy dobrym sygnale
    Niestety problem taki, ze teraz gesto od sieci Wi-Fi i sila rzeczy wiele routerow pracujacych na jednym kanale (jest ich tylko 12 dostepnych "dla ludu") musi sie podzielic pasmem.
    Nieprawda, w Europie jest 13 kanałów dla ludu ale nie kolidujących ze sobą tylko 3 w porywach 4
    Wyjsciem sa routery pracujace na 5 GHz, poki co malo popularne.
    A dlaczego mało popularne? A ile znacz urządzeń klienckich z 802.11a? Poza tym na 5GHz niestety AP ma sporoi mniejszy zasięg, reszta to już tylko zalety
    Ja w kazdym razie wszedzie, gdzie potrzebuje odpowiedniej szybkosci w sieci uzywam kable, gigabitowy ethernet daje odpowiednie rezultaty
    True, tam gdzie da się połączyć po kablu należy się połączyć po kablu.

---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post był o 23:05 ----------

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Przepraszam. Myślałem o jednym, pisałem o drugim ... miałem napisać 5MB/s. To z tego, że z grubsza przepustowości należy w tej chwili dzielić prze 10 aby dostać MB. Dwa bity na korekcje.
    No to dodaj tych bitów jeszcze bo jest z czego. 54 Mb/s to prędkość brutto, z całym narzutem szyfrowania, nagłówków ramek, pakietów i datagramów itd itp
    A na marginesie to 54 jest maksymalną prędkością, połączenie może być znacznie wolniejsze w zależności od siły sygnału.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Nie przesadzaj, 2 MB/s wyjdzie na połączeniach symetrycznie obciążonych, przy jednokierunkowymn ściąganiu do 4 powinno przy dobrym sygnale

Nieprawda, w Europie jest 13 kanałów dla ludu ale nie kolidujących ze sobą tylko 3 w porywach 4

A dlaczego mało popularne? A ile znacz urządzeń klienckich z 802.11a? Poza tym na 5GHz niestety AP ma sporoi mniejszy zasięg, reszta to już tylko zalety

True, tam gdzie da się połączyć po kablu należy się połączyć po kablu.

---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post był o 23:05 ----------

No to dodaj tych bitów jeszcze bo jest z czego. 54 Mb/s to prędkość brutto, z całym narzutem szyfrowania, nagłówków ramek, pakietów i datagramów itd itp
    A na marginesie to 54 jest maksymalną prędkością, połączenie może być znacznie wolniejsze w zależności od siły sygnału.
    Szyfrowanie wliczam już w te MBty. No i mówimy cały czas o idealnych warunkach. Z resztą w pracy zawsze wolałem sieci kablowe. W grę wchodzą jeszcze opóźnienia sygnału.
    Ale w sumie nie istotne czy to będzie 3 czy 5MB/s. Wooolnoo ... Do przesyłania dużej ilości danych nie pasuje.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Szyfrowanie wliczam już w te MBty.
    No to nie wliczaj bo co kogo obchodzi ile mu zżerają narzuty, liczy się ile ma transferu swoich danych
    No i mówimy cały czas o idealnych warunkach.
    Nie inaczej.
    Ale w sumie nie istotne czy to będzie 3 czy 5MB/s. Wooolnoo ... Do przesyłania dużej ilości danych nie pasuje.
    Ano nie pasuje. Wywaliłem kasę na kartę Eye-Fi, kartę WIFI na USB z opcją AP, silną antenę i kupa. W sumie tylko ta karta na USB się przydaje, dużo lepiej pracuje niż wbudowana w netbooka.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

No to się zaczął zjazd cenowy OM-D: 4499 z kitem, przynajmniej w sklepach nie biorących udziału w promo z obiektywem:

http://allegro.pl/fotoit-olympus-om-...779828845.html
    http://allegro.pl/olympus-om-d-e-m5-...810248651.html

pozdr
    z.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Tylko czy są one z Polskiej dystrybucji Olympusa?
    Bo przynajmniej pierwsza z tych firm często sprowadza aparaty gdzieś z Europy.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

jeżeli chodzi o FotoIT to nawet kiedyś byłem u nich osobiście i oglądałem OM-D - i mieli z polskiej dystrybucji (tak twierdzili i o ile pamiętam gwarancje itp były po polsku).
    Kolega fotograf, który często u nich kupuje też mówił, że niektóre rzeczy ściągają z zachodu, dlatego też ich o to wypytywałem.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Tylko czy są one z Polskiej dystrybucji Olympusa?
    Bo przynajmniej pierwsza z tych firm często sprowadza aparaty gdzieś z Europy.
    A coś to zmienia w zakresie gwarancji, instrukcji czy czegokolwiek innego na niekorzyść takiego sprowadzanego aparatu?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Jeżeli z terenu UE ściągają, to w zakresie gwarancji nic nie zmienia. Przynajmniej tak mi się zdaje
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zoli Zobacz posta
    No to się zaczął zjazd cenowy OM-D: 4499 z kitem, przynajmniej w sklepach nie biorących udziału w promo z obiektywem:

http://allegro.pl/fotoit-olympus-om-...779828845.html
    http://allegro.pl/olympus-om-d-e-m5-...810248651.html

pozdr
    z.
    no a co te sklepy mogą innego zrobić? do tej pory ceny OMD były podejrzanie wszędzie takie same, tam się przez jakiś czas jeden ze sklepów wyrwał ale szybko się skończyło...
    Teraz weszła promocja, z bliżej nieznanych przyczyn tylko w wybranych sklepach, to pozostałe muszą cenę opuściści jeśli chcą coś sprzedać...

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Szczerze mówiąc nie rozumiem np. wprowadzenie promocji w MediaMarkt i Staurnach gdzie praktycznie Om-D nie ma i nie będzie (takie odpowiedzi słyszałem) oraz nachalnie się odciąga od Olympusa w kierunku innych jedynie słusznych marek . cieszy mnie tendencja która doprowadzi może do tego, że w każdym sklepie za równowartość 5299 (a wkrótce pewnie mniej) kupimy zestaw kit + 45
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Uprawnienia umieszczania postów