Strona 419 z 475 PierwszyPierwszy ... 319369409417418419420421429469 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.181 do 4.190 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    GX7 minimum 30 dni zanim pojawi się w sklepach.
    + co najmniej drugie tyle na opadniecie frycowego
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    + co najmniej drugie tyle na opadniecie frycowego
    Ja to bym nie byl takim optymista, o ile dobrze pamietam frycowe to sie dluugo u olka placi...
    No ale pozniej to juz jest tylko lepiej

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Wystarczy, wyleczyłem się z czekania...biorę OM-D, tak jak to było w planie, a czego oczekuję?...boję się, że wszystkiego, jak człowiek pracuje na aparatach klasy D700 do zdjęć i GH2 do filmowania, to by chciał do prywatnego użytku(bo taki to ma być zakup), czegoś małego, robiącego zdjęcia i filmującego jak oba powyższe, oczywiście z taką samą ergonomią i do tego najlepiej magnezowa, uszczelniona obudowa, żeby można było to wszędzie zabrać i się nie bać o sprzęt...
    OM-D

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Wystarczy, wyleczyłem się z czekania...biorę OM-D
    Ja mam PM/GH 2 i bardzo mi w tym roku brakuje uszczelnień... dobry wybór.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

a używa ktoś może OM-D do fotografii krajobrazowej, jeśli tak to jakie odczucia w porównaniu do innych systemów?
    OM-D

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

a używa ktoś może OM-D do fotografii krajobrazowej, jeśli tak to jakie odczucia w porównaniu do innych systemów?
    Przeszukaj watki APZta...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Popatrz w mój tatrzański. Wprawdzie E-PL5 ale ta sama matryca. Aparat jeszcze śmierdzi świeżyzną.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Nie znam innych systemów, ze zdjęć z OM-D jestem zadowolony. W moich wątkach znjdziesz również RAW-y, sam sobie wywołasz i sam ocenisz.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

W moim wątku masz trochę fotek i w https://forum.olympusclub.pl/threads...hlight=wis%B3y (4 ostatnie moje serie).
    Wcześniej używałem EOSa 60D. Z OM-D jestem bardziej zadowolony - pomijając (istotne dla mnie) wymiar/wagę, ma lepszą matrycę.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Wystarczy, wyleczyłem się z czekania...biorę OM-D, tak jak to było w planie, a czego oczekuję?...boję się, że wszystkiego, jak człowiek pracuje na aparatach klasy D700 do zdjęć i GH2 do filmowania, to by chciał do prywatnego użytku(bo taki to ma być zakup), czegoś małego, robiącego zdjęcia i filmującego jak oba powyższe, oczywiście z taką samą ergonomią i do tego najlepiej magnezowa, uszczelniona obudowa, żeby można było to wszędzie zabrać i się nie bać o sprzęt...
    Jakby OM-D to wszystko miał to by kosztował tyle co oba aparaty razem wzięte + bonus za połączenie w jednym body. I mało kto by go kupił.
    Dlatego są kompromisy. GH2 jest zaprojektowany pod filmowanie, więc nie ma co porównywać. D700 ma lepszą ergonomię, nadrabia wielkością.
    Niektórym mały aparat pasuje, niektórym nie. I niestety trzeba wypróbować na sobie przez jakiś czas, żeby z pełną świadomością powiedzieć "to mi pasuje" albo "to się nie nadaje".

Co do zdjęć. Warto przeglądać galerie. W exif-ach dosyć często widać EM5, więc można sobie wyrobić trochę zdanie na temat możliwych zastosowań.

Uprawnienia umieszczania postów