Strona 308 z 475 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318358408 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.071 do 3.080 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar micz87
    Mieszka w
    Łódź | Łask
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Byłem dzisiaj oglądać i zapomniałem dopytać o 45 w promocji. Chociaż żeby to dla mnie miało sens to musiałbym go rozkompletować...

Chyba dozbieram i biorę za gotówkę
    Promocja jest w każdym ze sklepów nią objętych Obojętnie czy za gotówke czy na raty, czy ze skłem czy bez
    Micro Four Thirds - moje doświadczenia z u43

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

W czwartek kupiłem OM-D przez internet w Saturnie w Arkadii za 4999 zł. Akurat przez przypadek trafiłem na dzień, w którym otworzyli sklep internetowy. Co ciekawe i może się przydać - nie pobierają dodatkowej kasy za e-przelewy i za płatności kartą. Wszystkie inne sklepy biorące udział w promocji koszą chyba 1,7-3% wartości zamówienia. Także dzięki temu liczę jeszcze na 250 zeta zwrotu w Alior Sync
    Czyli całość by wyszła z obiektywem 45 mm 4750 zł (a no i plus kurier 20 zeta).
    Ale niestety to był chyba jeden z ostatnich aparatów w tej cenie. Faktycznie jeszcze w Łodzi mieli przez jakiś czas. Przedwczoraj już w Arkadii kosztowały 5299 zł, potem 5499 zł, a dzisiaj z tego co widzę chyba nie ma żadnych dostępnych.
    W tym tygodniu mają jeszcze uruchomić sklep internetowy MM, więc też można sprawdzać, ale póki co mają je za 5499.
    Gdzieś wyczytałem, że w ramach otwarcia internetowych sklepów ujednolicają ceny w marketach, i tak to wygląda niestety, że we wszystkich marketach robią cenę 5499 zł.
    Pozdr

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

A ja z innej beczki. Kupiłem do OM-D zamiennik baterii wraz z ładowarką do niej polecany w wątku. Nie liczyłem fotek ale byłem ostatnio na tygodniowym wyjeździe gdzie codziennie fotografowałem. Moje spostrzeżenia są takie , że oryginał starczał mi na cały dzień używania a zamiennik najwyżej na pół dnia. To była regóła. Albo trafiłem na kiepski egzemplarz albo na forum tutaj te zamienniki zostały za dobrze ocenione.
    Lubię sobie popstrykać.

Mieszka w
    Paris
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

ja mojego kupilem za 1150euro(za granica) choc normalnie kosztowaly 1300,oczywiscie z 12-50mm, bardzo fajne szkielko, super uniwersalne.Choc to moj pierwszy taki aparat to jednak jego obsluga jest bardzo inntuicyjna,ekran super,wizjer tez, brakuje mi tylko jakis jasnych szkielek do szczescia no i tele.
    OM-D-EM5 12-50mm

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

E-M5 i lampki OLy w studio

ps. to nowe, małe makro wygląda na EM5 jak mrówkojad
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Od 2:00 ziutek montuje jakąś oktę, której później w ogóle nie używa. Ktoś wie dlaczego? Lampka za słaba, czy nie daje się wyzwolić z oktą bo np nie widzi bezpośrednio sterowania?

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Wyglada na to, ze juz wszedzie OM-D podrozaly, nawet tam gdzie bylo najtaniej. Ergo - przed akcja "45mm za 1 zl" mozna bylo kupic juz za 4700, obecnie najtaniej 5300, czyli 600 zl drozej. Czyli raptem wyjdzie jakies 300-400 zl mniej dla tych co chcieli OM-D i 45mm, w miejsce marketingowego "1299 zl" - niby cena 45mm. Ci co juz maja 45mm a chcieli kupic OM-D, musza teraz zaplacic wiecej. Troche szkoda. Tym bardziej, ze konkurencja w postaci NEXa 6 zeszla juz ponizej 4000 zl za zestaw kitowy, ciekawe po ile beda X-E1 w sklepach.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Wyglada na to, ze juz wszedzie OM-D podrozaly, nawet tam gdzie bylo najtaniej. Ergo - przed akcja "45mm za 1 zl" mozna bylo kupic juz za 4700, obecnie najtaniej 5300, czyli 600 zl drozej. Czyli raptem wyjdzie jakies 300-400 zl mniej dla tych co chcieli OM-D i 45mm, w miejsce marketingowego "1299 zl" - niby cena 45mm. Ci co juz maja 45mm a chcieli kupic OM-D, musza teraz zaplacic wiecej. Troche szkoda. Tym bardziej, ze konkurencja w postaci NEXa 6 zeszla juz ponizej 4000 zl za zestaw kitowy, ciekawe po ile beda X-E1 w sklepach.
    Bez trudu znalazłem body + 12-50 za 4899zł z informacją "dostępne". Fakt że bez 45tki.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Romek, dzieki, ale za tyle tez znalazlem. No nic, porozgladam sie jeszcze po Saturnach i MM, moze gdzies na stanie zostaly po 4999 zl, a te lapia sie na 45mm "za 1 zl"
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Romek, dzieki, ale za tyle tez znalazlem.
    Skoro też znalazłeś to dla czego mijasz się z prawdą pisząc 5300?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Uprawnienia umieszczania postów