Kochany to nic w porównaniu z odłażącą gumą na moim aparacie (nie E-M5).
Te przetarcia to tak bardziej szare, niż czarne.
Ponieważ tworzywo, czy z czego jest ta górna część jest pomalowana/polakierowana czy też ma naniesioną w inny sposób powłokę, to normalne że z biegiem czasu ta warstwa się zetrze.
Nawet najlepsze powłoki z czasem zostają zniszczone.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Zwykle "plastiki" są białe lub czarne, potem lakier. Gdzie te czasy, kiedy obudowa telefonu na ten przykład była z kolorowego tworzywa... Dlatego na wszelki wypadek zwykle kupuję nudne czarne sprzęty (biały odpada ze względu na to, że z kolei się rysuje i brudzi - a raczej widać to na nim znacznie bardziej po prostu).
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
A Pentax zrobił z tego zaletę. W tym swoim kompakcie, klonie Olympusa X-Z2, specjalnie pomalował obudowę, żeby farba odchodziła. Nawet w materiałach reklamowych mówi, że to po to, żeby nadać aparatowi stylu retro.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Słuchajcie, zastanawiam się nad kupnem E-M5. Czy ktoś z Torunia posiada go może? Nie jestem w stanie nigdzie go dopaść tak, żeby wziąć do rąk, zajrzeć w wizjer itp. Znam go tylko z internetu. Nasze sklepy mają go tylko na zamówienie. Ktoś pomoże?
Witam, czy OM-D EM5 posiada możliwość podglądu (wyświetlenia) zrobionego zdjęcia w wizjerze bez konieczności odrywania oka od wizjera ? Z taką funkcją spotkałem się w Sony A77 i trzeba przyznać, że przy takim rozwiązaniu LCD staje się mniej potrzebny (nie chcę używać określenia "zbędny" bo każdy ma inne upodobania) zwłaszcza, iż LCD przykładowo w takim sony ma ponad 900 tys. pkt, a wizjer ma 2,3 mln pkt.