Strona 40 z 75 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 746

Wątek: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Jesli opinie te pochodza z takich wiarygodnych zrodel jak twoje i sa pozniej powielane to juz masz zafalszowana skale.
    Wiesz nyny, lukasz78 może trochę zbyt emocjonalnie do tematu "jakości" (cudzysłów zamierzony) u Nikona podchodzi, ale fakt faktem - brud na matrycy było widać już na jednych z pierwszych zdjęć testowych D600, zanim jeszcze zrobiło się głośno o problemie. Skoro zaś o zjawisku piszą Optyczne.pl, czytelnicy dpreview i jakaś agencja wypożyczająca sprzęt foto to problem chyba nie jest tak całkiem banalny.

Wiem, że u Ciebie zabrudzenia sprzętu to normalka ale ludzi fotografujących w tak ekstremalnych warunkach nie ma aż tak wielu. Dla mnie w każdym razie skala zjawiska jest trudna do zaakceptowania, nawet jeśli na drugiej szali położyć to co ten aparat oferuje (a oferuje naprawdę sporo). Mój sceptycyzm jest dodatkowo wzmacniany przez plotki że to jakoby odłazi jakaś powłoka z komory lustra.
    Mając po jednej stronie "zasyfione zdjęcia" oraz opinie i plotki w necie a z drugiej milczenie producenta sceptycyzm i ostrożność chyba są jak najbardziej uzasadnione.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Wiesz nyny, lukasz78 może trochę zbyt emocjonalnie do tematu "jakości" (cudzysłów zamierzony) u Nikona podchodzi, ale fakt faktem - brud na matrycy było widać już na jednych z pierwszych zdjęć testowych D600, zanim jeszcze zrobiło się głośno o problemie. Skoro zaś o zjawisku piszą Optyczne.pl, czytelnicy dpreview i jakaś agencja wypożyczająca sprzęt foto to problem chyba nie jest tak całkiem banalny.
    Mz jest banalny.A to ze oni pisza.To ze ktos pisze to nie znaczy,ze jest w tej sprawie autorytetem.Net ma to do siebie,ze kazdy moze pisac.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Poprostu mam trochę dość bezkrytycznego podejścia do produktów Nikona, które paru z Was tu prezentuje.
    Nyny jest niezaprzeczalnie przodownikiem.
    Czyli kto ? Bo przyznam, że nie widzę za bardzo bezkrytycznego podejścia.

Jeśli zachcę poczytać o wyższości N nad O to znajdę to wasze najlepsze na świecie forum na N, dajcie nam tu trochę luzu.
    No i po tej wypowiedzi właściwie powinienem zamilknąć.........

darkelf
    Gość

Kupiles nowki w sklepie, sprobowales podpiecia innych, takie same problemy?
    Czego innych? Kupilem po jednym egzemplarzu, uzywanie produktow Olympusa doprowadzilo do tego, ze naiwnie sadzilem, ze obiektyw po kupieniu powinien dzialac poprawnie i nie trzeba kupowac 10 sztuk by wybrac najlepszy. W ten sam sposob najgorsze chinskie firmy produkuja tez rewelacyjny sprzet, wystarczy wybrac najmniej wadliwy egzemplarz a pozostale odrzucic.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Czego innych? Kupilem po jednym egzemplarzu, uzywanie produktow Olympusa doprowadzilo do tego, ze naiwnie sadzilem, ze obiektyw po kupieniu powinien dzialac poprawnie i nie trzeba kupowac 10 sztuk by wybrac najlepszy. W ten sam sposob najgorsze chinskie firmy produkuja tez rewelacyjny sprzet, wystarczy wybrac najmniej wadliwy egzemplarz a pozostale odrzucic.
    Nie musisz kupowac 10 by sobie sprawdzic w sklepie na spokojnie, ktory akurat jest OK.
    Mozna tez wyslac w ramach gwarancji na kaligbracje, jesli ta w body nie spelnia oczekiwan.
    Tak swoja droga to wchodzac w ten system nie powiesz mi, ze nie wiedziales iz warto sobie sprawdzic szkla przed zakupem, najlepiej ze swoim body.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Miałem kilka systemów, nie jestem zaślepiony żadnym. Najbardziej lubię Nikona i Olka. Obydwa mają wady, zalety. Ale w efekcie końcowym obydwaj są jakimiś tam mistrzami w swoich klasach i tyle. Po co toczyć pianę. Czasy porządnego sprzętu skończyły jakąś dekadę/dwie temu i dobrze o tym każdy wie. Ktoś napisał z ironią, że jeśli lustro to Nikon. Dziwne, do dziś żyłem w przekonaniu, że jeśli już to tylko canon lub coraz "modniejszy" sony. A mimo to wybrałem nikona i olka. O zgrozo..
    Nie ważne.
    Wróćmy może już do głównego tematu bo po co sobie zdrowie marnować itd.
    Z jaką prędkością d600 kręci i przetwarza video prosto z puszki na slowmotion i w jakiej rozdzielczości? Oraz jaki program na w7 byście polecili w temacie właśnie zamiany filmu nagranego z normalną prędkością na slow (z możliwością wybrania jak bardzo ma być slow)? Nie mam D600, ale może dozbroję się w niego za jakiś tam czas. W temacie video jestem w sumie zielony, ale zaczyna mnie to coraz bardziej interesować, kręcić.

darkelf
    Gość

Nie musisz kupowac 10 by sobie sprawdzic w sklepie na spokojnie, ktory akurat jest OK.
    Mozna tez wyslac w ramach gwarancji na kaligbracje, jesli ta w body nie spelnia oczekiwan.
    Tak swoja droga to wchodzac w ten system nie powiesz mi, ze nie wiedziales iz warto sobie sprawdzic szkla przed zakupem, najlepiej ze swoim body.

pozdro
    Nie wiem czy Ty albo autor tego watku jestescie sobie w stanie to wyobrazic, ale niektorzy kupuja aparat po to, aby robic nim zdjecia. Nie po to aby spedzac tygodnie, miesiace, lata, na testowaniu, porownywaniu, analizowaniu, dzwonieniu, wysylaniu do serwisu - a na koniec jeszcze budowaniu na tej podstawie swojego statusu spolecznego. Wole spedzac czas na robieniu zdjec. Kupilem wiecej niz trzy obiektywy Olympusa, wiec mam porownanie.

Tak jak pisze wynika to zapewne z tego, ze uzywalem Olympusa i bylem nieswiadomy, ze najlepsi hodowcy polecaja wybieranie obiektywow w sklepie, aby trafic na udany egzemplarz. Naiwnie sadzilem, ze wszystkie sa udane.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Długo będziecie tak sobie i innym czas umilać? Temat wątku jest inny..

darkelf
    Gość

Odnosilem sie do wypowiedzi osoby, ktora twierdzi, ze Nikon jest tu bezkrytycznie chwalony. Jako uzytkownik obu systemow mam swoje subiektywne odczucia.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

pozdro
    O! Prawie jak u Sigmy!
    A tych pozostałych 9 sztuk niech se kupi 9 nieświadomych amatorów żółtej firmy. Naprawdę? Zdarza Ci się czasem przeczytać co piszesz?

Też się mi podoba te D600, ale nie sposób wspierać firmę , która ma w d... użytkowników.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 13.11.12 o 19:51
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro