Strona 39 z 75 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 746

Wątek: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Odp: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi

Nie popadam w paranoję tylko pytam o poradę bo takie rzeczy powinny być w domu. A sam fakt , że nigdy nie czyściłem matrycy świadczy jednak o czymś. Fak , że przy zmianie szkła staram się zachować jak największe warunki czystości. Ponawiam więc pytanie co warto kupić? Gruszkę, pędzelek ale jakie? Co jeszcze?

Fatman
    "Jak już Ci się trafi olej na matrycy i rzeczywiście będzie przeszkadzać na zdjęciach/filmie, to polecam zakupić zwykły pędzelek do malowania np. w Inglocie -poproś o jakiś nieduży, koniecznie z czystym (nie nasączonym czymś) delikatnym włosiem (a potem sprawdź sam na bibułce, albo powierzchni płyty DVD czy nie jest czymś nasączony). I tym pędzelkiem wyczyścisz matrycę bez problemu (pomocna będzie też latarka diodowa )."
    I to już jest jakiś konkret - dzięki.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Oczywiście, że przesadziłem. Zupełnie świadomie.
    Poprostu mam trochę dość bezkrytycznego podejścia do produktów Nikona, które paru z Was tu prezentuje.
    Nyny jest niezaprzeczalnie przodownikiem. Sprowokowany zaregaował zgodnie z przewidywaniami.
    Każda wada u N to drobiazg, kurz z matrycy usuną w serwisie, przykleją nowe gumy, olej można samemu pędzelkiem, lewe światło można taśmą klejącą zamaskować, z morą można wię bawić godzinami na kompie w PSie, Gimpie itd. AF nie trafia? pffff kiedyś się ostrzyło ręcznie i nikt nie narzekał.

Trochę dystansu. Nikon to nie religia tylko jedna z wielu japońskich firm.
    Poziom uwielbienia i bezkrytyczności niebezpiecznie zbliża się do tych spod znaku nagryzionego jabłka.

Jeśli zachcę poczytać o wyższości N nad O to znajdę to wasze najlepsze na świecie forum na N, dajcie nam tu trochę luzu.

dla rozładowania "napinki"

Przychodzi posiadacz iphona,ipada,ipod itd do baru:
    barman: - co podać?
    posiadacz: - to samo co wczoraj tylko drożej!
    Ostatnio edytowane przez lukasz78 ; 13.11.12 o 15:10 Powód: wytłuszczenie

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Poprostu mam trochę dość bezkrytycznego podejścia do produktów Nikona, które paru z Was tu prezentuje.
    Nyny jest niezaprzeczalnie przodownikiem. Sprowokowany zaregaował zgodnie z przewidywaniami.
    Każda wada u N to drobiazg, kurz z matrycy usuną w serwisie, przykleją nowe gumy, olej można samemu pędzelkiem, lewe światło można taśmą klejącą zamaskować, z morą można wię bawić godzinami na kompie w PSie, Gimpie itd. AF nie trafia? pffff kiedyś się ostrzyło ręcznie i nikt nie narzekał.

Trochę dystansu. Nikon to nie religia tylko jedna z wielu japońskich firm.
    Poziom uwielbienia i bezkrytyczności niebezpiecznie zbliża się do tych spod znaku nagryzionego jabłka.

Jeśli zachcę poczytać o wyższości N nad O to znajdę to wasze najlepsze na świecie forum na N, dajcie nam tu trochę luzu.

dla rozładowania "napinki"

Przychodzi posiadacz iphona,ipada,ipod itd do baru:
    barman: - co podać?
    posiadacz: - to samo co wczoraj tylko drożej!
    +1

.....
    runner

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Dystansu mamy, az nadto.
    Jest tylko jeden maly slaby punkt w Twojej teori, powielasz stereotypy zaslyszane w sieci.
    Zapewne nie miales z tymi sprzetami za duzo do czynienia i stad sie niedoinformowanie bierze, poniekad usprawiedliwia to sarkastyczne wypowiedzi.
    Osobiscie nie mialem zadnych z przytoczonych problemow, a puszek mialem juz kilka, o ironio jedyna puszka jaka byla w serwisie to wlasnie Olek, ze wzgledu na pewna aktualizacje softu i jej wplyw na dzialanie AF.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

darkelf
    Gość

Bezkrytycznego? Kupilem trzy (nowe) obiektywy Nikkora: 35/1.8, 50/1.4 i 85/1.8. Na trzy tylko jeden (35) nie ma problemu BF/FF (na szczescie D300 to neutralizuje).

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Ja mysle,ze bardzo wielu z nas tu przesadza.Wypowiedzi,komentarze,opinie przerastaja wiedze praktyczna i umiejetnosci wielokrotnie.Czesto mysle,ze jestem samotna biedna gąska w gronie profesjonalnych otrzaskanych w temacie tego hobby profesjonalistów.Spuśćmy z tonu wszyscy to zdrowiej dla tego forum bedzie i atmosfera bedzie milsza.Popatrzmy na swoje "dziela", popatrzmy na pstryki naprawde znanych fotografow I nie wmawiajmy sobie,ze tworzymy nowe kierunki tylko starajmy sie poprawic swoje umiejetnosci

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Bezkrytycznego? Kupilem trzy (nowe) obiektywy Nikkora: 35/1.8, 50/1.4 i 85/1.8. Na trzy tylko jeden (35) nie ma problemu BF/FF (na szczescie D300 to neutralizuje).
    Kupiles nowki w sklepie, sprobowales podpiecia innych, takie same problemy?
    I fakt, sa puszki gdzie AF mozna sobie skalibrowac, wiec to wartosc dodana

pozdro

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Mirek twoja wypowiedź jest moim zdaniem trafna.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Dystansu mamy, az nadto.

Jest tylko jeden maly slaby punkt w Twojej teori, powielasz stereotypy zaslyszane w sieci.
    Zapewne nie miales z tymi sprzetami za duzo do czynienia i stad sie niedoinformowanie bierze, poniekad usprawiedliwia to sarkastyczne wypowiedzi.
    Osobiscie nie mialem zadnych z przytoczonych problemow, a puszek mialem juz kilka, o ironio jedyna puszka jaka byla w serwisie to wlasnie Olek, ze wzgledu na pewna aktualizacje softu i jej wplyw na dzialanie AF.

pozdro
    Czyli przypadki opisywane na forach na całym świecie to urban legend?
    Stereotypem to stało się w Polsce myślenie Lustrzanka = Nikon

Jeden mały słaby punkt w mojej teorii to nic w porównaniu z ich ilością w ostatnio opisywanych puszkach N

Jestem niedoinformowany a Ty nie miałeś żadnych problemów z Nikonami ale wiesz, że kurz i olej na matrycy usunałbyś bez śladu. Brawo.
    Gumy sam wytniesz ze starej dętki itd... no proszę Cię.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Czyli przypadki opisywane na forach na całym świecie to urban legend?
    Stereotypem to stało się w Polsce myślenie Lustrzanka = Nikon

Jeden mały słaby punkt w mojej teorii to nic w porównaniu z ich ilością w ostatnio opisywanych puszkach N
    Jesli opinie te pochodza z takich wiarygodnych zrodel jak twoje i sa pozniej powielane to juz masz zafalszowana skale.
    Zreszta jestem ciekaw jakiz to odsetek tych faktycznie niezadowolonych jest wzgledem globalnej sprzedazy N.

Jestem niedoinformowany a Ty nie miałeś żadnych problemów z Nikonami ale wiesz, że kurz i olej na matrycy usunałbyś bez śladu. Brawo.
    Gumy sam wytniesz ze starej dętki itd... no proszę Cię.
    Specyfika zdjec, ktore nieudolnie wykonuje powoduje, ze nie do unikniecia sa zabrudzenia (niewazny juz system), wiec tak czy siak jest czyszczony regularnie.
    O gumach sie nie wypowiadam bo nie stwierdzilem nigdy tego problemu u mnie, Ty rowniez zero wiedzy poza zaslyszanymi w sieci posiadasz...

pozdro