O to chodzi, że nawet w wątku o pogodzie, gdyby tu taki był, pojawiłby się jeden z nikoniarzy i polecał N na każdą pogodę.
Inny przykład, wątek co wybrać, Canona czy Pentaxa....odpowiedź Nikona. Już w KRLD i w Chinach jest większy pluralizm.
Co mnie ciągnie do tego wątku? Ciekawość. Liczyłem na obiektywne podejście do oceny D600 a nie bagatelizowanie poważnej niedoróbki.
Propozycja wysyłania świeżo kupionej puszki i szkła do serwisu, żeby sprzęt działał jak należy....kabaret.
Nyny, swoją wiedzę o N czerpię nie tylko z netu. Koledzy z pracy mają, jedni chwalą, całkiem słusznie. Inni narzekają bo mają na co.
Żaden nie jest tak zaślepiony jak Ty.
Przyznaję uczciwie. Jakość obrazu z puszek N DX i FX w niskim i wysokim iso oraz DR są w większości nieosiągalne i pewnie takie pozostaną dla O.
Jakieś kolejne nieistotne, niesprawdzone i niepotwierdzone przez nieokreślone autorytety informacje z dpreview.
"The actual Depth of Field preview button is inactive in live view, however. So should you change the aperture while in live view mode, you'll have to exit and then re-enter live view in order to preview its effect. It is also unfortunate that there is no histogram view available for the D600; again a feature that the D800 does include, and could be added to the D600 with a simple firmware update."
"You can use DX-format optics on the D600, but we suspect that the resolution drop from 24 to 10.5MP..."
To mi się podoba - Auto ISO selection can be linked to lens focal length - ale to pewnie jakaś plotka.