www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak dla rozluźnienia wątku![]()
50p oraz 60p dla 1280x720.
Najprościej i najtaniej (i jak dla mnie dosyć sensownie) będzie kupić Sony Vegas w wersji Platinum czy jakoś tak. Slowmotion w zakresie tego co oferuje puszka i najlepiej na zasadzie nie używania spowolnień pośrednich. Dla takich bardziej zaawansowanych operacji to już Premiere wraz z Twixstorem.Oraz jaki program na w7 byście polecili w temacie właśnie zamiany filmu nagranego z normalną prędkością na slow (z możliwością wybrania jak bardzo ma być slow)? Nie mam D600, ale może dozbroję się w niego za jakiś tam czas. W temacie video jestem w sumie zielony, ale zaczyna mnie to coraz bardziej interesować, kręcić.![]()
Problemem w dzisiejszych czasach jest ogólne podejście wielkich koncernów do Nas czyli użytkowników. Jeżeli komuś wydaje się że "oni" robią coś dla Nas to jest w błędzie. Robią to co da im maksymalny zysk, przy okazji czasami zaliczają wpadki. Wystarczy się zastanowić ile osób zrezygnuje z zakupu danego aparatu bo świadomie przeczyta na forach że będzie miał taki a nie inny problem, a ilu kupi to w markecie pod wpływem gadki złotoustego sprzedawcy
Po to właśnie jest dzisiaj marketing i ogrom dolarów wydawanych na reklamę.
Świadomych kupujących jest dzisiaj coraz mniej.
Na dpreview pojawiła się recenzja: http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d600/ - aparat uzyskał wysoką notę, ale w wadach też mu wytknęli podatność matrycy na zabrudzenia.
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
Jasna sprawa.A czy D600 ma opcję kręcenia też w slow motion właśnie? Z ilu kl/s na ile mieli film?
Slomo robi się z otrzymanego materiału -mało który aparat od razu daje "spowolniony" materiał (o ile pamiętam taką opcję dodatkowo ma GH2).
Z dedykacją dla fanów obu systemów
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.