Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 142

Wątek: Canon EOS M

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: Canon EOS M

Widać, że AF jest bardzo wolny.

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

No z AF będą musieli coś dopracować w sofcie, pewnie da radę. Ludzie piszą że AF wywołany dotykiem jest wielokrotnie szybszy niż przyciskiem migawki... Aparacik jest bardzo ciekawy zwłaszcza dla kogoś kto ma szkła systemowe Canona - zestaw z adapterem i naleśnikiem 22/2 kosztuje już 4k...
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Tanio nie ma, ale jak ktoś posiada "duże szkła" z Canona to może się cieszyć fajnym aparatem. Miejmy nadzieję że EOS M 2 będzie sporo lepszy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    No z AF będą musieli coś dopracować w sofcie, pewnie da radę. Ludzie piszą że AF wywołany dotykiem jest wielokrotnie szybszy niż przyciskiem migawki... Aparacik jest bardzo ciekawy zwłaszcza dla kogoś kto ma szkła systemowe Canona - zestaw z adapterem i naleśnikiem 22/2 kosztuje już 4k...
    Po recenzji DigitalRev raczej nie widac zeby bylo szybciej - jest po prostu wolno

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Aparacik jest bardzo ciekawy zwłaszcza dla kogoś kto ma szkła systemowe Canona...
    Mam szkła systemowe Canona i nie wyobrażam sobie używania ich z tym g... gagatkiem
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

No widzisz, ja sobie idealnie coś takiego wyobrażam.
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Porównanie AF w E-PL3 z eMką w wersji przedprodukcyjnej - jak widać, nic nie uratowali
    https://www.dropbox.com/s/h08gcyfxcy...2016.36.00.mov (kręcone ajfonem)
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Po recenzji DigitalRev raczej nie widac zeby bylo szybciej - jest po prostu wolno
    Ciekawe jak to rozwiążą:

1. przyspieszenie do standardów M43 czy Nikon 1 = śmierć Rebela, tym bardziej, że do eM zapowiedzieli szkło portretowe szkło f/1.2
    2. pozostawienie tego w takim stanie jaki jest = brak zauważalnego udziału w rynku, imho.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawe jak to rozwiążą:

1. przyspieszenie do standardów M43 czy Nikon 1 = śmierć Rebela, tym bardziej, że do eM zapowiedzieli szkło portretowe szkło f/1.2
    2. pozostawienie tego w takim stanie jaki jest = brak zauważalnego udziału w rynku, imho.
    Wystarczy, że się sprawdzi jako drugi korpus i udział w rynku już będzie spory

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawe jak to rozwiążą:

Miałem okazję w niemieckim MM wziąć w ręce to maleństwo. Wygląda nieco pokracznie ale wg i olympusowe E-PMx wyglądają pokracznie (ot taki jest mój gust i takie jest moje, bardzo subiektywne odczucie). Co do ostrzenia - hiperszybko nie było ale żeby jakaś tragedia? to chyba też nie. To też moje subiektywne odczucie - na codzień obcuję z E-P1 z 20/1,7 więc nie mam wygórowanych oczekiwań a Canon był chyba szybszy. Ostrzenie przez dotyk - baaaardzo fajne.

Co mnie zdziwiło - obiektyw (kit) pracował bardzo miękko i bezszelestnie, jakby na łożyskowaniu pneumatycznym. Czyżby to było to co ostatnio i Olympus do swoich obiektywów wkłada i nazywa jakoś tak "movie compatible"?

Co się tyczy sprzedaży - Twoje obawy gietrzy są chyba bezpodstawne. System niby świeży ale w zestawieniu którym Olympus się chwali a doty. wyników sprzedaży EOS M jest na trzecim miejscu:
    http://www.partner.olympus.pl/2012.1...sprzedazy.html
    Chyba nieźle jak na debiutanta, bez zaplecza w postaci garnituru obiektywów.

Czy EOS M jest końcem dla trzy- i cztero-cyfrowych lustrzanek Canona? prawdopodobnie tak, czy będzie katem dla wszystkich lustrzanek tej firmy z matrycą APS-C? przypuszczam że nie.