Widać, że AF jest bardzo wolny.
Widać, że AF jest bardzo wolny.
No z AF będą musieli coś dopracować w sofcie, pewnie da radę. Ludzie piszą że AF wywołany dotykiem jest wielokrotnie szybszy niż przyciskiem migawki... Aparacik jest bardzo ciekawy zwłaszcza dla kogoś kto ma szkła systemowe Canona - zestaw z adapterem i naleśnikiem 22/2 kosztuje już 4k...
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Tanio nie ma, ale jak ktoś posiada "duże szkła" z Canona to może się cieszyć fajnym aparatem. Miejmy nadzieję że EOS M 2 będzie sporo lepszy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No widzisz, ja sobie idealnie coś takiego wyobrażam.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Porównanie AF w E-PL3 z eMką w wersji przedprodukcyjnej - jak widać, nic nie uratowali
https://www.dropbox.com/s/h08gcyfxcy...2016.36.00.mov (kręcone ajfonem)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Miałem okazję w niemieckim MM wziąć w ręce to maleństwo. Wygląda nieco pokracznie ale wg i olympusowe E-PMx wyglądają pokracznie (ot taki jest mój gust i takie jest moje, bardzo subiektywne odczucie). Co do ostrzenia - hiperszybko nie było ale żeby jakaś tragedia? to chyba też nie. To też moje subiektywne odczucie - na codzień obcuję z E-P1 z 20/1,7 więc nie mam wygórowanych oczekiwań a Canon był chyba szybszy. Ostrzenie przez dotyk - baaaardzo fajne.
Co mnie zdziwiło - obiektyw (kit) pracował bardzo miękko i bezszelestnie, jakby na łożyskowaniu pneumatycznym. Czyżby to było to co ostatnio i Olympus do swoich obiektywów wkłada i nazywa jakoś tak "movie compatible"?
Co się tyczy sprzedaży - Twoje obawy gietrzy są chyba bezpodstawne. System niby świeży ale w zestawieniu którym Olympus się chwali a doty. wyników sprzedaży EOS M jest na trzecim miejscu:
http://www.partner.olympus.pl/2012.1...sprzedazy.html
Chyba nieźle jak na debiutanta, bez zaplecza w postaci garnituru obiektywów.
Czy EOS M jest końcem dla trzy- i cztero-cyfrowych lustrzanek Canona? prawdopodobnie tak, czy będzie katem dla wszystkich lustrzanek tej firmy z matrycą APS-C? przypuszczam że nie.