Wygląda mi to na sprawę dla wydziału antynarkotykowego![]()
Wygląda mi to na sprawę dla wydziału antynarkotykowego![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
obstawiamy ile czasu jeszcze minie zanim Nikon wypowie się na ten temat? na razie można tylko dać mu minusa do reputacji![]()
Wypowie się w takim czasie jak w przypadku problemów z AF i olejem w D7000 i problemów z bocznymi punktami AF w D800![]()
Rolleicord, Canon
flickr
wrzuciłem pytanie na fejsa Nikon PL. Ale nie liczę na jakąś szybką odpowiedź... z pobieżnego przeglądnięcia strony wydaje się że NPL odpowiada tylko na posty pochwalne![]()
O ile moją lustrzankę musiałem kilka razy czyścić, tak Pena ani razu. Więc z czyszczenia matrycy jestem zadowolony.
Martwi trochę to kurzenie matrycy w D600, zwłaszcza jeśli byłby to problem jakiegoś brudu z wnętrza aparatu.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Szybko się uwinęli - test spoko, tak jak maszynka![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Po japońsku nie umiem pisać, może uda mi się coś sklecić po niemiecku - tam może też kumaci siedzą... nawiasem mówiąc - patrzę na ebaya niemieckiego i trochę sztuk się tego sprzedało...
a przy okazji tematu - kilka sklepów wystawia ten sprzęt (nowy, z fakturą i w ogóle wszystko tak jak się należy) do licytacji od 1 Euro i bez ceny minimalnej. Licytacje kończą się w okolicach 7 tysięcy na nasze. Ceny "kup teraz" są raczej wyższe niż średnia z pięciu najniższych ofert w polskim Skąpcu czy Ceneo. Z tymi licytacjami to ciekawostka - w Polsce się nie spotkałem by ktoś nowy sprzęt w ten sposób wystawiał. Ale to chyba kwestia wielkości rynku - u nas by było za duże ryzyko że z racji niewielkiego zainteresowania cena końcowa byłaby zbyt niska
runner
Kiedyś widziałem urywek jakiegoś pseudo-dokumentu w tv o licytacjach itp. I było właśnie o tym, że w stanach zaczynają wystawiać sklepy na licytację a nie na kup teraz i ceny dochodzą do poziomu wyższego niż normalne. Podobno chodzi o to, że ludzie jak już zaczynają coś licytować to tak się na to napalają, że za wszelką cenę chcą wygrać licytacje. I emocje pod koniec są takie duże, że już mała różnica w cenie nie robi różnicy, liczy się aby wygrać... może o to chodziło?![]()