Strona 29 z 81 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 807

Wątek: E-7

Mieszka w
    Warszawa, tja.
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Z ciekawości poczytałem sobie wątek na niemieckim forum na które powoływał się autor newsa. I szczerze mówiąc tam panował znacznie większy optymizm.
    Wiesz... to może jeszcze mieć związek z tym, że dla tamtejszego przeciętnego usera wejście w posiadanie tego sprzętu będzie dużo łatwiejsze niż dla przeciętnego usera stąd

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Patrzyłem ostatnio przez alfę z EVF - przy obecnym stanie technologii na pewno bym czegoś takiego nie chciał ..

jaką Alfę ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta

Patrzyłem ostatnio przez alfę z EVF - przy obecnym stanie technologii na pewno bym czegoś takiego nie chciał ..

jaką Alfę ?
    Jeżeli dobrze pamiętam to A57 - wizjer wyglądał jak HUD z amerykańskiego myśliwca ze wskaźnikiem horyzontu, a obraz smużył przy szybszych ruchach (bawiłem się w którymś sklepie - chyba EURO - i nie było tam jakoś szczególnie ciemno) Pewnie to tylko kwestia czasu by działało to "prawie" jak pryzmat, ale ja tam jestem tradycjonalistą

---------- Post dodany o 21:14 ---------- Poprzedni post był o 21:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez ziax Zobacz posta
    Wiesz... to może jeszcze mieć związek z tym, że dla tamtejszego przeciętnego usera wejście w posiadanie tego sprzętu będzie dużo łatwiejsze niż dla przeciętnego usera stąd
    I tak i nie - tamtejszy użytkownik równie dokładnie patrzy na każde wydane euro jak my na złotówki - i gdyby nie mieli wiary, to zalali by eBay'a swoimi 7-14,14-35 i innymi cudami, które mają ujawnione w profilach.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

tylko ze tu user musi miec 4x wiecej tych zlotowek, kupowanie takich rzeczy w strefie EUR jest latwiejsze.
    Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
    pure liquid fire running through my veins

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mr_Crowley Zobacz posta
    tylko ze tu user musi miec 4x wiecej tych zlotowek, kupowanie takich rzeczy w strefie EUR jest latwiejsze.
    Trochę za mocno wchodzimy w OT - ale jakbyś chciał wiedzieć, to w strefie EUR wcale nie jest tak słodko - w tym roku realnie rozważałem podpisanie kontraktu i czasowy wyjazd na zachód - gdy wziąłem pod uwagę koszty relokacji i podatki, to różnica w zarobkach (przynajmniej w przypadku mojego zawodu) nie była kolosalna, a ceny w sklepach wcale nie rozpieszczają (i tam i tu są promocje). To nie jest to co 10 lat temu, gdy kupując sprzęt na "Tax Free" i unikając płacenia podatku w PL można było naprawdę dużo zaoszczędzić. Zresztą wystarczy spojrzeć choćby na eBay'a - ceny używanych szkieł ZD nie są niższe niż na Alledrogo a i ilościowo nie jest ich szczególnie więcej.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Taniej jest wrzucić monitorek o wielkości paznokcia małego palca, dołożyć dwie soczewki niż budować układ z soczewkami i pryzmatem. Dodatkowo wmówi się ludziom, że to jest lepsze.
    Jak dla mnie, to jest lepsze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Jeżeli dobrze pamiętam to A57 - wizjer wyglądał jak HUD z amerykańskiego myśliwca ze wskaźnikiem horyzontu, a obraz smużył przy szybszych ruchach (bawiłem się w którymś sklepie - chyba EURO - i nie było tam jakoś szczególnie ciemno) Pewnie to tylko kwestia czasu by działało to "prawie" jak pryzmat, ale ja tam jestem tradycjonalistą [COLOR="Silver"]

A57 ma 1,44 mln pikseli
    zobacz A77 2,35 mln pikseli , zmienisz zdanie

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Trochę za mocno wchodzimy w OT - ale jakbyś chciał wiedzieć, to w strefie EUR wcale nie jest tak słodko - w tym roku realnie rozważałem podpisanie kontraktu i czasowy wyjazd na zachód - gdy wziąłem pod uwagę koszty relokacji i podatki, to różnica w zarobkach (przynajmniej w przypadku mojego zawodu) nie była kolosalna, a ceny w sklepach wcale nie rozpieszczają (i tam i tu są promocje). To nie jest to co 10 lat temu, gdy kupując sprzęt na "Tax Free" i unikając płacenia podatku w PL można było naprawdę dużo zaoszczędzić. Zresztą wystarczy spojrzeć choćby na eBay'a - ceny używanych szkieł ZD nie są niższe niż na Alledrogo a i ilościowo nie jest ich szczególnie więcej.
    porownaj sobie cene do zarobkow w strefie EUR i w kraju, wtedy zrozumiesz o co mi chodzi, napewno nie o tax free
    Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
    pure liquid fire running through my veins

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    A57 ma 1,44 mln pikseli zobacz A77 2,35 mln pikseli , zmienisz zdanie
    Piksele to nie wszystko. Olek z 1,44 mln pikseli ma obraz lepszy od Sony z 2.35 mln pikseli.
    Jest to opinia dziennikarzy robiących porównania aparatów, w tym i wizjerów.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Piksele to nie wszystko. Olek z 1,44 mln pikseli ma obraz lepszy od Sony z 2.35 mln pikseli.
    Jest to opinia dziennikarzy robiących porównania aparatów, w tym i wizjerów.

Pozdrawiam
    moja opinia jest inna
    najlepiej porównac organoleptycznie, ja właśnie tak zrobiłem
    pozdr

Uprawnienia umieszczania postów