Samsung nie ma siły przebicia. Choćby nawet wyprodukował aparat doskonały, to i tak zostanie zmarginalizowany. W dużej mierze na własne życzenie.
Samsung nie ma siły przebicia. Choćby nawet wyprodukował aparat doskonały, to i tak zostanie zmarginalizowany. W dużej mierze na własne życzenie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mam wrażenie, że Samsung nie traktuje rynku fotograficznego jako priorytetowego. Nagle stał się największym na świecie producentem telefonów i to one przede wszystkim spędzają mu sen z powiek. Ruch w kierunki bezlusterkowców jest oczywiście pomysłem dobrym, zgodnym z panującymi trenadmi, ale portfolio sprzętu nie jest tak bogate i zróżnicowane jak u konkurentów.
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8
Na własne, to fakt. Na polskiej stronie nie ma połowy aparatów i obiektywów, które są w normalnej sprzedaży. A zapowiadali dominacje rynku evili...
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
cholera! przegladam wlasnie oferte samsunga i ku memu zdziwieniu, wyglada na swietny system! 16mm 2.4, 30mm 2.0, 45mm 1.8 oraz 85mm 1.4
nie dosc, ze obiektywy sa podobno dobre/bdb optycznie, to ceny sa zabojczo niskie w porownaniu do innych bezlusterkowcow!
Autofocus rowniez swietny podobno, i szumy rowniez, i wszystko jest cudowne (jedynie body brzydkie).
Czy jest tu jakis haczyk, czajacy sie gdzies na mnie? czy tez moze znalazlem w koncu swoj swiety graal? ^^
pooglądaj zdjęcia z tego systemu - jpg'i urodą nie zachwycają ale jak ktoś lubi z RAWów wyciągać to powinien być zadowolony. Co do szumów/DR to nie jestem taki pewien że jest to jakaś rewelacja, Optyczni byli cokolwiek sceptyczni
System bardzo ciekawy, owszem. Mi się nie podoba silnik jpg, wolałbym stabilizację w body i kilka innych szczegółów, których jednak nie traktowałbym jako kryterium wyboru aparatu. Najciekawsze w systemie są obiektywy a konkretnie ich rewelacyjnie niskie ceny na naszym rynku, z niektórych źródeł. Co ciekawe np. w USA te ceny nie za bardzo odbiegają od konkurencji. Obiektywy sprzedawane za pół darmo (albo i więcej) jako nowe, w opakowaniach zastępczych, z 3-miesięczną gwarancją, to ponoć obiektywy pochodzące z serwisów, które sprzedają sprzęt otrzymany na części zamienne a nie przeznaczony do detalicznej sprzedaży. W sumie ciekawa "promocja" tylnymi drzwiami.
Polski serwis Samsunga sprzedaje po taniości obiektywy przeznaczone na części zamienne. Jak im się skończą zapasy, to się skończą fajne ceny i zaczną się problemy z naprawami gwarancyjnymi.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
to znaczy że niby jak to działa?
...komuś się psuje obiektyw - serwis go naprawia we własnym zakresie ale jednocześnie wystawia do centrali dokument o "naprawie przez wymianę". Centrala przysyła więc kolejny egzemplarz który serwis sprzedaje na lewo...
no chyba nie rozumiem czegoś! przecież chyba nie możliwe żeby Samsung wysyłał do Polski kontenerami obiektywy i nie rozliczał odbiorcy co z nimi robi...
85mm 1.4 za 2000zł !!!!!!
dziekuje, system wybrany.