www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Prostszy aparat nie oznacza, że będzie miał gorszą matrycę. A "dobra ergonomia" to coś, o czym początkujący amator nawet nie śni, bo nie ma o tym bladego pojęcia. Jego definicja dobrej ergonomii jest zupełnie inna, nawiązująca do rzeczy, które zna, np. do telefonów komórkowych albo tabletów. 90% ludzi, którzy kupują pierwszy aparat, i tak wykorzysta go jedynie do okazjonalnych pstryków i nigdy nie dowie się NICZEGO o fotografii.
Czepiasz się.
E-520 kosztował mnie bo to było w 2009 tyle co Canon 1000D - ok. 450 euro. Wykonanie było o wiele lepsze niż tego Canona czy Nikona D3000.
A wracając do naszego obiektu zainteresowania - podaję poniższy link.
http://roel.me/fujifilm-x-e1-first-impressions/
Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 4.10.12 o 00:56
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
a faktycznie był czas że 520tka tanio chodziła. Pytałem z ciekawości bo myślałem że mówisz o bezlusterkowcach Olympusa jakby zapominając że kiedyś były produkowane lustra
Co do linka - fajne fotki przykładowe, niestety skalowane...
Male porownanie AF w X-Pro1 + firmware 2.0 z OM-D. Jednak poki co Olek spokojnie gora.
Ostatnio edytowane przez sylwiusz ; 4.10.12 o 12:34
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Szkoda, że porównali ze sobą zupełnie różne szkła. Kit Olka ma szybki silnik, który w Fuji pojawił się dopiero w zoomie i w zapowiadanych nowych szkłach.
A jakie światło ma ten kit - 3,5? Ile to jest różnicy do 1,4? 1 i 2/3 EV chyba? Nie umniejszając zasług OM-D test jest do d...