Strona 52 z 258 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

To właśnie minus nowego systemu - brak jest obiektywów z drugiej reki i Chińczycy też nie zdążyli jeszcze podrobić niektórych drobiazgów które u producenta sporo kosztują.
    Zajrzałem do swojego ulubionego Japońskiego sklepu z używanymi obiektywami i szkieł do m4/3 Olympusa też nie widze, za to jest dobra oferta Nikona, Pentaxa, Sony i manuali do Lejek.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    To właśnie minus nowego systemu - brak jest obiektywów z drugiej reki i Chińczycy też nie zdążyli jeszcze podrobić niektórych drobiazgów które u producenta sporo kosztują.
    Zajrzałem do swojego ulubionego Japońskiego sklepu z używanymi obiektywami i szkieł do m4/3 Olympusa też nie widze, za to jest dobra oferta Nikona, Pentaxa, Sony i manuali do Lejek.
    ale taki 35mm 1.4 ma bardzo sensowna cene.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    ale taki 35mm 1.4 ma bardzo sensowna cene.
    Więc watro poczekać na cenę zestawu X-E1 z zoomem 18-55. 35-tka fajnie go będzie uzupełniać.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Male porownanie AF w X-Pro1 + firmware 2.0 z OM-D. Jednak poki co Olek spokojnie gora.
    Szkoda, że nie ma porównania ich z AF NEX6 tym "super fajnym"... w ogólne w necie ciężko znaleźć jakikolwiek test AF nowego nexa.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Na czym polega świetność tego 14/2,8? Pytam bo wielu na tym forum takie szkła nazywa ciemnymi a jak sami piszecie cena może być wysoka.

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Na czym polega świetność tego 14/2,8? Pytam bo wielu na tym forum takie szkła nazywa ciemnymi a jak sami piszecie cena może być wysoka.
    boje sie, ze moze chodzic o to, iz nowe obiektywy fuji posiadaja nowy silnik autofocusa - i po prostu wszystkie ich obiektywy beda kosztowac o 300$ wiecej, niz powinny ~~ (oprocz trzech istniejacych juz stalek)

18-55 rowniez ma smiesznie wysoka cene, cenowo blisko do zoomow ze stalym swiatlem 2.8
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 4.10.12 o 17:08

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie wiem. Chyba nikt tu nic nie pisał o świetności tego szkła. To, co go wyróżnia, to ogniskowa. Stałki UWA są rzadko spotykane i trudno znaleźć coś poniżej 24 mm ekw., szczególnie do bezlusterkowców.

boje sie, ze moze chodzic o to, iz nowe obiektywy fuji posiadaja nowy silnik autofocusa - i po prostu wszystkie ich obiektywy beda kosztowac o 300$ wiecej, niz powinny ~~ (oprocz trzech istniejacych juz stalek)
    Nie ma co na zapas trząść portkami. Póki co wszystkie obiektywy Fuji są w przedziale 2.000-3.000 zł. W porównaniu do tych eLek, PanaLejek i innych ZeisSonów cena jest zupełnie OK.

18-55 rowniez ma smiesznie wysoka cene, cenowo blisko do zoomow ze stalym swiatlem 2.8
    Każdy kit ma śmiesznie wysoką cenę, jeśli kupuje się go osobno. Za to w zestawie kosztuje 2.000 zł, czyli tyle, co bezkonkurencyjny ZD 14-54 swojego czasu. Stabilizowane systemowe zoomy f/2,8 są cholernie drogie i kosztują ze dwa razy więcej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Taki UWA, odpowiednik 21 mm na FF "ciemny"? Chyba juz bez przesady. F2.8 to standard, malo jasniejszych szkiel o tej, czy zblizonej ogniskowej, wyjatkiem bylo "rodzime" Zuiko 21/2
    http://www.mir.com.my/rb/photography...htmls/21mm.htm
    ew wersja macro
    http://www.mir.com.my/rb/photography...acrozuikoB.htm
    I cena jak za ekwiwalent 21 mm, jesli nie bedzie wyzsza niz 3000 zl, to bedzie w miare w normie. Pentax DA 15/4 i DA 14/2.8 (oba dedykowane do aps-c) kosztuja ok 2500 zl.

---------- Post dodany o 17:30 ---------- Poprzedni post był o 17:28 ----------

Stale swiatlo f2.8 za te cene to tylko w kundlach
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Kolejna porcja zdjęć testowych:

http://roel.me/fujifilm-x-e1-high-iso-images/

Znowu jpegi i znowu tylko miniaturki, ale dają pewne wyobrażenie o możliwościach tego aparatu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

ludzie. ten aparat ma dokladnie taki sam sensor oraz procesor obrazu jak fuji x-pro1 xD zdjecia beda identyczne.