Strona 90 z 103 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Bo prawda jest taka, że w większości przypadków do fotografowania "w terenie" najlepiej brać albo jedną stałkę(jak ktoś ma tak celownik ustawiony) albo jeden zoom o standardowym zakresie, dwa obiektywy to max. Cała reszta to zawracanie głowy.
    W znanym terenie tak ale w przypadku eksploracji wole miec caly zakres ogniskowych ze soba bo nigdy nie wiem co mnie czeka za rogiem. DA 21/40/70 sa male i lekkie ale z K-7 juz troche waza a jeszcze do tego dochodzi czasem Sigma 10-20.
    Lepiej bylo by zabrac Sigme 17-70 ale statyw (Sirui T005) moze jej nie utrzymac i nie wyglada to niepozornie.

Chyba nie,ma opcji idealnej- chcialbym czasem na wyjazdy cos lzejszego ale nie ma co przesadzac.
    Poczekam i zabacze co nowego zaprezentuje Fuji i Olek.

mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Fuji X10

broda, po oficjalnej zapowiedzi NEX-6 (sprzedaż w listopadzie) oraz po zapowiedzi nowych szkieł np. 35mm/1.8 to ja już nie miałbym żadnych wątpliwości co sobie kupić - nawet jakbym miał dołożyć nieco $$$.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    broda, po oficjalnej zapowiedzi NEX-6 (sprzedaż w listopadzie) oraz po zapowiedzi nowych szkieł np. 35mm/1.8 to ja już nie miałbym żadnych wątpliwości co sobie kupić - nawet jakbym miał dołożyć nieco $$$.
    Zdecydowal sie wiec uszanuj jego decyzje- pozniej okaze sie ze tym Soniakiem zdjec nie moza robic i bedziesz wspolwinny zakupu

Jak radza sobie AF Fujikow w gorszym swietle- ostrza wolniej czy sie gubia? Ciekaw tez jestem czy gorszy AF wyzszych modeli to tylko niedopracowanie programowe czy ogolnie mniej sprawny system - ostatnio Fuji wypuscilo wiele poprawek do AF.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Zdecydowal sie wiec uszanuj jego decyzje- pozniej okaze sie ze tym Soniakiem zdjec nie moza robic i bedziesz wspolwinny zakupu
    Jak to mówią, ponoć tylko krowa nie zmienia zdania ...

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Jak radza sobie AF Fujikow w gorszym swietle- ostrza wolniej czy sie gubia? Ciekaw tez jestem czy gorszy AF wyzszych modeli to tylko niedopracowanie programowe czy ogolnie mniej sprawny system - ostatnio Fuji wypuscilo wiele poprawek do AF.
    Jak pokazał test na optycznych, AF w Fuji mocno nie trafia, i to niekoniecznie w złym oświetleniu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

18 września będzie nowy firmware do bezlusterkowców X. Ma znacząco poprawić zarówno szybkość, jak i skuteczność działania AF. Na youtubie już można obejrzeć pierwsze filmiki, w tym porównanie starego do nowego. Na oko jest lepiej. Może to nie jest jeszcze poziom OM-D, ale z NEXami może konkurować w tej kategorii.

Poza tym nowe obiektywy mają już szybsze silniki. Jeden z redaktorów dpreview w komentarzach pisał, że wyniki są podobne do Olympusów, więc jest szybko.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Witam ,masz racje dalem jeszcze jedna szanse x100 , i tym razem bylo lepiej , zdecydowal wizjer optyczny , dla mnie idea ma sens ,najbardziej klasyczna ogniskowa i pozostaje szukac kadrow , na poczatku tygodnia czarny x100 ,bedzie moj , mysle ze to ze nie ma wiodacej matrycy nie przeszkodzi mi w robieniu zdjec ,pozdr

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Dzisiaj wysłałem mojego X10 do serwisu. Od 3 miesięcy się do tego przymierzałem, ale nie mogłem się pozbyć tego aparatu w sezonie wakacyjnym. Teraz mam przymusowe kilka tygodni odwyku

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dzisiaj wysłałem mojego X10 do serwisu. Od 3 miesięcy się do tego przymierzałem, ale nie mogłem się pozbyć tego aparatu w sezonie wakacyjnym. Teraz mam przymusowe kilka tygodni odwyku
    Sęk w tym, że teraz światło robi się superanckie - czasem to nawet już nawet około 13-14 jest OK. Niby w październiku może być jeszcze lepiej - o ile totalnej pluchy nie będzie.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Teraz i tak mam zlecenie na jakiś miesiąc roboty, więc zdjęć dla siebie raczej nie będę miał czasu (ani ochoty) robić. Powinienem jeszcze zdążyć na kolorową jesień, jak już się z tym wszystkim uporam

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

5 października wyjdzie firmware 2.0, który dodaje parę filtrów artystycznych i zmienia przycisk RAW w podręczne menu:

http://www.fujifilm.com/news/n120926.html

Na co komu nowe modele aparatów? Wystarczy od czasu do czasu nowy FW i już mamy nowe bajery w starym sprzęcie