Strona 89 z 103 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X10

Ricoh ma tę zaletę, że jest i można go w każdej chwili kupić. A NEX-7 jest jeszcze póki co tylko w plotkach, nie mówiąc już o tym, że o jego cenie można tylko gdybać. Ale może jednak warto chwilę poczekać? Za parę dni rynek może się zatrząść od ciekawych nowości.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

broda, ja generalnie też nie jestem fanem nowinek i od czasu do czasu okurzam E-1, ale matryca w tych modułach A12, to pochodzi z 2009 roku, dla matryc, to tak trochę jak prehistoria .... a najgorsze jest to, że optyki nie użyjesz na innym sensorze.

Sony jest niesamowicie płodne w dziedzinie body, więc po zaopatrzeniu się w docelowe szkła, na tym polu można oczekiwać pokaźnych żniw.

A jak się bardzo spieszy to można na szybko nabyć jakiegoś starszego NEX'a z drugiej ręki ... wersja 3 pewnie do 500zł to absolutny max, a jakością niestety zjada matrycę z A12. Co do ergonomii to ja na nią w NEX'ie nie narzekam, choć miałem duże obawy jak sam nie pomacałem. Zazwyczaj mam ustawiony tryb A z autoISO, pod dwa funkcyjne można dodać to czego nie ma na wybieraku ... alleuja i do przodu. Jedyne co mi przeszkadza to niemożność zrobienia całkowice czystego LCD w trybie robienia zdjęć, ale to przecież też prehistoryczny korpus.

PS
    Niszowość niszowością, ale to związanie optyki z matrycą na wieczne czasy jest jak dla mnie zbyt frustrujące.
    Powtarzam A16 dla obiektywów LM, ok, ale te inne moduły ... to trochę kicha.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 10.09.12 o 21:57

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Broda a ja po cichu licze, ze GRX pokaze przejsciowke do Pentaxa. Limitedy 21,40 i 70mm i jest super zestaw wakacyjny. Gdyby mial matryce K-5 i sprawny AF to moze i K-7 bym odsprzedal.

Mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Sprzedalem k5 w bardzo dobrej cenie ,af i matryca to nie wszystko , wszystkim mozna zrobic dobre zdjecie , ogranicza nas tylko wyobraznia ,pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Bo K5 to fajnie cacko było, miałem 3 miesiące.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ja miałem dwa te cacka i sprzedałem.Czemu?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Powiem tylko, ze z tym wizierem w X10 przesadzacie, wygodni jestescie ot co, ew nie narodziliscie sie w epoce tamtejszych dziurek od klucza.
    X10 mozna spokojnie obleciec wszystko przez wizier, pomyslec, pocwiczyc i spokojnie sie da, no tak ale ja odmieniec jestem, nie rozwazam technikalii, chadzam i trzaskam fotki niezawracajac sobie glowy pierdolami.

pozdrowionka

PS
    Sigma np w wizierze nie ma drabinki, co nie znaczy, ze jest ona tam potrzebna, to samo mozna powiedziec o X10.
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Ja miałem dwa te cacka i sprzedałem.Czemu?
    Bo marzysz o Leice?
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Bo marzysz o Leice?

K-7 tak jak i K-5 jest dosc maly i niepozorny,do streetu ale swoje wazy. Dopuki uzywalem zoomow i plecaka na dalsze eskapady do,bylo dobrze ale do,stalek,lepsza jest torba - na kilkugodzinny wypad wystarczy ale przy kilkudniowym zwiedzaniu zaczynaja bolef plecy a zestaw jest naprawde ograniczony do,minimum.
    Ja na razie pozostaje z K-7 ale mam nadzieje, ze pokaze sie jakis bezlusterkowiec P ew. GXR z mkcowaniem K a jak,nie to moze pomysle w nowym roku o nowym bezlusterkowcu Fuji ew. OMD?

Mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta

K-7 tak jak i K-5 jest dosc maly i niepozorny,do streetu ale swoje wazy. Dopuki uzywalem zoomow i plecaka na dalsze eskapady do,bylo dobrze ale do,stalek,lepsza jest torba - na kilkugodzinny wypad wystarczy ale przy kilkudniowym zwiedzaniu zaczynaja bolef plecy a zestaw jest naprawde ograniczony do,minimum.
    Ja na razie pozostaje z K-7 ale mam nadzieje, ze pokaze sie jakis bezlusterkowiec P ew. GXR z mkcowaniem K a jak,nie to moze pomysle w nowym roku o nowym bezlusterkowcu Fuji ew. OMD?

Mobi
    Bo prawda jest taka, że w większości przypadków do fotografowania "w terenie" najlepiej brać albo jedną stałkę(jak ktoś ma tak celownik ustawiony) albo jeden zoom o standardowym zakresie, dwa obiektywy to max. Cała reszta to zawracanie głowy.