Strona 10 z 21 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 202

Wątek: e-system reaktywacja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: e-system reaktywacja

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    I kto to kupi? Z NEX-6 i 16-50mm3.5-5,6 będę miał porównywalne efekty, i prawdopodobnie porównywalną cenę (600Euro) ale za cały zestaw a nie tylko za obiektyw ... Tak jak w 4/3 tak i w m4/3 jedyna nadzieja na porównywalne fotki w jasnych obiektywach 12-35mm/2.8, 35-100mm/2.8 tylko ta cena ..
    Ja widze cenę 1000$ na starcie, czyli prawie 1000 EUR u nas. Skąd nagle 600?
    Dyskusje nt tego, że światło to światło a GO to GO, już przerabialiśmy. Nie raz i nie dwa.
    NEX6 ma crop 1,5. szumy będą podobne ( ponoć w OM-D i EPL-5 też siedzi Sony)- tak więc różnica góra 0,5 EV. Pomiędzy 2,8 a 5,6 jest 2EV- co tu porównywać?

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    krisder, dla mnie spokojnie wystarcza jeszcze E-3, ale gdyby pojawiło się E-7 (czy E-50) z matrycą z OMD, mocno zacząłbym się zastanawiać nad upgradem systemu
    poproszę jeszcze lepszy niż w E-30 AF-C i też bym się zastanawiał.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Czyli po Photokinie 2012 widać, że reaktywacji 4/3 w roku 2012/2013 nie będzie.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar glos_ludu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Z każdym miesiącem szanse na reaktywację maleją. Prawdopodobnie jedyna możliwą reaktywacją będzie dodanie wsparcia starych szkieł dla nowego OMD lub PENów. Chyba czas zakończyć żałobę, pogodzić się z faktem i iść dalej.
    Stary E-500 | OM-2 prawie nówka
    kity | M24/2.8; Z35/2.8; Z50 1.8
    znaczenie słowa "bynajmniej"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Ja widze cenę 1000$ na starcie, czyli prawie 1000 EUR u nas. Skąd nagle 600?
    Body Sony szybko tracą na wartości, bo co 6m-cy nowa premiera.
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Dyskusje nt tego, że światło to światło a GO to GO, już przerabialiśmy. Nie raz i nie dwa.
    NEX6 ma crop 1,5. szumy będą podobne ( ponoć w OM-D i EPL-5 też siedzi Sony)- tak więc różnica góra 0,5 EV. Pomiędzy 2,8 a 5,6 jest 2EV- co tu porównywać?
    Nie manipuluj 2.8 vs. 5,6 to porównywanie końca z początkiem. Na początku jest 2.8 vs. 3,5 - mniej niż 1eV. A na długim końcu ja i tak używam f=1.4 jak potrzebuję małej GO - przy czym moje 55mm/1,4 kosztuje tak około 100zł.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Dla mnie reaktywacja E-systemu ma miejsce co kilka dni. Jak wyciągam E-30 z szafy i robię fotki.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    Dla mnie reaktywacja E-systemu ma miejsce co kilka dni. Jak wyciągam E-30 z szafy i robię fotki.
    Mam to samo !!!
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez krisder Zobacz posta
    Czytając ten wątek nie do końca trybię o co chodzi. Biorąc sobie do serca wywody miłośników Nikona powinienem strzelić sobie w łeb gdyż trzy dni temu nabyłem nową puchę E- systemu. Mam się smucić że wydałem kupę kasy skazując się na wegetację w umierającym systemie? Gdy jak twierdzą co niektórzy, system padnie to moja zawartość plecaka zwiędnie razem z nim? Biorąc pod uwagę to że kupiłem nowe body (E-5) o solidnej konstrukcji oraz typowo amatorskie podejście do fotografii, tego sprzętu wystarczy mi do śmierci. To że może konkurencja poszła do przodu dla mnie nie ma znaczenia, to co oferuje Olympus dla mnie jest wystarczające a nawet powiem więcej, będę szczęśliwy kiedy stwierdzę że potrafię w stu procentach wykorzystać to co potrafi mój sprzęt.
    W pełni się z Tobą zgadzam! Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji - lada dzień kupuję E-5 i zamierzam go używać dopóki nie padnie! Skoro mój E-500 po 7 latach i 50K strzałów chodzi jak w dniu zakupu, to mam spokój z zakupami foto na min. 10 lat No chyba, że dokupię sobie gripa czy jakieś szkiełko jak się trafi okazja
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

A mnie się wydaje że Olek na razie bawi się głównie w micro ponieważ jet to teraz temat na topie i starają się "odkuć" trochę finansowo a dopiero później pokażą puszkę dużego E.
    No chyba że się mylę ...
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dziama0
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

No to mamy kolejną tajemniczą zapowiedź nowego body. Chyba coś jest na rzeczy. Trzeba cierpliwie poczekać.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard