Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 202

Wątek: e-system reaktywacja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Odp: e-system reaktywacja

Cytat Zamieszczone przez tadzik1231 Zobacz posta
    Nie ma firm które zarabiają "gdzie indziej" - akcjonariusz nie lubią słowa strata, natomiast lubią słowo dywidenda.
    Mogę się delikatnie mylić, ale akcjonariusze nie lubią dywidend, bo po ich wypłacie proporcjonalnie spada wartość akcji. Istotą zarabiania na akcjach jest zawsze tanio kupić, drożej sprzedać.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar tadzik1231
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Mogę się delikatnie mylić, ale akcjonariusze nie lubią dywidend, bo po ich wypłacie proporcjonalnie spada wartość akcji. Istotą zarabiania na akcjach jest zawsze tanio kupić, drożej sprzedać.
    To był skrót myślowy - konkluzja jest taka że firma musi generować zysk bo inaczej przestanie istnieć a przekładanie z lewej do prawej nie zmienia faktu że jest to dokładanie do interesu a dokładania do interesu nikt nie lubi.
    OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
    "Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    A sprzedaż / kupno akcji to niby nie wpływa na ich wartość ...
    Dywidenda jest wprost proporcjonalna do wypracowanego zysku, jest zysk jest dywidenda. Nie ma zysku nie ma dywidendy, ale też taki fakt odbija się na wartości akcji ... itp itd. Zależności jest wiele.
    A poza tym dywidenda nie jest wypłacana obligatoryjnie ... może pozostać w firmie jak jest taka potrzeba.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    używam ISO 3200 w E-3 i nie marudze (aczkolwiek staram się po za ISO 1600 nie wychodzić)

oczywiście wiem że, są aparaty które mogą więcej... jednak nie przeceniajmy wpływu sprzętu na zdjęcie...

PS.

jeżeli pojawi się takowy E-7 z matrycą od OM-D, cena będzie jaka będzie, znowu będą dylematy... że w innych systemach za tą kasę można kupić...

więc po co wogóle strzępić języki ?

robić zdjęcia czym się ma i cieszyć się życiem

PS.

prawdopodobnie najlepsze zdjęcia już zostały zrobione dawno temu, w dodatku aparatami na film,

aż się sam dziwie - jak Oni dali radę

---------- Post dodany o 16:03 ---------- Poprzedni post był o 15:59 ----------

coś mi się jeszcze przypomniało...

w okresach kiedy dużo skupiam się na sprzęcie (różne dylematy, czy taki albo inny aparat będzie dla mnie lepszy) - robie zdecydowanie słabsze zdjęcia...

z kolei, kiedy zapominam o "dylematach" sprzętowych - zdjęcia wychodzą mi o wiele lepiej

więc być może to jest najlepsza rada, z cyklu: jak robić lepsze zdjęcia, poprostu skupić się na zdjęciach, zapomnieć o sprzęcie

Demagogia w czystej postaci. Po co Ci w takim razie E-3? Genialne zdjęcia można robić prostszym/tańszym sprzętem.

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Demagogia w czystej postaci. Po co Ci w takim razie E-3? Genialne zdjęcia można robić prostszym/tańszym sprzętem.
    Zdjecia nie zaleza od sprzetu, ale Ty tego nigdy nie zrozumiesz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Zdjecia nie zaleza od sprzetu, ale Ty tego nigdy nie zrozumiesz.
    I dlatego zamieniłeś Olka na Nikona. Trudno o większe zakłamanie.

darkelf
    Gość

I dlatego zamieniłeś Olka na Nikona. Trudno o większe zakłamanie.
    Nie zmienilem "Olka na Nikona" onanisto.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Pewnie dokładnie z tych samych powodów, z jakich ktoś używa 7D zamiast 600D albo D7000 zamiast D5100 ... Oczywiście, że można rownie dobrze robić zdjęcia body EL jak i wyższym modelem, ale czasami ktoś lubi mieć body z magnezu zamiast plastiku, ot taka zachcianka, choćby po to aby pochwalić się przed kolegą.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Wiele zdjec by nie powstalo gdyby nie zaawansowanie sprzetu.
    A wmawianie sobie i innym, ze tylko pomysl sie liczy to objaw dyletanctwa.
    By ow pomysl zrealizowac trza miec czym, by to mialo spektakularny efekt i poza zachwytami nad tym kunsztem pomyslunku autora cza to jakos uwiecznic by nie odrzucalo na sam widok.
    Kiedys inne postrzeganie swiata bylo i mniej trza bylo sie napocic by poklask zyskac.
    Skoro sprzet umozliwia wiecej, latwiej i szybciej, to po co sie katowac i robic z siebie artyste idywidualiste co to cyfra nieskalany jest, i tylko filmy w aparacie zmieniac.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 21.09.12 o 18:30
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Pewnie dokładnie z tych samych powodów, z jakich ktoś używa 7D zamiast 600D albo D7000 zamiast D5100 ... Oczywiście, że można rownie dobrze robić zdjęcia body EL jak i wyższym modelem, ale czasami ktoś lubi mieć body z magnezu zamiast plastiku, ot taka zachcianka, choćby po to aby pochwalić się przed kolegą.
    Ale wtedy trzeba się przyznać do własnej słabości, a nie odgrywać moralizatora Chęć posiadania E-7 albo produktu konkurencji wynika z takich samych pobudek jak chęć posiadania E-3. Już E-300 umożliwiał robienie świetnych zdjęć, Wantuch chyba startował od E 10 i dawał radę.