Strona 256 z 475 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.551 do 2.560 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Mieszka w
    Mazovia, zachodnia rubież
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Będę za tydzień na dłuższym plenerku - obiecuję policzyć dla Ciebie dokładnie. A ponieważ mam 3 baterie, sam jestem ciekaw jak to dokładnie do ostatniej kropli energi będzie wyglądać. W Toskanii miałem tylko dwie i trafił mi się dzień gdy zabrakło mi prądu i trzeba było wyjąć EP-La1-go.

Z celnością AF będzie dobrze, musisz tylko pilnować by nie ostrzył tam gdzie mu łatwiej, nie tam gdzie żądasz.
    apz: nie chciałbym Cię na plenerku obarczać dodatkowymi zajęciami. W każdym razie - będę zobowiązany.
    A u kresu drogi są:
    Szafot, kat i topór
    na podstawie "Moja cygańska" W.Wysockiego - tekst M.Zima, wykonanie M.Czyżykiewicz

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

od dwoch miesiecy robie zdjecia e-pl1. Ostatnio robilem komus zdjecie jego nowym canonem, i gdy przylozylem wizjer do oka, uslyszalem cudowny dzwiek migawki wydobywajacy sie z aparatu dokladnie w momenciu nacisniecia spustu, prawie sie podniecilem. Czy e-m5 dostarczy mi takich wrazen? Boje sie glownie elektrycznego wizjera.
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 18.09.12 o 22:22

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    od dwoch miesiecy robie zdjecia e-pl1. Ostatnio robilem komus zdjecie jego nowym canonem, i gdy przylozylem wizjer do oka, uslyszalem cudowny dzwiek migawki wydobywajacy sie z aparatu dokladnie w momenciu nacisniecia spustu, prawie sie podniecilem - czy e-m5 dostarczy mi takich wrazen? Boje sie glownie elektrycznego wizjera.
    zupełnie nie ma czego się bać - zresztą sam zobaczysz, jest diabelsko szybciej , wygodniej , wręcz komfortowo...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar kdarek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Z celnością AF będzie dobrze, musisz tylko pilnować by nie ostrzył tam gdzie mu łatwiej, nie tam gdzie żądasz.
    widze ze masz e-pl1 wiec sie podlącze z pytaniami. Można go zmusić żeby ostrzył centralnie w ustawieniach, a potem zablokować i skadrować - to wiem. Pytanie czy punkt ostrości może być punktem a nie prostokątem?
    Darek

nad wodą: już nie e-510 i epl1 a omd m5; pod wodą: OMD M-5 + lampa olka

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kdarek Zobacz posta
    widze ze masz e-pl1 wiec sie podlącze z pytaniami. Można go zmusić żeby ostrzył centralnie w ustawieniach, a potem zablokować i skadrować - to wiem. Pytanie czy punkt ostrości może być punktem a nie prostokątem?
    Trzecie peny maja taką regulację - większy - mniejszy, czy EPL-1 - nigdy nie sprawdzałem. wydaje sie mnie ,że nie można go zmienić , może być centralny kwadrat o określonej powierzchni.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

OMD spokojnie się obronił przy nowym E-PL5, w sumie to bym przygarnął czarnego OMD

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    OMD spokojnie się obronił przy nowym E-PL5, w sumie to bym przygarnął czarnego OMD
    Czarny , srebrny - kolor nie robi zdjęć, a bebechy te same. Mam srebrnego , przypomina 10 stojącą na półce z czasów analogowych.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Trzecie peny maja taką regulację - większy - mniejszy, czy EPL-1 - nigdy nie sprawdzałem. wydaje sie mnie ,że nie można go zmienić , może być centralny kwadrat o określonej powierzchni.
    Wielkosc jak najbardziej mozna regulowac ale to zawsze bedzie prostokat, tylko troche mniejszy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kdarek Zobacz posta
    Pytanie czy punkt ostrości może być punktem a nie prostokątem?
    wydaje sie mnie ,że nie można go zmienić , może być centralny kwadrat o określonej powierzchni.
    Punkt ostrości może być kwadratem umieszczonym w jednym z jedenastu miejsc (35 w OMD - te same pola co przy pomiarze wielopunktowym),
    albo prostokątem o wielkości regulowanej trójstopniowo (z krokiem 7 - 10 - 14) i w dowolnym miejscu kadru
    Ostatnio edytowane przez easy_rider ; 19.09.12 o 08:25

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Czarny , srebrny - kolor nie robi zdjęć, a bebechy te same. Mam srebrnego , przypomina 10 stojącą na półce z czasów analogowych.
    Zdjęć nie robi, to prawda. Na początku podobał mi się srebrny taraz wolałbym klasycznego czarnego, ot tylko tyle.

Uprawnienia umieszczania postów