Zaktualizowałem.
Zasadniczo nie widzę różnicy w prędkości, ani tez innych nowych wodotrysków.
Zauważyłem natomiast jakby głośniejszy szum stabilizacji.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Pod TYM linkiem pozwoliłem sobie opisać procedurę krok po kroku, aby zminimalizować ryzyko zawiechy.
Nie wiem co oni tam zepsuli z tą stabilizacją, ale teraz działa również na czasach dłuższych niż 2 sekundy - i co gorsze jestem w stanie te czasy utrzymać...![]()
Nieporuszone 0,1 sekundy na 75mm to norma![]()
4 - 5 EV dłuższe czasy da się utrzymać dzięki stabilizacji... tego na pewno wcześniej nie było - czyli lepiej![]()
W Nowicy apz był na tyle odważny, że użyczył mi na chwilę E-M5. Chciałem spróbować jak działa z dużą Panaleiką.
Nie mierzyłem tego stoperem ale moim zdaniem ostrzy zauważalnie szybciej niż e-510 i L1, choć to szkło z ich systemu. Oczywiście przy ostrzeniu przejeżdża zakres i cofa ale mimo to jest zauważalnie szybciej.
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Może niech ktoś jeszcze sprawdzi czy polepszyło się z ta stabilizacją. Bo myślę że tylko wtedy zrobię update. Na 1.2 wiatraczek jest u mnie i tak już bardzo słyszalny więc musi być jakiś duży plus tego update'u abym się skusił.
Wysłane z telefonu
Lubię sobie popstrykać.