Strona 27 z 258 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

dzarro
    Gość

Odp: Fuji X-E1

Oj tam, oj tam - wiadomo, że to taki zabieg retoryczny: jak chcesz podkreślić, że produkt jest wyjątkowy to porównujesz go do czegoś jeszcze lepszego/droższego. W prasie audio to się nagminnie stosuje.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Dzisiaj mialem okazje pomacac przez chwile x100 i wielkosc mi sie podobala- jest dosc poreczny. Teraz probuje wyobrazic sobie X-E1 z tym zoomem - to moze byc b.ciekawy aparacik.

Uszczelnien tez nie potrzebuje- mam i nie korzystam. Woda na soczewce to nic przyjemnego w obrobce, o wiele bardziej sprawdza sie dobra torba.

Mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Na forum dpreview ci którzy złożyli zamówienie na amazonie piszą o dostepności juz w październiku. Byłoby fajnie gdyby to się sprawdziło

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ciekawostka: nowe obiektywy będą sprzedawane z kartą SD, na której będzie firmware umożliwiający ich współpracę z X-Pro1.

Od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby pozbyć się części sprzętu lustrzankowego (a w dalszej perspektywie może nawet całości) i dać bezlusterkowcom drugą szansę. Pierwsze podejście było nieudane, ale od tego czasu trochę się pozmieniało na rynku. Poczekam na odpowiedź Olympusa, czy pojawi się następca E-P3 z nową matrycą. Jeśli nie, a Fuji okaże się nie mieć żadnych poważnych baboli, to chyba się szarpnę na tego X-E1.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ciekawostka: nowe obiektywy będą sprzedawane z kartą SD, na której będzie firmware umożliwiający ich współpracę z X-Pro1.

.
    Przyznam, że wydaje mi się, iż nie rozumiem....

Czy to oznacza, że bez tej "magicznej" karty sd, stare obiektywy - tzn te wypuszczone z x-pro 1 (np 18mm i 35 mm) nie będą działać?
    Dlaczego?
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 9.09.12 o 11:47

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

To firmware będzie przeznaczone raczej dla będących już w posiadaniu użytkowników, starszych egzemplarzy X-Pro1, żeby zechciały współpracować z nowymi szkłami.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Smardzewice
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Zastanawiam się właśnie przegladajac sample z nowego fuji, że jesli chodzi tylko o samą jakość obrazu nowy dp merill sigmy daje chyba ciekawszy obrazek
    E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Czy to oznacza, że bez tej magicznej karty sd, stare obiektywy - tzn te wypuszczone z x-pro 1 (np 18mm i 35 mm) nie będą działać?
    Nie, stare obiektywy będą działać. To tych nowych, wypuszczonych z X-E1, X-Pro1 nie będzie poprawnie obsługiwać, jeśli nie zaktualizujesz firmware'u. Dlaczego? Nie wiem. Może obiektywy mają nowszy silnik AF, który wymaga innych algorytmów w puszce. Fuji mogło dojść do wniosku, że nie wszyscy przecież muszą śledzic internet i wiedzieć o istnieniu nowego softu, więc dostaną go na karcie w pudełku razem z obiektywem. To raczej niespotykana praktyka, ale chyba ma sens.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Teraz jasne.
    W sumie pytałam tylko z czystej ciekawości - X-pro1 nigdy nie był w moich marzeniach.
    Jak rozumiem w drugą stronę będzie wszystko hulało, bez dodatkowych manewrów z firmware itp? - tzn kupuję (he he pomarzyć można) X-E1 i "stara" 35/1.4 normalnie działa?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez danmacz Zobacz posta
    Zastanawiam się właśnie przegladajac sample z nowego fuji, że jesli chodzi tylko o samą jakość obrazu nowy dp merill sigmy daje chyba ciekawszy obrazek
    Możliwe. Sigma może być nie do pobicia na niskich czułościach. Ale nawet jakby miała jakość obrazka średnioformatowych ścianek, to i tak byłby to aparat nie dla mnie. To straszny muł, mało uniwersalny, stosunkowo drogi i nie da się ruszyć jego rawów Lightroomem.

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Jak rozumiem w drugą stronę będzie wszystko hulało, bez dodatkowych manewrów z firmware itp? - tzn kupuję (he he pomarzyć można) X-E1 i "stara" 35/1.4 normalnie działa?
    Tak.