1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
Wiem, że tym co napiszę mogę się mocno narazić, ale; Uważam że następny kalendarz powinien powstać na jeden z dwu sposobów:
- Zdjęcia Miesiąca z automatu lądują w kalendarzu
- Pięciu Siwych Mędrców, wybiera najlepsze foty z Publicznej, zapytuje autorów o prawo do publikacji i jazda.
Te głosowania, wybory i inne zbiorowe kombinacje, jakoś nie zdają u nas egzaminu.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Moze sie zdazyc, ze w zadnym ze zdjec miesiaca nie bedzie partycypowalo body olympusa, i co Saborze wtedy, co wtedy?
Generalnie mozna odniesc wrazenie, ze faktycznie globalny poziom prac "nieco" rozczarowal ( i pisze tu o wszystkich kategoriach) wobec Tego te twoje postulaty moze nie sa wcale takie zle
Z drugiej zas strony fajnie jest, ze nie ma podzialow i w szranki staja nowicjusze i cobardziej zaawansowani, mozna sie przez to wiecej nauczyc niz pitolic o tylku maryny. Chociaz po takim portalu mozna sie bylo spodziewac wiekszej frekwencji, ale to juz chyba temat do rozwazenia, nastepny razem warto pochylic sie nad wiekszym zainteresowaniem i parafrazujac zadac sobie pytanie "Leo why?"
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 29.08.12 o 14:55
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Nie zahaczając o kwestie, zmian które wykluczyłeśten format nie jest wcale kwestią błahą. Ja sama zagłosowałam za kadrem, który na pewno 4:3 nie jest. Jest dobrym zdjęciem, podoba mi się, chciałabym go mieć przez miesiąc na ścianie. Miałam jednak dłuższą chwilę zawahania, bo... gdyby znalazł się w finałowej dwunastce, to... autor? będzie zmuszony go przyciąć, usiłowałam sobie to cięcie wyobrazić.... wyjdzie inne foto, gorsze od "oryginału". Pewnie na takie przycięte (choć nie wiem jak autor zdecydowałby się ciąć?!) bym nie głosowała. Skoro jest założenie 4:3 to trzeba się tego trzymać - inaczej może się okazać, że ktoś z panoramy musi wyciąć większość i zostanie niemal kwadrat, co diametralnie zmieni charakter zdjęcia.
Ty brutalny??!, musiałbyś wywalić kilka zdjęć.... dobreJa sama dość długo musiałam napominać, żebyś moje trefne usunął...
---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post był o 14:41 ----------
Tak się zrobi, żeby się nie zdarzyło
---------- Post dodany o 14:45 ---------- Poprzedni post był o 14:42 ----------
Tych pięciu siwych bym posadziła w komisji wstępnej weryfikacji (czy jakoś tak...) - tak, aby pod głosowanie przeszło mniej prac, ale lepszych.
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 29.08.12 o 14:51
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zagłosowałem... Żeby potem nie było, wyobraziłem sobie każdą z z fotografii wydrukowaną w kalendarzu, nie jest to moja ocena klasy/jakości prac (kilka innych wybrałbym wtedy)... Bufetowa ma rację...
Myślę, że w każdej kategorii jest kilka zdjęć bardzo "fotogenicznych" i wartych drukowania nie tylko w kalendarzu Olyclubu... Więc może komentarze co do wartości tychże może po rozstrzygnięciu.......!![]()
Wtedy poszalejemy ... a dlaczego to?, a tamto za różowe i dlatego jakieś homo, a to wogóle nie to......I jak toto postawić na biurku??!! A wogóle kwiatki są be a robale super, zachód słońca to nie krajobraz itd . , itp...
Pozdrawiam
Ps. Co do regulaminu to juz wszystko zostało powiedziane. A wszelkie dywagacje teraz to jak zmiana reguł w trakcie Euro 2012...
Potem będziemy mieszać....
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Już prawie siwy jestem jakby co!![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()