Na optycznych w plotkach wyczytałem ze ponoć na photokina, mają byc pokazane dwa nowe korpusy e-systemu, czyli e-6 i e-650.
Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?
Na optycznych w plotkach wyczytałem ze ponoć na photokina, mają byc pokazane dwa nowe korpusy e-systemu, czyli e-6 i e-650.
Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków
Fajnie by było. Zawsze lepiej być częścią żywego systemu.
E-3, E-510, ZD 14-54, ZD 50, ZD 35, ZD 70-300, ZD 14-42, ZD 40-150, DCR-250, FL-50R, FL-36
plotki, plotki, ......
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Optycznym to się coś pomieszało raczej. Z kilku oświadczeń (i to niekoniecznie oficjalnych) zmontowali tego swojego newsa. Ech ci dziennikarze :P
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Aby nie zakładać osobnego wątka, zapytam tu.
Który z korpusów m4/3 gwarantuje najprzyjemniejszą obsługę szkieł 4/3? Nie zależy mi na AF, no może jedynie w aspekcie doostrzenia manualnego po wstępnym ustawieniu ostrości przez body w trybie AF.
Ja z przyjemnością korzystam w ten sposób z E-M5 ze szkłami ZD12-60 i ZD 50-200 oraz rzadziej Sigmą 150 macro. Dotykasz pierścienia ostrzenia i masz powiększenie w przyzwoitym wizjerze, puszczasz, masz pełny ekran. Podobno podobnie maja sie zachowywać Panasoniki. Ja mam G1 , ale to nie ten wizjer.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Gdzieś wyczytałem że rozwiązaniem obsługi szkieł 4/3 może być adapter do bodziaków m4/3 taki jak w sony, lub cos na kształt adaptera leicaflex z pryzmatem i lustrem. Ten drugi wariant ciekawy, ale chyba tylko z penami by to się jadło.W zasadzie moze i zaawansowany adapter bylby lepszy niz nowe body do e systemu, ale to oznacza w zasadzie wygasniecie tej linii systemowej.
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków