posiadam tylko m4/3
posiadam tylko e4/3
posiadam m4/3 i e4/3 częściej używam micro
posiadam m4/3 i e4/3 częściej używam e systemu
posiadam inny system i m4/3
posiadam inny system micro
posiadam inny system
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No i jeszcze jakby ten E-P5 miał EVF na stałe to też chyba bym poświęcił wypłatę.
Nie jest Ci potrzebny czy też nie podoba Ci się ten z OM-D? Pytam bo nie miałem okazji bawić się wizjerami z m4/3 ale mialem okazję robic zdjęcia prostymi lustrzankami z uzyciem wizjera i dla mnie to było spore ułatwienie przy kadrowaniu. Wręcz bezcenne - ale to może dlatego, że w moim aparaciku mam beznadziejny wyswietlacz.
Nie jest mi potrzebny. Miałem kiedyś Panasa GF2, teraz mam kompakta Fuji. Ekrany w nich są na tyle dobre, że nie widzę już potrzeby zaglądania w wizjer. A OM-D mi się podoba, ale szukam aparatu w innej formie - zaawansowanego, ale kompaktopodobnego, a nie lustrzankopodobnego.
Lustrzanki się nie nadają do kadrowania w LV, głównie ze względu na kiepski AF i ich rozmiar/rozłożenie masy, utrudniający stabilne utrzymanie na wyciągniętych rękach. Ale większość z nich już ma na tyle dobrą jakość ekranów, że spokojnie można ich używać do kadrowania np. na statywie, nawet w słońcu.
Chodziło mi oczywiście o wizjer wbudowany tak, że gabaryty pozostały by te same. Sony pokazał, że można.
brakuje opcji: uzywam 4/3 oraz innego systemu![]()
PS.
wiem, wiem, ankieta jest o m4/3![]()