|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
OK, to teraz takie. Co zrobić jak się pojawia obwódka na krawędziach ? Rozmywałam, używałem filtra zawężającego, poziomów, poprawiania maski i d....a.
115. Fasada
To moja pierwsza konwersja do B&W więc proszę nie krzyczeć. Scott coś tam pisze ale on jest daleko i nie mówi po polskiemu![]()
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Przed konwersją majstrowałem przy niebie i wtedy to cóś się pojawiło ( w niebie zacząłem mieszać na krzywych).
Nie mam pomysłu dlaczego ale na przyszłość jedna rada: Nie poprawiaj jakiegoś etapu w obróbce. Lepiej się cofnąć i zrobić etap jeszcze raz. Dopiero jak efekt Cię zadowoli, przejdź do następnego.Tak z tym zdjęciem- nic już nie naprawisz. Zrób od nowa![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki, wikend się powolio kończy i czas do roboty ruszać. Jak znajdę chwilę czasu to się pobawię. A dla Bodzipa i Saboora jeszcze jedno ciurladło zrobione dawno temu małpką
Ciekawe ale woda wyglada trochę jak sople lodu.
Przy wodzie nic nie grzebałem, sprawdziłem tylko ile jest szrości w szrości i tam gdzie było najwięcej kroplówkę wtknąłem.
115 wyglada niestety jak przejaskrawiony HDR, cos chyba przesadziles z wyciaganiem tego nieba na krzywych, naturalny kontrast i to co ludzkie oko rejestruje jako cien/switalo zostalo w ten sposob zaklocone...
Pozdrowienia
Sylwek
the convert