Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 151

Wątek: W czym nosicie swoje OM-D E-M5 ?

Jd
    Gość

Odp: W czym nosicie swoje OM-D E-M5 ?

Ja akurat w przypadku OM-D preferuje wkładanie aparatu nie wzdłuż torby ale w jej poprzek bo jak sam piszesz torby maja głebokość=wysokość lustrzanki. Wygląd tej Manfrotto może nie jest super ale funkcjonalność mi odpowiada. Crumpler cupcake ładniejsza ale co z tego jak głebokośc tylko 9 cm no i tylko dwie komory (trzy komory tylko w 7500 - ale ta jest dla mnie za wielka)
    Głebokość to inaczej grubość.

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

OK, ja akurat wkładam wzdłuż torby, więc szukam możliwie płaskiej. 9cm to max, za to chętnie bym widział dodatkową, zewnętrzną i zasuwaną kieszeń, w którą wejdzie coś formatu A5, do tego parę kieszonek na różne foto i nie foto drobiazgi. Np. coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/4011-torba-podrecz...532773285.html
    Chociaż ta wizualnie niezbyt mi odpowiada, ale chodzi o samą koncepcję uniwersalnej, codziennej torbo-saszetki na różne szpeje, z fukcją foto w głównej komorze

Jd
    Gość

A co sądzisz o Lowepro Photo Runner 100 ? http://www.fotorimex.pl/product.php/...runner_100.htm

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Nawet fajna, choć sporawa. Z tym, że to znowu torba na dużą lustrzankę z typowymi dla niej szkłami. Meleńkie obiektywy m43 niezbyt efektywnie wykorzystają tę przestrzeń. Torba ma tylko dwie przegródki pionowe i jedną poziomą, chcąc wsadzić więcej obiektywów czy innych drobiazgów, trzeba będzie dokładać przegródki z innych toreb lub stosować jakieś woreczki czy inne pokrowce. No i jak dla mnie ma zbyt przyciągający uwagę, fotograficzny wygląd. Jakbyś zmienił zdanie, co do sposobu ułożenia aparatu, to może któryś Crumpler Company Gigolo by Ci przypasował, tam można dość dobrze zagospodarować przestrzeń pod rozmiar olkowych szkieł.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Zobaczcie sobie torbę lowepro classic 100, wg mnie w cenie 106zł to super wybór. Przestrzeń wewnątrz jest bardzo sensownie rozplanowana - wejdzie aparat z krótkim obiektywem typu 45mm + dwa dodatkowe obiektywy.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Torba jest super wykonana (lepiej od lowepro do lustrzanki kumpla), zaciski są metalowe. Suwak wysokiej jakości.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0006.JPG
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	329,6 KB
ID:	68548Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0008.JPG
Wyświetleń:	129
Rozmiar:	344,8 KB
ID:	68549Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0033.JPG
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	373,9 KB
ID:	68550

Jd
    Gość

Miałem i nie mam miłych wspomnień . Brak mozliwości aranżacji .Brak zakamarków. W te kieszonki karty SD ledwo wchodzą. A najważniejsze jest to ,że sie obija na biodrach - po prostu nie przylega do ciała.Taki sztywny "kokon" A tak wogóle to pełna nazwa to Lowepero ILC Classic 100 .

---------- Post dodany o 20:54 ---------- Poprzedni post był o 18:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    to może któryś Crumpler Company Gigolo by Ci przypasował, tam można dość dobrze zagospodarować przestrzeń pod rozmiar olkowych szkieł.
    Fajne rozwiązanie, ale cena tez fajna. Tylko mam dylemat czy model 5500 czy 7500. Tu jest fajnie pokazane przez romka1967 https://forum.olympusclub.pl/threads...Mikrusy/page14 wykorzystanie modelu 7500. Ja jednak tyle obiektywów i gripa nie przewiduje wiec chyba model 5500 by mi wystarczył?

Tutaj nawet atrakcyjna cena http://allegro.pl/crumpler-company-g...542719947.html
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 18.08.12 o 21:08

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Miałem i nie mam miłych wspomnień . Brak mozliwości aranżacji .Brak zakamarków. W te kieszonki karty SD ledwo wchodzą. A najważniejsze jest to ,że sie obija na biodrach - po prostu nie przylega do ciała.Taki sztywny "kokon"
    Fajną torbą, która się nie odbija, jest płaska i projektowana pod bezlusterkowce jest Sony LCS-MS10. Wyglądem nie przypomina typowej torby fotograficznej, przednia i tylna ścianko oraz dno są dosyć sztywne i dobrze chronią sprzęt. Posiada 2 przegrody na sprzęt, na przedniej ściance podłużną kieszeń na zamek mieści np. 4 filtry w pudełkach. Na bocznych ściankach również małe kieszonki a na tylnej ale pod klapą zamykającą duża kieszeń która mieści np. teczkę A4.
    Klapa na rzepy plus dodatkowo całość zamykana na podłużny zamek. Kosztuje śmieszne pieniądze - 100-120 zł.

Mieści G3+14-150, 14, 20, 9-18 i 100-300. I jest luźno, to znaczy nic nie lata ale w przegrodzie gdzie są małe obiektywy można na górę wrzucić jeszcze FL-36 czy inną małą lampę.

http://dvm-neva.ru/images/65/64251.jpg

Jd
    Gość

Wszystko ładnie i pięknie tylko wymiary 39 cm x 20 cm x 14,5 cm.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Nie mówię, że jest mała ale jest wygodna i mieści już sporo sprzętu. Oprócz długości pozostałe wymiary są mniejsze niż torby na lustrzanki dzięki czemu torba jest naprawdę przyjemna z używaniu. W tylną kieszeń pod klapą ładuję portfel, talefon i tableta 7". Taka torba na całodzienne focenie.