Skoro panasonic zrobił 20mm 1.7 za 350$ (Olek 45mm 1.8 kosztuje 400$) to i Olek w tej cenie może zrobić 20 - 25mm. Mam przynajmniej taką nadzieję
Dodatkowo widać, że polityka cenowa Olka w Polsce jest bardziej trzeźwa niż panasa
Skoro panasonic zrobił 20mm 1.7 za 350$ (Olek 45mm 1.8 kosztuje 400$) to i Olek w tej cenie może zrobić 20 - 25mm. Mam przynajmniej taką nadzieję
Dodatkowo widać, że polityka cenowa Olka w Polsce jest bardziej trzeźwa niż panasa
dobre
---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post był o 10:35 ----------
17mm to była bodajże pierwsza stałka w olkowym micro 4/3. Mało udana. Później pokazali dużo ciekawesze: 45, 12 i po roku 75mm. Jak widać postęp jest a i konkurencja na rynku aparatów tego typu się zwiększyła. Jeżeli chcą sprzedawać nowy model to musi to być coś podobnego jakościowo i cenowo do panasonic 20mm + silnik MSC.
Dokładnie. Posiada ktoś tanie sigmy 19/2.8 i 30mm/2.8 ? Kupilibyście je, czy byście woleli jednak dorzucić kilka stówek do 20/1.7 ?
Z tanim naleśnikiem Olka pewnie będzie podobnie, chyba ze będzie sprzedawany w kicie z następcą E-PM1, tak jak 14/2.5 z GFami.
Myślę, że jakościowo i parametrami będzie zbliżony właśnie do pasikonikowej 14stki.
X-T1, 27mm, 56mm
Olympus ma w ofercie
"drogie" 12mm
"tanie" 45mm
"drogie" 75mm
a wszystkie są dobrej jakości!
jest też tanie, kiepskie, "stare" 17mm
należy spodziewać się następcy 17mm, będzie tanie i dobre optycznie, bo dawno nie było hitu na miarę 45mm
Co bedzie to bedzie, ja najbardziej czekam na nowego PENa. Tak z ciekawosci, po prezentacji nowego modelu jak szybko moze trafic do sprzedazy? Czytalem watek o OM-D i "sporo stron uplynelo" zanim mozna bylo kupic to cudo.