Strona 27 z 70 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 693

Wątek: Panasonic G 20mm F1.7

Jd
    Gość

Odp: Panasonic G 20mm F1.7

Kasiasty nie kasiasty - bo wszędzie mamy do czynienia z polskim cwaniactwem, aby oszkapić drugiego. Zastrzegam się ,że to nie do sprzedajacego 20 mm f1.7 tylko ogólnie.
    Kupiłem w sklepie internetowym 40-150 mm i dopiero po zakupie okazało się ,że szkło jest z rozdzielonego dualkitu E-Pl3 z "kapslem od mleka" zamiast zaślepki LR-2 bez kartonu, z kserowaną gwarancją (dualkitu), a na swojej stronie nadal oferują je jako samodzielne szkło nic nie informując ,że to "z rozbiórki" zestawu.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Ja swojego Panasia kupiłem na ebay, od sprzedawcy z UK.
    Już nawet nie pamiętam ile mnie dokładnie wyszedł, ale to zdaje się mój ulubiony obiektyw w systemie
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witaj !

Cena 1200 zl za uzywany obiektyw niewiadomego pochodzenia nie jest atrakcyjna jak za niewiele wiecej mozna kupic nowy.
    Uzywany sprzet traci na wartosci srednio 30% a jak nie mamy zadnych papierow to jeszcze wiecej.
    Licze tak.. okolo 40% mniej niz za nowy czyli... taki obiektyw wart jest na teraz...850 zl.

Niedawno sprzedawalem kolezanki EPL-1 + m.ZD 14-42.
    Sprzet bardzo malo uzywany (1 wlasciciel ) ktorym wykonala okolo 700 zdjec.

Pudelko i wszystkie oryginalne akcesoria z woreczkami i dokumentacjami.
    Cena koncowa dla klienta wypadla rowne 600 zl.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mirek54, mógłbyś napisać jakie dodatkowe opłaty czekają kupującego Za Odrą (oprócz kuriera).
    Z tego co wyczytalem to procz ceny placisz za przesylke.Czy to cena kuriera to pojecia nie mam.Powiedzmy,ze cena w sklepie jest 500€.na stronie sprzedawcy jest koszt przesylki do Polski 20€ w Niemczech 6€.Czyli mnie ta atrakcja kosztuje 506 a Ciebie 520€

Czyli te szkielko z linka podanego to oprocz podanej ceny ma dodatkowo -jesli do Polski zamawiasz i wplacisz przed otrzymaniem towaru 17,90€ gdy po otrzymaniu to 27,95€.To koszta calej zabawy.Nie mam pojecia ile musisz wplacic w zlotowkach.Wiele razy chcialem cos tam w Polskim sklepie kupic,jednak jak pytalem ile wplacic w € to tez nie wiedzieli i pozniej standartowa odpowiedz,ze do Niemiec nie wysylaja albo mam wplacic w zlotowkach.
    Ja raczej stosuje zasade ,ze najpierw towar a pozniej place jak go otrzymam i sprawdze.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Cena 1200 zl za uzywany obiektyw niewiadomego pochodzenia nie jest atrakcyjna jak za niewiele wiecej mozna kupic nowy.
    Uzywany sprzet traci na wartosci srednio 30% a jak nie mamy zadnych papierow to jeszcze wiecej.
    Licze tak.. okolo 40% mniej niz za nowy czyli... taki obiektyw wart jest na teraz...850 zl.
    Tyle to on nie będzie wart nawet po premierze 20/1.7HD (zakładając, że taka będzie).
    Przeczytaj proszę post #253 a w sumie to i #255_264 bo euro tanieje
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witaj !

Niedawno sprzedawalem kolezanki EPL-1 + m.ZD 14-42.
    Sprzet bardzo malo uzywany (1 wlasciciel ) ktorym wykonala okolo 700 zdjec.

Pudelko i wszystkie oryginalne akcesoria z woreczkami i dokumentacjami.
    Cena koncowa dla klienta wypadla rowne 600 zl.

Pozdrawiam
    Obiektyw jest wart tyle ile ktos za niego zaplaci - porownywanie ceny body ktore starzeje sie duzo szybciej do ceny szkla jest zupelnie nie na miejscu. Jesli ktos potrzebuje papierow/gwarancji to nie kupuje uzywanego szkla ale nie tworzmy mitologii i nie wmawiajmy ludziom ze jak cis jest bez papierow to na pewno przeklepane z przystanku ...

Jd
    Gość

Wracając do tematu samego szkła. Czy ktoś może opisać jak współpracuje z OM-D bo odzywały się głosy, że są jakieś problemy, ma być nowy soft ale wszystko ucichło.

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Kasiasty nie kasiasty - bo wszędzie mamy do czynienia z polskim cwaniactwem, aby oszkapić drugiego. Zastrzegam się ,że to nie do sprzedajacego 20 mm f1.7 tylko ogólnie.
    Kupiłem w sklepie internetowym 40-150 mm i dopiero po zakupie okazało się ,że szkło jest z rozdzielonego dualkitu E-Pl3 z "kapslem od mleka" zamiast zaślepki LR-2 bez kartonu, z kserowaną gwarancją (dualkitu), a na swojej stronie nadal oferują je jako samodzielne szkło nic nie informując ,że to "z rozbiórki" zestawu.
    Fakt, nie piszą. Ja od razu pomyślałem, że to z zestawu, bo skoro obiektyw był dużo taniej niż w OJ, to cudów nie ma. Zaakceptowałem to i robię zdjęcia. Dekielek - jaki by nie był, też mi nie przeszkadza, bo na czas robienia zdjęć zdejmuję go. Jeżeli Ci to przeszkadza, to reklamuj obiektyw powołując się na niezgodność z opisem. I po sprawie. A jak nie, to rób zdjęcia, bo wymienione przez Ciebie mankamenty absolutnie nie wpływają na ich jakość
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Masz racje, ze mozna podawac dowolnia cene i... jak najkorzystniej wszystko sprzedac o ile
    znajdzie sie kupiec, ktory zaakceptuje te warunki.

Co do szkiel...
    Wszystko sie starzeje i szkla rowniez... ( mechanika, elektronika, optyka ).

Co do papierow nic nikomu nie narzucam i niech kazdy sam decyduje jak uwaza.
    Osobiscie wole miec kwity bo w zyciu roznie bywa.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Witam !

Masz racje, ze mozna podawac dowolnia cene i... jak najkorzystniej wszystko sprzedac o ile
    znajdzie sie kupiec, ktory zaakceptuje te warunki.
    Mozna sie tez upierac ze "jak bez papierow to na pewno z TIR'a spadlo a za takie to ja moge dac gora pincset" zeby kupic jak najtaniej. Argumentacja najczesciej jest rownie sensowna z obu stron i zalezy od tego po ktorej jest sie stronie ...

Co do szkiel...
    Wszystko sie starzeje i szkla rowniez... ( mechanika, elektronika, optyka ).
    Tyle ze pewne rzeczy starzeja sie sie nieco szybciej niz inne i nieco wiecej traca na wartosci wiec wyciaganie na tej podstawie analogii do innych rzeczy nie bardzo ma podstawy ...

Co do papierow nic nikomu nie narzucam i niech kazdy sam decyduje jak uwaza.
    Osobiscie wole miec kwity bo w zyciu roznie bywa.

Pozdrawiam
    I nikt Ci tego nie broni - kupujac sprzet jako nowy ja ich wymagam ale w wypadku uzywanego niekoniecznie. Na czesc obiektywow kupionych na allegro/ebay'u mam papiery a na czesc nie i nie bardzo mi to przeszkadza