Strona 26 z 70 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 693

Wątek: Panasonic G 20mm F1.7

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Panasonic G 20mm F1.7

Jedna z plot_! mówi, że możemy zobaczyć do końca roku m. in. 20/1.7 HD, ful opcja do filmików. Na miejscu sprzedających miałbym na względzie, że po HD będzie trudniej. Z drugiej strony 1200 to jest uczciwa cena za używkę w dobrym stanie, to szkło po prostu jest tak dobre. Mając puszkę Oly i plotkowanego mZD 25/1.8 raczej bliżej niż dalej poczekałbym zdecydowanie do Photokiny 2012 by mieć duet Oly<->Oly.
    Pozostaje też opcja Sigma, której cena jest niższa tylko rozmiar nie z tego systemu.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Jd
    Gość

O 25% taniej to kupuje się towar który ma do pół roku do daty nabycia jako nowy z papierami a nie taki , który jest nie wiadomo z której ręki i bez papierów. Szkło jest juz na rynku prawie trzy lata.
    Ja swój zestaw D90+18-105, którego byłem pierwszym właścicielem (chuchany i dmuchany) z wszelkimi papierami w oryginalnym opakowaniu , z wszystkim co otrzymałem przy zakupie oraz dodatkowym oryginalnym akumulatorem sprzedałem za 70% ceny nowego.

Mareczku - wtedy kiedy Ty kupowałeś też bym tyle dał, ale czas ucieka

Kolega piterek1 jak wstawiał ogłoszenie chciał za niego 1.300 , dopiero przy edycji zmienił na 1.200.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 2.08.12 o 21:49

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Ceny wtorne weryfikuje rynek, a nie srednia spadku wartosci.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Jd
    Gość

O tym wiem. Ale nie dam tyle za szkiełko o którym nic nie wiadomo , tyle tylko ,ze istnieje. Mogło przejść przez dwóch , jak i pięciu właścicieli. Może mieć rok , jak i trzy lata...... Sprzedający informuje ,że kupił je ale kiedy ???

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    O tym wiem. Ale nie dam tyle za szkiełko o którym nic nie wiadomo , tyle tylko ,ze istnieje. Mogło przejść przez dwóch , jak i pięciu właścicieli. Może mieć rok , jak i trzy lata...... Sprzedający informuje ,że kupił je ale kiedy ???
    I masz racje,bo nowy jest
    Panasonic Lumix Objektiv G 20mm 1.7 ASPH (H-H020E) ab €317,90

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    A jakie ma znaczenie kiedy je kupil? Jeden dzien i wlasciciel wystarczy zeby je uszkodzic a jesli mialo i 5 wlascicieli a kazdy traktowal je dobrze i nie zajezdzil to bedzie sluzyc dlugo. Jesli musisz miec gwarancje i boisz sie kupic uzywane szklo to kupuj w sklepie - tylko to da Ci pewnosc

Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    A jakie ma znaczenie kiedy je kupil? Jeden dzien i wlasciciel wystarczy zeby je uszkodzic a jesli mialo i 5 wlascicieli a kazdy traktowal je dobrze i nie zajezdzil to bedzie sluzyc dlugo. Jesli musisz miec gwarancje i boisz sie kupic uzywane szklo to kupuj w sklepie - tylko to da Ci pewnosc
    I tu kolega ma rację. Po co tyle zamieszania. Kolego Jasand! Tak,cena moja to 1200, bo wiem co sprzedaje.Gdybym nie zaufał komuś- przy kupnie- z tego forum to bym nie cieszył się tym szkłem. Auta też kupujemy na giełdach i...wiadomo jak to jest. Ja wyraźnie napisałem, że mogę się spotkać i dać do potestowania. Gdybym chciał coś ukryć to raczej nie opisałabym stanu takim jaki jest tzn. że np. brak papierów. A co do nowinki o 20 w HD hmm... a cena...2000, więcej?))To szkło to w swej klasie expert. Nie wszystko co nowe musi być dobre.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Jasand,

ale ty w ogole chcesz kupic czy tak sobie gadasz? jesli chcesz, to nie dziaduj o pare zl i idz do sklepu kup nowy.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Ty masz swoją racją i ja mam swoją rację. Juz sam fakt ,że nie ma do niego papierów świadczy o tym ,że ktoś po drodze (broń Boże to nie do piterka1) był "opyplusem".
    To nie szkło z lat 70-tych ,ze może nie być dokumentów zakupu.
    Ale już kończę te moje utyskiwania. Może to takie poznańskie skrzywienie, że wszystko musi być na zasadzie - ordnung muss sein?

PS Życzę koledze piretkowi1 aby sprzedał za cenę za jaka wystawił.
    PPS Do kolegi piterka1 - do Warszawy sie nie wybiorę chociaż cały czas mam A2
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 3.08.12 o 08:21

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    idz do sklepu kup nowy.
    Równie dobrze może skorzystać ze sklepu Helmuta - Mirek54, mógłbyś napisać jakie dodatkowe opłaty czekają kupującego Za Odrą (oprócz kuriera). I jeszcze ze trzy sklepy markowe; niemieckie odpowiedniki amerykańskich B&H, Adorama, J&R.

BTW. wątek schodzi na kasiasty, boczny tor a to zazwyczaj kwaśnie się kończy...
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.