Zobacz wyniki ankiety: Jakie cztery kategorie powinny znaleźć się w kalendarzu OlympusClub 2013

Głosujących
95. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • akt

24 25,26%
  • architektura

28 29,47%
  • człowiek

26 27,37%
  • makro

50 52,63%
  • inne

1 1,05%
  • krajobraz

78 82,11%
  • portert

24 25,26%
  • reportaż

17 17,89%
  • sport

13 13,68%
  • fauna

50 52,63%
  • flora

41 43,16%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 36 z 101 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1001

Wątek: Kalendarz OlympusClub 2013

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Odp: Kalendarz OlympusClub 2013

Część będzie znana, może nie wszystkie - tego nie wiemy.
    Jednak uważam, że każde głosowanie lepiej idzie jeśli głosuje sie na prace anonimowe, głosuje się bowiem bez balastu...wiedzy i znajomości autora. To taka uwaga o charakterze ogólnym.
    Zdaję sobie jednocześnie sprawę z tego, że skoro część fotek anonimowa nie będzie, to pełnej "równości" w głosowaniu też nie uda się osiągnąć.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Część będzie znana, może nie wszystkie - tego nie wiemy.
    Jednak uważam, że każde głosowanie lepiej idzie jeśli głosuje sie na prace anonimowe, głosuje się bowiem bez balastu...wiedzy i znajomości autora. To taka uwaga o charakterze ogólnym.
    Zdaję sobie jednocześnie sprawę z tego, że skoro część fotek anonimowa nie będzie, to pełnej "równości" w głosowaniu też nie uda się osiągnąć.
    Potwierdzam, a równocześnie popieram jednak hadesa. Dlaczego ?
    Wiadomo że spora grupa zdjęć będzie rozpoznawalna i przez część użytkowników rozszyfrowana "z kopa". Dajmy jednak szansę sporej grupie nowych użytkowników, którzy też pewnie chcieliby zagłosować. Być może ta grupa przeważy nawet te "niesprawiedliwe" głosy.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Potwierdzam, a równocześnie popieram jednak hadesa. Dlaczego ?
    Wiadomo że spora grupa zdjęć będzie rozpoznawalna i przez część użytkowników rozszyfrowana "z kopa". Dajmy jednak szansę sporej grupie nowych użytkowników, którzy też pewnie chcieliby zagłosować. Być może ta grupa przeważy nawet te "niesprawiedliwe" głosy.
    To chyba nalezy dolozyc wszelkich staran aby tych niejasnosci bylo jak najmniej i jak to ktos dzisiaj napisal bylo to transparentne.
    Bo chyba, ze taka nowa swiecka tradycja nastanie i sie nieco zmodyfikuje regulamin by uciac dyskusyje.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Dajmy jednak szansę sporej grupie nowych użytkowników, którzy też pewnie chcieliby zagłosować. Być może ta grupa przeważy nawet te "niesprawiedliwe" głosy.
    Noo
    Coś w tym jest!
    Nowi użytkownicy niekoniecznie od razu rozpoznają "stare" zdjęcia "wyjadaczy" - zatem wycięcie exifów miałoby jednak jakiś sens...
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 25.07.12 o 22:45

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Absurdow jak widac jest troche, i przy tym niekonsekwencji.
    Ano właśnie... co to było z tą niekonsekwencją...

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie mam zamiaru drazyc dalej tego tematu, zyczac wszystkim zainteresowanym milej zabawy i sukcesow
    Faktycznie, przyznaję rację. Same są tutaj niekonsekwencje, wręcz absurdy.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Z pewnością dyskusja o EXIF-ach i furtkach jest faaaascynująca . W dodatku jest niemal tak gorąca jak gdyby trwały dopiero wstępne ustalenia .

Zasady są jasne. Trzeba podejść do nich zdroworozsądkowo. Nie opisują wszystkich niuansów, ale w sprawach nietypowych, czy zauważonych nieścisłościach można zwrócić się do mnie o wyjaśnienie. Poza tym zawsze się znajdzie ktoś, kto znajdzie powód by nie wziąć udziału w żadnej akcji, bo go "zasady ograniczają" lub są mało precyzyjne.

Czas ustaleń już dawno się zakończy. W tej chwili dużo istotniejsze jest wzięcie udziału. Bo może okazać się, że te wszystkie furtki, ukrywanie autorów czy też kasowanie EXIF-ów będzie zupełnie nikomu nie potrzebne.

Propozycja z początku wątku jest jasna. Pewne sugestie, które wynikły po drodze przyjąłem do wiadomości i chętnie z nich skorzystałem, bądź dopiero skorzystam. Jednak rola dla uczestników dyskusji jest jasno sprecyzowana. Zaproponujcie swoje najlepsze, najwyżej oceniane zdjęcia w kategoriach, które zostały wyłonione w głosowaniu.

Możecie to uznać za prowokacje, ale dziwie się na przykład, że tak wielu autorów ze zdjęciami w Galerii Publicznej waha się, a może nie ma ochoty (?), przesłać po jednej swojej propozycji do kalendarza. A w wybranych w głosowaniu kategoriach jest wielu autorów, którzy mają liczną reprezentacje w GP. Zresztą, nawet jeśli ktoś nie ma zdjęć w Galerii Publicznej, a posiada dobrze ocenione i przyjęte przez klubowiczów zdjęcie zgodne z tematyką, też powinien wziąć udział.

Naprawdę, jeśli będziemy zmierzać w kierunku dyskutowania nad sprawami mało istotnym takimi jak skrupulatne usuwanie nazwisk i nickow z EXIF-a to przepraszam, ale chyba mylimy zaangażowanie ze zwykłą, bezcelową gadaniną i szukaniem dziury w całym.

Naprawdę nie damy rady zebrać świetnych propozycji do kalendarza? Chcemy to bardzo udowodnić, że nie warto ogłaszać akcji, bo jakiś EXIF stanowi problem nie do pokonania?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Myślę, że nasi florowo-faunowi wymiatacze w większości stoją "ponad exifami". Może są zbyt skromni aby wrzucać coś do kalendarza i potrzebują zachęty?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Bufetowa, Ty też masz co zaproponować . Krajobraz to bardzo pojemny temat.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Ano właśnie... co to było z tą niekonsekwencją...
    Jak inaczej nazwiesz fakt glosowania na anonimowe prace nie do konca regulujac wszystkie sprawy.

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Faktycznie, przyznaję rację. Same są tutaj niekonsekwencje, wręcz absurdy.
    Glowny i niepodwazalny absurd to syngowanie logiem kalendarza olympus club i ograniczanie zwiazane z narzuceniem z jakiego body ma byc, ale ten temat zamkniety i nie podlega dyskusji wiec nie ma co ciagnac dalej.
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Bufetowa, Ty też masz co zaproponować . Krajobraz to bardzo pojemny temat.
    Wezmy takie kury na gigancie,z polna droga w tle.Toz to nawet Wyczolkowski by sie tematem nie powstydzil.Patrzac dokladniej to mamy i krajobraz i faune i flore(jak trawe skubie),wszystko mamy,a i wycinek kadru za portreta robic moze.