|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ciąg dalszy moich poszukiwań. Gotowe fotografie i pólprodukty:
13.
14.
15.![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 12.08.12 o 08:54
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
foto .11 - bajka!
ww kwiatki tyż klimat swój mają, zwłaszcza to ostatnie (P6142069wb)
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Opactwo Benektyńskie budowane na polecenie cesarza Karola Wielkiego 778, ufundowane po raz powtórny w 1045 r. by prowadziło m.in. hotel i szpital dla pielgrzymów. Zbudowane przez fachowców południowo-francuskich, projekt niedokończony.
Kiedy to Było? Ponowna fundacja mniej więcej wtedy gdy Chrobry zdobywał grody czerwieńskie na Rusi, gdy na moich terenach rosła sobie spokojnie puszcza (osadnictwo i karczowanie zaczęto w 13 wieku, a najstarsze miasteczka liczą sobie około 800 lat) Kasztelaństwo oświęcimskie i grodek graniczny w Zatorze są wymieniane w dokumentach od 1179r.
Pitigliano i inne "umarłe miasteczka" były zakładane już przez Etruskow, potem rzymskie, potem papieskie, a na końcu włoskie. To jakieś bagatela 2,5 tyś lat.
Łażąc po Toskanii, gdzie prawie każdy wbudowany kamień został położony przez rzemieślników, zanim u mnie rozpoczynano karczowanie puszczy czułem się dziwnie. Jakbym przeniósł się gdzieś poza moją rzeczywistość. Poza ten oczywisty na co dzień bieg historii i dziejów.
Opactwo obecnie funkcjonuje, zamieszkane przez Kanoników Regularnych
16.
17.
http://<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Kg8yr-JlG_w?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.08.12 o 08:18
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Bardzo mi się podoba 16.
17 wolałabym jaśniejsze
16-tka świetna.
Pozdrawiam.
Próbowałeś 16 1 17 zrobić w kolorze? Ciekaw jestem takich kolorów jak na 9.
Teraz, za bardzo mi to przypomina B&W![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA