Strona 62 z 93 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Odp: PEN Lite E-PL3

Nie wiedziałem, że zatyczki do obiektywów mają od teraz paski na szyje. Chyba po to by nie zgubić .

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

A propos srebrnych i czarnych, ostatnio kupowałem parkę kompaktów do zdjęć 3D, jeden jest różowy, a drugi pomarańczowy. Nie mieli dwóch takich samych, nie mówiąc o konkretnych kolorach. No, ale ja aż taki esteta nie jestem

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    A propos srebrnych i czarnych, ostatnio kupowałem parkę kompaktów do zdjęć 3D, jeden jest różowy, a drugi pomarańczowy. Nie mieli dwóch takich samych, nie mówiąc o konkretnych kolorach. No, ale ja aż taki esteta nie jestem
    No tak ale jak człowiekowi zdjęcia nie wychodzą to przynajmniej można aparatem oko nacieszyć

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie przebiegu zdjęć na moim E-PL3. Mam jeszcze jedno pytanie, może trochę niemądre ale będę wdzięczny za odpowiedź - gdy kupuje się aparat to w ustawieniach, w zakładce firmware powinno widnieć zarówno przy body jak i przy lens 1.0? Przy moim body jest 1.3, przy lens 1.1. Nie to, żebym się rzucał o szczegóły ale naprawdę mnie denerwuje jeśli ktoś wmawia mi kupno nowego aparatu a ja dostaję aparat po zwrocie (tak mi się wydaje z paru względów) i mimo, że sprawny to jednak nie jest to fair. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na temat firmware, dzięki.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez damien5 Zobacz posta
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie przebiegu zdjęć na moim E-PL3. Mam jeszcze jedno pytanie, może trochę niemądre ale będę wdzięczny za odpowiedź - gdy kupuje się aparat to w ustawieniach, w zakładce firmware powinno widnieć zarówno przy body jak i przy lens 1.0? Przy moim body jest 1.3, przy lens 1.1. Nie to, żebym się rzucał o szczegóły ale naprawdę mnie denerwuje jeśli ktoś wmawia mi kupno nowego aparatu a ja dostaję aparat po zwrocie (tak mi się wydaje z paru względów) i mimo, że sprawny to jednak nie jest to fair. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na temat firmware, dzięki.
    Nie nie powinno, znaczy to tylko tyle ze masz na pewno szpej z nowych dostaw.
    Poroducent automatem wyposaza sprzedawany sprzet w najnowsze stabilne oficjalne oprogramowanie i tu nie ma akurat nic dziwnego

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie nie powinno, znaczy to tylko tyle ze masz na pewno szpej z nowych dostaw.
    Poroducent automatem wyposaza sprzedawany sprzet w najnowsze stabilne oficjalne oprogramowanie i tu nie ma akurat nic dziwnego

pozdro
    OK, nie bardzo się na tym znam, dlatego pytam - wielkie dzięki za wytłumaczenie, pozdro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

OK, nie bardzo się na tym znam, dlatego pytam - wielkie dzięki za wytłumaczenie, pozdro
    Bywa tak, że wersja oprogramowania aparatu jest wyższa, a obiektywu niższa. Bywa tak, że wraz z upływem czasu producent pracuje nad firmware body i cały czas je ulepsza, a obiektywu pozostaje na stałym poziomie, ponieważ uznano że jest wystarczające.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Jeżeli nie ma oznak używania aparatu to pewno jest nowy i nie ma co szukać dziury w całym. Trzeba się cieszyć, że wybór został dokonany i można się już zająć przyjemniejszymi sprawami.

Osobiście miałem okazję zobaczyć jak wygląda produkcja paneli LCD i powiem Ci, że zanim sprzęt trafi do magazynu to jest mocno testowany. Najpierw przez automaty, a na końcu człowieka. Z aparatami foto pewnie jest podobnie tak więc sprzęt, który trafi do Ciebie zawsze będzie miał jakiś przebieg.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Osobiście miałem okazję zobaczyć jak wygląda produkcja paneli LCD i powiem Ci, że zanim sprzęt trafi do magazynu to jest mocno testowany. Najpierw przez automaty, a na końcu człowieka. Z aparatami foto pewnie jest podobnie tak więc sprzęt, który trafi do Ciebie zawsze będzie miał jakiś przebieg.
    I panowie 'testujący' LCD siedzą ze specjalnymi pisakami i odpowiednią maskują błędy matryc . Też jestem ciekaw jak 'testują' aparaty.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez opiotr Zobacz posta
    I panowie 'testujący' LCD siedzą ze specjalnymi pisakami i odpowiednią maskują błędy matryc . Też jestem ciekaw jak 'testują' aparaty.
    O dziwo to były wyłącznie panie a wyglądało to tak, że pojawiały się im na wyświetlaczach różne plansze a one się im przyglądały. A dokładniej to wyglądało to tak jakby czytały książkę tylko w bardzo ale to bardzo przyspieszonym tempie. Dosłownie kilka sekund na planszę.