E-PL3 pod wodą z optyczne.pl
http://www.optyczne.pl/index.php?art=264
E-PL3 pod wodą z optyczne.pl
http://www.optyczne.pl/index.php?art=264
dzięki za odpowiedzi, w następną sobotę idę na ślub (siostry) chciałoby się mieś lepszy AF niż w E-P2... jak by czytał to święty mikołaj to jeszcze mam listę życzeń długa
![]()
Z samego rana stałem się posiadaczem E-PL3 w kolorze srebrnym. Jest to mój trzeci korpus mikro, wcześniej były GF3 i E-P1.
ps. Wiwat Pani Joanna![]()
Ciepło gratuluję kolego i życzę udanych kadrów.
Pozdrowerki.
E-PL3 jest fajniusi , długo się łamałem czy zostawić sobie E-PL2 czy E-PL3 , i zwyciężył ten nowszy. Zalety ruchomy wyświetlacz , i bardzo lekki (waga E-PL2 trochę mnie drażniła) , z panasem 20mm pięknie wygląda, guzikologia też jakaś bardziej przemyślana.
po przesiadce z E-P1 czuję różnicę w ergonomii, brakuje rolki, ale to tylko korpus przesiadkowy przed om-d lub nowym penem.
Dziś po południu sobie posprawdzam jak mi zdjęcia powychodziły. Robiłem sobie foty w skansenie w bardzo ciemnych miejscach na ISO w zakresie 800 - 6400. Z obiektywem 14-150, bo tylko ten ze sobą miałem.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam, m.in. po lekturze tego wątku kupiłem dzisiaj E-PL3. Bardzo fajna jakość wykonania, co do zdjęć to nie zdążyłem się jeszcze wystarczająco pobawić. Korzystając z okazji, że niedawno nauczyłem się jak wchodzić w 'menu serwisowe' (ten sposób aby np sprawdzić przebieg migawki), postanowiłem sprawdzić na ile mój E-PL3 jest rzeczywiście nowy. Jeśli literka 'R' oznacza przebieg to moim aparatem pstryknięto 209 zdjęć... Nie jest to powalająca ilość ale ostro się wkurzyłem, ponieważ nie kupiłem aparatu z ekspozycji tylko zza szklanej gabloty a kobieta z działu foto stwierdziła, że jest 'fabrycznie zapakowany'... Jak radzicie - nie zawracać sobie tym głowy czy robić awanturę? Natomiast sam aparat super![]()