Strona 61 z 93 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: PEN Lite E-PL3

Cytat Zamieszczone przez damien5 Zobacz posta
    Witam, m.in. po lekturze tego wątku kupiłem dzisiaj E-PL3. Bardzo fajna jakość wykonania, co do zdjęć to nie zdążyłem się jeszcze wystarczająco pobawić. Korzystając z okazji, że niedawno nauczyłem się jak wchodzić w 'menu serwisowe' (ten sposób aby np sprawdzić przebieg migawki), postanowiłem sprawdzić na ile mój E-PL3 jest rzeczywiście nowy. Jeśli literka 'R' oznacza przebieg to moim aparatem pstryknięto 209 zdjęć... Nie jest to powalająca ilość ale ostro się wkurzyłem, ponieważ nie kupiłem aparatu z ekspozycji tylko zza szklanej gabloty a kobieta z działu foto stwierdziła, że jest 'fabrycznie zapakowany'... Jak radzicie - nie zawracać sobie tym głowy czy robić awanturę? Natomiast sam aparat super
    nie przejmuj się takim szczegółem, na różnych etapach dotychczasowego 'życia' aparatu mógł powstać taki przebieg. na sklepie nie mam obecnie żadnego pena, ale na przykładzie swojego egzemplarza: wczoraj kupiony prosto od Olympusa, bez żadnych pośredników, na liczniku 137 z czego moich pewnie tych 37. olej to i ciesz się zdjęciami.
    Ostatnio edytowane przez dao ; 17.07.12 o 21:04
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez damien5 Zobacz posta
    Witam, m.in. po lekturze tego wątku kupiłem dzisiaj E-PL3. Bardzo fajna jakość wykonania, co do zdjęć to nie zdążyłem się jeszcze wystarczająco pobawić. Korzystając z okazji, że niedawno nauczyłem się jak wchodzić w 'menu serwisowe' (ten sposób aby np sprawdzić przebieg migawki), postanowiłem sprawdzić na ile mój E-PL3 jest rzeczywiście nowy. Jeśli literka 'R' oznacza przebieg to moim aparatem pstryknięto 209 zdjęć... Nie jest to powalająca ilość ale ostro się wkurzyłem, ponieważ nie kupiłem aparatu z ekspozycji tylko zza szklanej gabloty a kobieta z działu foto stwierdziła, że jest 'fabrycznie zapakowany'... Jak radzicie - nie zawracać sobie tym głowy czy robić awanturę? Natomiast sam aparat super

Pełny luzik, tu nie ma lustra
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Dzisiaj chciałem na żywo zobaczyć kilka modeli aparatów, którymi jestem zainteresowany i o dziwo w MM mieli tylko najdroższy model z tych, które mnie interesują czyli omawiany tu PL3 w wersji czarnej.

Przyznam szczerze, że wizualnie aparat prezentuje się naprawdę fajnie. Niby jest czym oko nacieszyć ale jednocześnie widać jego minimalizm i nie jest krzykliwy. Jak dla mnie piątka z plusem.

Mam tylko jedną obiekcję – większość stałek, którymi byłbym zainteresowany są niestety tylko w kolorze srebrnym i obawiam się, że efekt takiego zestawienia może już nie być tak fajny. Zastanawia mnie też dlaczego flagowe obiektywy są tylko w kolorze srebrnym.

Proszę o wasze odczucia dotyczące wyglądu czarnego body ze srebrnym obiektywem. Oczywiście jeżeli się zdecyduję właśnie na PL3 mogę kupić wersję srebrną i niby po problemie ale widziałem ją tylko na zdjęciach i nie wiem czy na żywo prezentuje się równie wspaniale jak wersja czarna.

Przepraszam za tak banalna wrzutkę z mojej strony ale parafrazując pewne powiedzenie – nie samym zdjęciem człowiek żyje

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    W miarę dobrze to wygląda ponieważ czarne body ma srebrne wstawki i to dość spore. Moim zdaniem jest ok.

Wysłane z telefonu
    Lubię sobie popstrykać.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Zdecyduj się na srebrne E-PL3 jest równie dobrze zrobione
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Myślę, że za jakiś czas będą dostępne w obu kolorach.
    E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Zdecyduj się na srebrne E-PL3 jest równie dobrze zrobione
    potwierdzam, jedyny słuszny kolor e-pl3
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

eee tam ... ja po raz kolejny przy zakupach "zcykałem" i miał być biały lakierowany a jest jak zwykle czarny

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Biały to był fajny E-PL1 . Też mam czarnego E-PL3 i pasuje do każdego obiektywu

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Że tak powiem - srebrny z czarnym też super wygląda

cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||