Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 296

Wątek: Proszę o ocenę zdjęć [fura]

dzarro
    Gość

Odp: Proszę o ocenę zdjęć [fura]

Fajne to z rowerem. Choć nie mogę wyłapać, w którym miejscu ostrość jest. Chyba, że to zamysł taki

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

najciekawiej 90ta - tylko trochę za wąsko - sądząc po "samplach" krajobrazu w obrysie kadu było co pokazać : )
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Oklice Bielska-Białej - pipidówa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Dzięki panowie, co do ostrości na zdjęciu z rowerem to była ona na kierownicy, kompresja chyba trochę ją zjadła. Co do zdjęcia to była to raczej zabawa starym Heliosem z całkowicie otwartą przysłoną.
    glee, też brakuje mi tego uciętego widoku, ale niestety nie mogę już powtórzyć tego zdjęcia, a gdy je robiłem jakoś nie myślałem o tym.

Mam jeszcze taką małą serie, jestem ciekaw jakie będzie wasze zdanie:

92

93

94

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Jakoś do mnie nie przemawia .
    Wolę poprzednią serię a mianowicie nr 91 .
    Lubie zdjęcia z klimatem blokowisk.
    pozdrawiam Krzysztof
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

dzarro
    Gość

Bardzo fajna konwersja B&W. Środkowe - najbardziej klasyczne, trochę bezpieczne. W ostatnim fajna ta rozmazana dłoń - szkoda, ze ciasto nie jest już tak rozłożyste jak w drugim(wiem, wiem, dłoń dlatego jest pewnie ruszona bo właśnie to niegdyś rozłożyste ciasto miętosi i rozrywa). Z pierwszym mam kłopot - raz wydaje mi się najlepsze, raz najgorsze. Ten kontrast jest fajny - jakby ciasto się wylewało spod koszuli, jakby było częścią osoby(ciała), które będzie ciasto ugniatać - jakby się, kurde, jaki golem sam lepił (a raczej pani-golem). Czyli dobrze jest bo ciąg skojarzeń jest i to nie byle jakich. Jest jakiś zgrzyt - ale czasem to i lepiej, takie zaburzenie percepcji, pewnych przyzwyczajeń w postrzeganiu może być większą zaletą niż te, za przeproszeniem, trójpodziały i inne śmiertelnie ważne i nieodzowne mocne punkty przysłowiowego kadru.
    Generalnie szacun. Patrząc na te zdjęcia nie trzeba się wysilać, żeby coś znaleźć fajnego, jeśli już to się apetyt zaostrza, że może być jeszcze lepiej.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 14.07.12 o 19:23

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Dla mnie chyba pierwsze. Dzięki fartuchowi bardziej czuję klimat i zapach tej kuchni
    Wydają mi się ciut ciemne, ręce jakby murzyńskie (pewnie kanał niebieski?)

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Bardzo fajna konwersja B&W. Środkowe - najbardziej klasyczne, trochę bezpieczne. W ostatnim fajna ta rozmazana dłoń - szkoda, ze ciasto nie jest już tak rozłożyste jak w drugim(wiem, wiem, dłoń dlatego jest pewnie ruszona bo właśnie to niegdyś rozłożyste ciasto miętosi i rozrywa). Z pierwszym mam kłopot - raz wydaje mi się najlepsze, raz najgorsze. Ten kontrast jest fajny - jakby ciasto się wylewało spod koszuli, jakby było częścią osoby(ciała), które będzie ciasto ugniatać - jakby się, kurde, jaki golem sam lepił (a raczej pani-golem). Czyli dobrze jest bo ciąg skojarzeń jest i to nie byle jakich. Jest jakiś zgrzyt - ale czasem to i lepiej, takie zaburzenie percepcji, pewnych przyzwyczajeń w postrzeganiu może być większą zaletą niż te, za przeproszeniem, trójpodziały i inne śmiertelnie ważne i nieodzowne mocne punkty przysłowiowego kadru.
    Generalnie szacun. Patrząc na te zdjęcia nie trzeba się wysilać, żeby coś znaleźć fajnego, jeśli już to się apetyt zaostrza, że może być jeszcze lepiej.
    Wielkie dzięki za ten konkretny komentarz, ciekawie przeanalizowałaś tą serię. Zdjęcia są trzy bo też nie potrafię się zdecydować które jest najlepsze. Ja najbardziej lubię tu kontrast starych spracowanych rąk i świeżego "młodego" ciasta. Na zdjęciu jest moja babcia zagniatająca ciasto na kluski. Robi tak co piątek już odkąd pamiętam. Nie wiem dlaczego ale fascynują mnie jej ręce, są jak znak rozpoznawczy i właśnie na nich chciałem się skupić w tej pracy.

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post był o 20:49 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Dla mnie chyba pierwsze. Dzięki fartuchowi bardziej czuję klimat i zapach tej kuchni
    Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi kanałami, obróbka tego zdjęcia oparła się tylko na podbiciu lekko kontrastu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

To nic złego :P Czasem przed konwersją do cz-b zostawia się tylko jeden kanał, można uzyskać ciekawsze efekty. Przy niebieskim skóra jest najciemniejsza, stąd moje pytanie

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

To nic złego :P Czasem przed konwersją do cz-b zostawia się tylko jeden kanał, można uzyskać ciekawsze efekty. Przy niebieskim skóra jest najciemniejsza, stąd moje pytanie
    Człowiek uczy się całe życie, muszę kiedyś spróbować pobawić się tymi kanałami. Może wyjdę na ignoranta ale postprodukcja jakoś strasznie mnie męczy i chyba nie mam do tego ręki. Ograniczam się do kontrastu, poziomów, kadrowania i zdjęcia kolorów.
    P.S. Ręce mojej babci są naturalnie bardzo ciemne i "murzyńskie" chyba właśnie dlatego tak mnie fascynują.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Dla mnie wszystkie 3 dobre, każde inne, na każdym złapana chwila.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro