Strona 16 z 58 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 574

Wątek: bez tytułu - po prostu.

Centus
    Gość

Odp: bez tytułu - po prostu.

Cytat Zamieszczone przez Mart_uszka Zobacz posta
    No i tu mnie zagiąłeś !!
    Ktoś mi kiedyś powiedział, że zdjęcie przed obróbką można nakierować ... Ulepszyć ...
    Dlatego zaproponowano mi wrzucanie orginalnych ....
    Wiem, można i tak i tak.
    Będę miała to na uwadze W zalezności od tego, tzn jakich komentarzy chciałabym uzyskać. Czy tam opinii ..
    wiekszosc zdjec wymaga obrobki , oczywiscie beda zwolennicy i przeciwnicy "mocniejszej" obrobki , musisz to elastycznie dopasowywac do konkretnego zdjecia

jezeli architektura to ma byc prosto , jezeli krajobraz to bez drutow itd ... oczywiscie beda tez wyjatki , zadziory w architekturze i rozdzielnia wysokiego napiecia w zdjeciu krajobrazowym

znajdz sobie pewna grupe osob z ktora czujesz ze nadajesz na tych samych falach , wyczujesz po czasie czy sa Tobie zyczliwi , zbieraj wskazowki od nich , zapamietuj je , z wrzutki na wrzutke staraj sie eliminowac przerabiane wczesniej niedoskonalosci , bedzie rosl poziom Twoich zdjec , a osoby ktore beda Cie wspieraly wiedza dostana swoja "zaplate" czyli satysfakcje ze komus pomogli sie rozwinac

czytaj duzo sama w internecie o fotografii , ogladaj uznane prace dobrych autorow , napewno zobaczysz jak powinien wygladac portret , jak krajobraz itd , zobacz co Tobie sie spodoba w tych zdjeciach , dzieki temu zaczniesz pracowac nad wlasnym stylem

mysl przed zrobieniem zdjecia , pamietaj ze sama obrobka nie zrobisz z gniota super foty

no i przede wszystkim rob duzo zdjec , zabieraj aparat gdzie sie da ... praktyka czyni mistrza

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Ktoś mi kiedyś powiedział, że zdjęcie przed obróbką można nakierować ... Ulepszyć ...
    Powiem więcej, zdjęcie można ulepszyć przed naciśnięciem spustu
    W głowie_ dokładnie przemyślawszy co i jak chcemy pokazać.
    Potem, to już tylko "wygładzanie, nadawanie szlifu". Zdjęcie bez tego szlifu to jak nieuczesana i bez makijażu, kobieta rano. Kto jej nie zna, nie wie- ładna czy paskuda
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    znajdz sobie pewna grupe osob z ktora czujesz ze nadajesz na tych samych falach , wyczujesz po czasie czy sa Tobie zyczliwi ,
    To przepis na TWA. Najlepiej słuchać po prostu opinii. Z pochlebnych się cieszyć, niepochlebne przeanalizować, zawistne odrzucić.

no i przede wszystkim rob duzo zdjec , zabieraj aparat gdzie sie da ... praktyka czyni mistrza
    +1.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    To przepis na TWA. Najlepiej słuchać po prostu opinii. Z pochlebnych się cieszyć, niepochlebne przeanalizować, zawistne odrzucić.
    mnie na tym forum wychowalo pewne TWA : Saboor , Mirek54 i Helmuth , sam ocen czy sa to osoby klepiace po plecach czy naprawde dajace kopa w tylek i pomagajace sie uczyc sztuki fotografowania

kontekst mojej wypowiedzi byl taki , zbierajac rady z bardzo szerokiego grona , czasami mozna dostac kociokwiku , bo kazdy bedzie mowil i radzil cos innego , trzymajac sie kilku sprawdzonych "Nauczycieli" latwiej isc przez fotograficzna droge

oczywiscie Twoja rada Hadesie , aby "Najlepiej słuchać po prostu opinii. Z pochlebnych się cieszyć, niepochlebne przeanalizować, zawistne odrzucić."

jest dobra ale jak ocenic ktore osoby i opinie maja nam pomoc a ktore nie , ktos doswiadczony bedzie potrafil to rozgraniczyc , ale ktos kto sam ma watpliwosci ... bedzie mu ciezko podjac decyzje z ktorych opini skorzystac
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 30.05.12 o 15:08

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

No i tu mnie zagiąłeś !!
    Dlatego zaproponowano mi wrzucanie orginalnych ....
    Wiem, można i tak i tak.
    Będę miała to na uwadze W zalezności od tego, tzn jakich komentarzy chciałabym uzyskać. Czy tam opinii ..
    Za prawdę Centus rację ma, powiadam ci! Pokaż swój warsztat, a więcej umiejący powiedzą ci: co można więcej, lepiej zrobić.
    Dlaczego oczęta są tak ważne w portrecie, czemu skóry nie wygładzać do bólu, a jedynie niektóre przebarwienia usunąć .... .
    Ale się po mądrzyłem, raany.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

mnie na tym forum wychowalo pewne TWA : Saboor , Mirek54 i Helmuth , sam ocen czy sa to osoby klepiace po plecach czy naprawde dajace kopa w tylek i pomagajace sie uczyc sztuki fotografowania
    Jak miło, mógłbyś częściej?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

kontekst mojej wypowiedzi byl taki , zbierajac rady z bardzo szerokiego grona , czasami mozna dostac kociokwiku , bo kazdy bedzie mowil i radzil cos innego , trzymajac sie kilku sprawdzonych "Nauczycieli" latwiej isc przez fotograficzna droge
    Ja tam terminuję U Kardynała Richelieu, może kiedyś się czego naumiem.

---------- Post dodany o 15:09 ---------- Poprzedni post był o 15:08 ----------

Nie no koniec [OT]
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Jak miło, mógłbyś częściej?
    pewnie ze moge

---------- Post dodany o 15:13 ---------- Poprzedni post był o 15:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta

Nie no koniec [OT]
    wlasnie , bo sie zlot TWA zaczyna robic ...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

I wyszło TWA...

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    I wyszło TWA...
    Nie bluźnij!