Strona 62 z 103 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X10

Podali oficjalną informację, że będą wymieniać matryce. Fujifilm Polska prosi o wysyłkę do serwisu wszystkich aparatów, w których jest problem. Chcą ocenić skalę zjawiska i zebrać dane kontaktowe klientów, których powiadomią, gdy tylko zacznie się wymiana matryc.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Podali oficjalną informację, że będą wymieniać matryce. Fujifilm Polska prosi o wysyłkę do serwisu wszystkich aparatów, w których jest problem. Chcą ocenić skalę zjawiska i zebrać dane kontaktowe klientów, których powiadomią, gdy tylko zacznie się wymiana matryc.
    Jeżeli tak jest, to brawa dla Fuji za takie postępowanie. Jest wada, to trzeba ją usunąć a nie pisać, że ten typ tak ma.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gdzie jest to info?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=11518&start=75

W związku z tym, że zjawisko występowania "białych dysków" może wystąpić w niektórych aparatach X10 i xS-1 prosimy, o kontakt z serwisem użytkowników, którzy stwierdzili to w swoim modelu. Koszty diagnostyki i przesyłki pokrywa serwis Fujifilm. Prosimy o to aby: zebrać więcej informacji o tym problemie i skuteczniej rozwiązywać go w przyszłości, lepiej oszacować skale problemu w danym kraju oraz mieć bezpośredni kontakt z klientem w momencie pojawienia się nowego sensora (tylko część klientów rejestruje aparat w systemie gwarancyjnym).

(...)

Proszę więc o kontakt z serwisem, przekazanie im informacji i danych kontaktowych i cierpliwość do momentu pojawienia się nowego sensora.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Oby!
    Jak dla mnie Fuji niestety nie jest wiarygodne choćby od momentu kiedy Pan Przedstawiciel Fujifilm ze dwa miesiące temu w Fotograficznym Programie bez Nazwy z uśmiechem na ustach oświadczył, że nowy firmware naprawia całe zło i całkowicie likwiduje problem....
    Mówił to w czasie, kiedy dpreview i inne fora w necie huczały już o tym, że ów firmware niczego nie naprawia, a już na pewno nie wpływa na kwestię "white orbs".

Zresztą cytowane oświadczenie Fujifilm jest też jakoś sprzed 2 miesięcy... zbieranie danych kontaktowych, szacowanie skali problemu - takie pitu, pitu Skoro to matryca ponosi odpowiedzialność za te białe koła (i ta nowa jest inna, lepsza), to jakim cudem jedne aparaty ze starej serii mogą być wadliwe, a inne tego problemu nie mieć??? Zagadka

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wiadomo, że to sranie w banie wygładzone przez specjalistów od PR-u, którzy zawsze takie komunikaty ubierają w ładne, ale niewiele znaczące słowa. Nikt nie powie wprost, że dał ciała i nie będzie się publicznie biczował. Ja przynajmniej tego nie oczekuję.

Wymiana tych matryc to będą dla Fuji duże koszty, więc na rękę im, aby ci, którzy problemu nie widzą nie dowiedzieli się o nim. Ci, którzy chcą, zgłoszą się do serwisu, Fuji oceni skalę problemu i oszacuje, ile to może ich kosztować. Pewnie wszystko zostanie załatwione "po cichu". Ważne, żeby wywiązali się z obietnicy i tyle wystarczy. To i tak lepsze niż chowanie głowy w piasek, tak jak to robi większość producentów w takich przypadkach.

Jd
    Gość

Chyba na zasadzie , kto sie zgłosi temu wymienimy. Są też użytkownicy , którzy problemu nie zauważyli, nie czytają w necie i liczą ,że tych mogą sobie odpuścić. Nie jest to problem , który zagraża zyciu czy zdrowiu uzytkownika więc im mniej ludzi sie upomni tym więcej kaski zostanie. Niestety takie czasy.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Ciekawe kiedy te dobre, nowe dotra do Polandii, nadal mysle o x10...

epicure,
    jak tam jest z trybem manualnym. bo nie pamietam, jest czy jakis kastrat totalny? glownie chodzi mi o hiperfokalna do uzywania...

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jest wszystko

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Miło, że firma zamierza wymienić matrycę.

Właściwie nie ma co się dziwić, że nie reklamują tego głośno. Choć jako klient wolałbym, żeby taką informację dali gdzieś na głównej stronie.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA