Właśnie o te terminy mi chodziło, dziękuję bardzo.
Koledzy i koleżanki z forum,
Może znacie kogoś, kto chciałby rozpocząć przygodę z fotografią latawcową. Ponieważ od dłuższego czasu nie używam swojego zestawu, chętnie „oddam” go w dobre ręce.
W skład zestawu wchodzą:
Zestaw nie zawiera elektroniki do sterowania.
- FOTOKITE 160
- Łożyskowany zwijak + 120 m linki (80 kg)
- Foto RIG + 2 serwomechanizmy
- Aparat OLYMPYS FE120 + 1GB
Pozostałych informacji chętnie udzielę na email: lplonka@poczta.fm
![]()
Witam wszystkich na forum!Piszę po raz pierwszy, jestem początkującym KAPerem (a właściwie to chyba KAFerem, bo jak do tej pory to kręcę tylko filmy z powietrza).Puszczam fotokite 180 już chyba ze trzy miesiące i w sprawy "początkujące" wprowadza mnie Jack. Zna już on kilka moich co bardziej żenujących przygód, których nie będę opisywał na forum publicznymMoim celem jest samodzielne wykonywanie numerycznego modelu pokrycia terenu (NMPT) oraz ortofotomap (pracuję dużo z mapami na granicy branż CAD/GIS). Na razie sobie ćwiczę ze starą kamerą SD Panasonic miniDV, co ułatwia mi na początek - brak problemów z wyzwalaczem.Wybieram się na początku lipca do Łeby, czy ktoś może wie cokolwiek na temat programu imprezy?A oto jak do tej pory moje dwie najlepsze próby w serwisie photosynth (wreszcie w miarę stabilnie udało mi się podwiesić tą kamerkę):http://photosynth.net/view.aspx?cid=...7-9e89eed88e50http://photosynth.net/view.aspx?cid=...a-eea59edea40aZ nich udało mi się metodą SFM (program PMVS) dwa całkiem rozsądnej jakości modele pokrycia terenu:i drugi:Piotr Sadowski
Witaj w Klubie. Mam podobne zainteresowania. W chwili obecnej ćwiczę z oktokopterem
ale jeszcze mam duże trudności w sterowaniu nim. Za mało ćwiczę. A każdy błąd sporo kosztuje.
Zakupiłem więc symulator i na nim ćwiczy, tylko zbyt mało. Ażeby obniżyć koszty i uniezależnić
się od wiatru pod wpływem wspaniałych osiągnięć Jack i pozostałych kolegów z kluby postanowiłem
zająć się latawcami. Jestem w tej chwili na etapie kompletowania sprzętu.
Pozdrawiam.
Witaj shadowed, programu jeszcze nie znamy ale jestem pewien że zabawa będzie, jak zawsze zresztą. Przyjeżdżaj i oddawaj się z nami czynnościom towarzyskim i KAP/Ferstwem
A z wyzwalaczem problemu nie ma, albo interwał w aparacie, albo małe serwo z "paluszkiem" albo sterownik i kabelek.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Witam,
Czytam i czytam, ale przez 60 stron ciężko przebrnąć.
Dziś zanabyłem Fotokite 180 mam nadzieję że niedługo uda mi się coś tu pokazać.
Jednak troszkę roboty przede mną.
.....